glossy intervju

ALEKSANDAR MILIĆ MILI OTVORENO O ALENU ADEMOVIĆU: On ni u jednoj varijanti nije trebalo da ostaje u MILIGRAMU!

0

Pre nekoliko nedelja grupa Miligram predstavila se u potpuno novom ruhu, a ovim povodom Aleksandar Milić Mili iskreno govori o novom pevaču Adiju, ali i odnosu sa Alenom Ademovićem nakon njegovog odlaska iz grupe.

foto: Sonja Spasić
foto: Sonja Spasić

Povodom nove pesme i novog člana benda, pevača Adija, Aleksandar Milić Mili (50) u intervjuu za Glossy otkriva svoje prve utiske o novoj postavi Miligrama, ističući kako sa bivšim pevačem Alenom ima i dalje prijateljski odnos.

 

Mili ovom je prilikom progovorio i o svom braku sa suprugom Ninom, ističući kako je njegova žena bolja od njega u svemu, dok za sebe kaže da je - "vrtirep".

 

Kako ste uspeli da se održite punih 30 godina?

 

- Jedini način za to je bio moj način razmisljanja i doživljavanja muzike. Kad god sam završio neki projekat, tako sam brisao sve što sam radio pre toga i uvek stanem ispred te neke tabularaze, prazne ploče koju moram da oslikam ponovo. Nekako, svaki moj projekat koji sam radio - 9 albuma za Cecu, od “Idi dok si mlad” do “Poziva”, svaki album je za mene bio novi početak. Kasnije sam to uradio i sa Brenom, sa 4 Miligrama, Anom Nikolić i Majom Berović prve albume... Svaki put kad započnem neki projekat osećam se kao da tek krećem sa karijerom. Osećam da dok me to bude držalo moja muzika će biti nova i interesantna.

 

Da li vas je uzdrmao odlazak Alena Ademovića?

 

- Nije. To je planirano, on nije ni u jednoj varijanti trebalo da ostaje u Miligramu. Naš dogovor je bio fer i vremenski ograničen. Završio se, što je bilo i u planu.

Pre nekoliko dana vratili ste se u jos vecem i punijem sjaju pesmom “Karotida”.

 

Koji su vam prvi utisci?

 

- Jako sam ponosan na “Karotidu”, zato što ona otvara novi muzički prostor. Stil koji sam tu ponudio je sasvim drugačiji od svega što se dešava na muzičkoj sceni. Dok nisam osmislio pravac u kojem želim da idem sa Miligram muzikom, nisam hteo ništa da izdajem. “Karotida” je vrlo uspešna najava novog Miligrama, svežeg, drugačijeg, punog i nove energije.

 

Novi član benda, Adi, odlično se uklopio, po reakcijama publike. Kakve su vaše reakcije i šta ćete se najviše truditi da ga naučite?

 

- Adi je neverovatno talentovan i fantastičan momak koji zaslužuje punu pažnju publike! Mislim da je Miligram prostor gde može da se izrazi, da radi nešto što voli. Sa njim mislim da će se sve savršeno uklopiti i da neće biti nikakvih problema. Ono što bih ja mogao da ga naučim je samo iskustvo koje nema, a put koji ćemo zajedno proći njemu ce biti fantastičan.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MILIGRAM (@miligramofficial) on

Da li je bilo tesko izabrati novog pevaca i koje ste kriterijume zahtevali?

 

- Nisam mnogo razmišljao o tome. Nekako, sve se sklapa kako treba. Nisam se mnogo trudio da nadjem novog pevača, a eto, pojavio se. (smeh)

 

U kakvim ste sada odnosima sa Alenom?

 

- U istim kao sto smo bili i ranije. Prijateljskim i želim mu puno sreće u njegovoj karijeri!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MILIGRAM (@miligramofficial) on

Ko su vam najveći kritičari kada je karijera u pitanju?

 

- Publika. Ona je najveći kritičar. Moja publika mene možda doživljava drugačijim nego što jesam. Jednostavno, ja volim neke promene, volim nagle promene, volim da se nešto dešava što je značajno u muzici. Kad pogledate unazad, muzika koja je bila rasprostranjena po 9 Cecinih albuma, na Breninom albumu “Udji slobodno”, na prvom albumu za Anu Nikolić i Maju Berović... Videćete da je svaki od tih projekata bio drugačiji i uvek nekoliko koraka napred. Najveći kritičari su ti uvek tvoji najverniji, koji te prate sve te godine. Neki prate bez razmišljanja, a neki me i kritikuju kad napravim neki zaokret. Ali, mislim da upravo tako treba da bude.

 

U braku sa suprugom Ninom ste 14 godina. Koji je recept za dug i srećan brak?

 

- Jedini recept za svaki srećan brak je ogromna kolicina ljubavi. Nina i ja uživamo u njoj i ljubav je ta koja, ako postoji bilo kakav problem, sve to ispegla. Bez toga brak nema smisla.

 

foto: Damir Dervišagić

U kojim stvarima se najbolje slažete?

 

- Slažemo se prvenstveno u tome da je ona mnogo bolja nego ja. (smeh) Šalim se. Imamo potpuno isti senzibilitet, samo što mislim da je ona mnogo jaći karakter i postojanija je od mene. Ja sam, onako, više kao vrtirep! (smeh)

 

Otac ste dvoje dece. Da li ih je u danasnje vreme lako vaspitavati i na koji način vi to radite?

 

- Najvećaa kreacija koju u svom zivotu možemo da imamo je upravo vaspitavanje dece, pogotovo u današnje vreme kad su podložni uticajima koje mi ne možemo kontrolisati. Kažem da je to najveća kreacija zato što vaspitavanje deteta nije linearna stvar. Krenete u jednom pravcu, dete pokaže interesovanja za neke druge stvari i onda morate da se prilagodite na tu neku drugu stvar. I tako ceo život. Mislim da je roditeljima neka sudbina da ceo život idemo cik-cak, levo-desno, i da svoju decu izvedemo na pravi put. To je upravo razlog zašto kažem da je najveća kreacija ikada.

 

Oboje su u dobu puberteta. Kako izlazite sa svim nestašlucima koje on nosi?

 

- Nemamo te probleme. Za pubertet je karakteristično to da se ruše autoriteti i da oni traže neke svoje emocije koje žele da upotrebe - od ljutnje do nekih alternativnih rešenja, zaobilaženja težih stvari lakšim putem. Mislim da njih to formira. Tako da, čak i kad ne rade nešto onako kako ih mi savetujemo i usmeravamo, mislim da je to dobro, radi toga što većinu stvari oni moraju da osete na svojoj koži. Nina i ja smo ih od malih nogu učili da je njihov život njihova odluka. Nikad ih ni na šta nismo terali. Uvek im damo opcije, a oni odlučuju za sve.

 

 

makonda-tracker