naučena je da ustane kad je najteže

„Ovo je godina velike tuge, borbe, nestvarne ljubavi...” Irina Vukotić će 2022. pamtiti po toplim i bolnim trenucima

0

Iako ne spada u one koji jedva čekaju da vide leđa staroj godini, voditeljka Irina Vukotić priznala je za Glossy da je 2022. za nju bila puna iznenađenja, ali sa prepoznatljivim smeškom, optimizmom i uz uživanje u porodičnim tradicijama sa svojom ćerkom dočekuje narednu godinu

Uvek nasmejana voditeljka Irina Vukotić spremna je za 2023. godinu
Uvek nasmejana voditeljka Irina Vukotić spremna je za 2023. godinufoto: Privatna Arhiva

Irina Vukotić spada u najšarmantnije dame na našim malim ekranima, a vedra, profesionalna, uvek spremna za posao, ona je obično ona koja postavlja pitanja, sa širokim osmehom ako tema to dozvoljava.


Voditeljka emisije „Novo jutro” na TV Pink retko daje intervjue, a još ređe pristaje da podeli poneki detalj o svom privatnom životu. Ipak, za Glossy je pričala o tome kakva joj je bila godina na izmaku, koja počela velikim rođendanskim slavljem koje je priredila u majčinu čast, da bi svega nekoliko meseci kasnije ostala bez njene ljubavi i podrške zauvek.

 

Kako je istakla, među brojnim lekcijama koje je usvojila od majke jeste i kako nastaviti dalje, pa je 2022. godina za nju bila i period koji će pamtiti i po nekim lepim stvarima. Za većinu je zaslužna njena četrnaestogodišnja ćerka Iskra, kojoj se trudi da prenese porodične vrednosti kojima je sama učena od malih nogu.

 

  • Jeste li zadovoljni 2022. godinom ili jedva čekate da joj vidite leđa?


Volim život i nisam od onih koji kažu „Još samo ovo da prođe” i „ Samo nek se godina završi”, ali ova godina je za mene bila pravi rolerkoster emocija.


Godina koja je počela 1.1. rođendanskom žurkom iznenađenja za mamin 70. rođendan, ali i godina u kojoj sam preko noći izgubila moju mamu, koja mi je bila nezamisliva podrška, najčistija ljubav i vetar u leđa. Ali pošto me je naučila da se borim i podignem se kad je najteže, pokušavam i da osetim radost i zahvalnost u drugim događajima, a njeno prisustvo i ljubav osećam i te kako. Ovo je godina velike tuge, borbe, nestvarne ljubavi, neočekivanih putovanja, podrške bliskih ljudi, godina profesionalnih uspeha i najslađeg osmeha Iskre mog života.

 

Voditeljka Irina Vukotić ostavlja iza sebe tešku godinu, u kojoj je ipak uspela da pronađe mnogo razloga za radost
Voditeljka Irina Vukotić ostavlja iza sebe tešku godinu, u kojoj je ipak uspela da pronađe mnogo razloga za radostfoto: Privatna Arhiva
  • Koja Vam je prva asocijacija na novogodišnje i božićne praznike? U kakvoj atmosferi ih provodite?

 

Uvek je bila prva asocijacija, a biće i celog života, to što je 1.1. mamin rođendan .Praznici mirišu na poseban način. Kad gledam te praznične fotografije iz detinjstva, kao da čujem kikotanje i osećam miris najukusnije trpeze dok tata pušta stare ploče. Rasla sam u porodici punoj ljubavi i moji nana, deda, tetke, roditelji su u nas utkali najdivnije porodične vrednosti, a sada to prenosim i na Iskru. I jedva čekam punu kuću dece oko praznika i njihovu radost zbog poklona.


Postoji li postoji nešto posebno što se nadate da ćete ugledati ispod jelke?


To posebno što me čini srećnom teško da staje ispod jelke.

 

Voditeljka Irina Vukotić nasmejana dočekuje 2023. godinu
Voditeljka Irina Vukotić nasmejana dočekuje 2023. godinufoto: Privatna Arhiva
  • Je li mama pripremila Iskri poklon iznenađenja ili prati želje iz pisma za Deda Mraza?

 

Deda Mraz je razotkriven još pre nekoliko godina kad je stiglo pismo „Dragi Deda Mraze (draga moja mama Irina), želela bih to i to”... Želja ispunjena (smeh). Ali uvek bude i neko iznenađenje... Posebno uzbuđenje i radost osećam kada iznenađujem voljene. Kao dete sam neko...

 

  • Kakvi su vam planovi za 2023. godinu?

 

Ne planiram, samo želim I volim jako. Da smo živi i zdravi, da se smejemo, družimo, putujemo i radimo posao koji nas ispunjava, da ne moramo da živimo onako kako drugi zamišljaju da bi trebalo već „živi sasvim živi, ne grickaj kao miš dane, široko žvaći vazduh”, što bi rekao Mika Antić.

 

  • Postoji li neka želja koju još niste ispunili sebi?

 

Ima ih mnogo. Želja nas čini živima i poletnima.

 

Voditeljka Irina Vukotić zadovoljna je profesionalnim uspesima u 2022.
Voditeljka Irina Vukotić zadovoljna je profesionalnim uspesima u 2022.foto: Privatna Arhiva
  • Šta ćete poželeli u novogodišnjoj noći i koga ćete poljubiti u ponoć?

 

Znate ono „šta zna želja sta je nemoguće". A moja je nestvarno stvarna.

 

  • Koju prazničnu poruku biste uputili našim čitaocima?

 

Dragi ljudi, učinite za sebe nešto ludo ove godine, nešto što se jednom u životu dešava. Neka ovo bude godina za pamćenje, godina dobrog zdravlja, toplih zagrljaja, godina gde bar jedna osoba iskreno mari kako se osećate i tu je i to vas čini srećnima i tako jakima da možete sve i kad vam se čini da se ceo vaš svet ruši. Život je čudo.

 


 

makonda-tracker