novogodišnji intervju

Za Deda Mraza – KOLAČIĆI & MLEKO: Zoe Kida je u 2022. napravila MAGIJU, nama je otkrila šta planira za 2023. godinu

0

Zoe Kida je u novogodišnjem intervjuu za Glossy. rs otkrila po čemu će pamtiti godinu koja se završava, na šta je asociraju novogodišnji praznici, ali nam je priznala da će sa svojim ćerkicama pripremiti kolačiće i mleko za deda Mraza kako bi im ispunio sve želje.

Zoe Kida na humanitarnom koncertu u junu 2022. godine.
Zoe Kida na humanitarnom koncertu u junu 2022. godine.foto: Milan Maricic/ATAImages

Ana Radonjić, svima poznatija kao Zoe Kida, sasvim sigurno je jedan od naših najboljih ženskih vokala.

 

Na srpskoj muzičkoj sceni se nalazi već dvadesetak godina, a svi je znaju kao članicu grupe "Zemlje gruva".

 

Ova godina je za nju bila posebno važna, jer se odlučila za solo karijeru, a u novogodišnjem intervju za Glossy.rs nam je otkrila kakva joj je bila 2022. godina, šta očekuje od naredne, ali i na šta je asociraju novogodišnji i božični praznici, kao i sa kim će ispratiti ovu i dočekati 2023. godinu. 

 

  • Da li ste neko ko na kraju godine sumira utiske i pravi "presek" stvari koje su se dogodile u godini na izmaku? Da li ste zadovoljni ovom godinom i šta je to po čemu ćete pamtiti 2022. godinu?

 

Apsolutno da. Uvek to radim, dosta analiziram, sumiram, razmišljam o tome šta je moglo biti bolje… Ova godina je bila za mene po mnogo čemu važna i jedinstvena. Početak moje solo karijere je krenuo sa 2022. godinom i mnogo izazova i malih pobeda se desilo tokom ove godine. Definitivno je dobro počela, a i lepo se se završava. Sve u svemu, sjajna!

 

  • Kako biste u tri reči opisali ovu 2022. godinu?

 

Test snage i zrelosti!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Radonjic (@zoe_kida)

  • Ova godina je za Vas bila značajna i zbog počinjanja solo karijere i pojavljivanja na "Pesmi za Evroviziju" sa pesmom "Bejbi" , a potom i objavljivanja pesme "Žena dete". Da li biste mogli da nam prenesete utiske sa "PZE"sa ove vremenske distance? I da li ste zadovoljni kako je publika prihvatila Vaše nove pesme?

 

Ovogodišnja "Pesma za Evroviziju" je najbolja stvar koja se dogodila na našoj muzičkoj sceni poslednjih godina. Desila se neka magija, čarolija koja je probudila ljude… Mnogo sam srećna sto sam se prijavila i sto je "Bejbi" dobila priliku da se predstavi regionalno. Publika doslovno obožava ovu pesmu i ja sam presrećna zbog toga.

  • Na šta prvo pomislite kada su novogodišnji i božićni praznici u pitanju? Kako oni izgledaju u Vašem domu? Šta je to što obavezno "ispoštujete" od običaja i šta biste voleli da prenesete i Vašoj deci?

 

Pomislim na porodičnu trpezu, smeh, dečje glasiće, zvuk escajga, čaša i Božićne plejliste…Ono što je najvažnije, to je da se neguje duh praznika u okviru porodice i kruga naših najbližih. Za mene je Božić najvažniji praznik u toku godine i tog dana volim da sam u krugu porodice. Ustajemo rano, neko je Bozić Bata, sređujemo, trudimo se da sve po malo dotaknemo kako nalaže najsvetiji praznik.

 

  • Da li ste već okitili jelku i ako jeste: koje boje preovladavaju? Da li su Vam ćerkice pomagale da okitite jelku?

 

To je naš zajednički ritual, ispostavlja se 18. decembra, sasvim slučajno treću godinu zaredom. Istra, Lava i ja zajedno kitimo, igramo se i pevamo novogodišnje pesme. To su trenuci koji ostaju zabeleženi i koji se pamte za ceo život. Ne postoji ništa lepše od tih zajedničkih momenata.To je esencija sreće i za njih i za nas dvoje!

 

Zoe Kidah
Zoe Kidahfoto: Damir Dervišagić
  • Kako ćete provesti Novu godinu? Šta ćete poželeti sebi? I kome ćete prvo čestitati Novu godinu u ponoć?

 

Novu godinu, provešćemo u krugu porodice sa prijateljima. Želje su ispisane na papirićima ispod jelke, Deda Mraza čekaju kolačići i mleko, tako da sve činimo da ga odobrovoljimo i razmazimo kako bi nam uslišio najlepše želje! Zdravlje je želja broj jedan zauvek, zatim ljubav, mir, karijera, uspeh, putovanja…

  • Kakav poklon priželjkujete ispod jelke?

 

Sada mi je najveći poklon da vidim da se moja linija majica i dukserica "Žena dete" prepoznaje i poklanja za Novu godinu. Stihovi iz moje istoimene pesme "Žena Dete" našli su se na majicama , duksevima, kapama, notesima, bedževima, tako da sam sam se vratila i tom poslu koji obožavam, pored muzike.

 

  • Šta će se naći na Vašoj "listi novogodišnjih odluka" za narednu godinu?

 

Rad na sebi, obrazovanje, savladavanje novih veština, trening, rad, rad, rad, meditacija.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Radonjic (@zoe_kida)

  • Kakvi su Vaši planovi za narednu godinu?

 

Nastavljam sa objavljivanjem singlova, rad na novim pesmama, priprema albuma, rad na etiketi "Žena dete".

 

  • Šta biste poželeli našim čitaocima u 2023. godini?

 

Poželela bih svima dobro zdravlje, vedar duh, manje telefona u rukama, a više iskrenih osmeha i sreće. Bilo bi dobro da svi malo uspore i zagledaju se ka unutra, a manje ka spolja. Sreća se krije u nama! Srećna Nova godina!

 

 

makonda-tracker