Glossy intervju

ZOE KIDA: Žene su jake i sposobne, ali potrebna nam je muška podrška i ljubav!

1

Popularna grupa Zemlja Gruva je nedavno objavila zanimljivu numeru “Krugovi”, a u intervjuu za Glossy članica ovog benda Zoe Kida otkriva kako ovom pesmom može da se započne novo životno poglavlje, da li su oni zaista smisao života, te da li su žene te koje bi trebalo da “nose pantalone”.

foto: Kosta Đuraković
foto: Kosta Đuraković

 

Vaš novi singl je ugledao svetlost dana. “Krugovi” su istovremeno odluka da se iskorači iz rutine i započne novo životno poglavlje. Šta nam možete reći o njemu?

 

Inspiracija za pesmu je disfunkcionalna veza koja je postala začarani krug iz kojeg postoji potreba da se pobegne. To je finalna faza veze iz koje je magija nestala, oboje su se ohladili jedno od drugog, ali žena je ta koja se odlučuje da prekine vrtlog svakodnevice i sačeka neku novu ljubav.

 

Da li mislite da su “krugovi” upravo  smisao života?

 

Mi smo svi, hteli to ili ne u nekom krugu i ma koliko god se trudili da odolevamo rutini, ona nas sustiže. Svako jutro peremo zube, pijemo kafu, nameštamo krevet, šetamo psa, odlazimo na posao itd. U tom smislu, krugovi se stvaraju u svim segmentima života, a na nama je da budemo kreativni i svakodnevicu učinimo što lepšom i zanimljivijom.

 

foto: Kosta Đuraković

Ovo je ujedno i slika razvojnog puta dvoje ljudi koji su izgubili strast i zaljubljenost. Šta treba da uradimo da ne dođe do toga?

 

Iskrenost i poštovanje su ključ svakog kvalitetnog odnosa kao i  razumevanje, tolerancija… Sve ovo je preduslov da se sačuva zaljubljenost, a poenta je da se veza neguje,  kao materijalna stvar, da bi ostala sveža i lepa.

 

foto: Kosta Đuraković

Pesma podseća muškarce da žene neće zauvek da ih čekaju niti da “nose pamtalone”. Da li i vi to zaista mislite i do koje granice žena može da ide zbog nekog muškarca?

 

Žene u mojim pesmama su uvek dostojanstvene i nezavisne, ali i spremne da okrenu novi list ako stvari ne funkcionišu. Žena ne treba da nosi pantalone, niti da se takmiči sa muškarcem. Mi smo jake, sposobne, ali treba nam muška podrška i ljubav naravno. Zarad te ljubavi treba se boriti i dati se maksimalno ako je muškarac onaj pravi.

 

Pored muzike, profesor ste španskog jezika. Da li ste razmišljali da snimite pesmu upravo na ovom jeziku?

 

Hmmm, nije mi to palo na pamet. To bi bio opasan zadatak otpevati, jer oni pričaju tri puta brže od nas.

 

 

makonda-tracker