GLOSSY INTERVJU

U ČETRDESETIM NAS TO TERA DA SE OSVESTIMO I PREPOZNAMO: Aleksa Jelić iskreno o promenama, ali i svom NENADOKNADIVOM gubitku!

0

Pevač Aleksa Jelić u intervjuu za Glossy.rs progovorio je o novom albumu, saradnji sa Tanjom Bošković i Vanesom Šokčić, planovima za leto, ali i gubitku od koga se i dalje oporavlja.

foto: Martin Stamenković
foto: Martin Stamenković

 

 

Nov album “Metamorfoza” nedavno je ugledao svetlost dana. Da li ste zadovoljni reakcijama publike?

 

Prve reakcije su odlične. Kao i svakom albumu, i ovome treba vreme, da se čuje, zavoli i prihvati. Dugo sam radio na njemu i voleo bih da pomogne da se slika pop muzike u Srbiji promeni, da se desi transformacija, tj. metamorfoza.

 

Album je u fank i disko stilu, ali može da se nađe i po koja balada. Kako ste došli na ideju da sve ovo spojite u jednu čaroliju?

 

Hvala za reč čarolija, jer muzika to i jeste. Oduvek sam voleo da pevam i brže pesme (pogotovo one uz koje mogu da igram), ali i da zapevam neku za suzu. To naročito važi za poslednju pesmu na albumu, koja je posvećena mom psu Roccu. Ona mi kida, ali i hrani i srce i dušu...

 

Zanimljivo je i to da ste u spot za pesmu "Trube sviraju" uključili i svoje komšije. Kako ste došli na tu ideju?

 

Tražili smo idealnu zgradu i ljude koji bi zaista i bile komšije tako da ne moraju mnogo da glume, hehe. Ispalo je da su zgrada mog oca, kao i njegove komšije, najbolji izbor i zaista su uradili maestralan posao. I baba Đuka a i čika Raka. Sjajni su, a i komšinica sa trećeg sprata koja nam je ustupila svoju terasu, pogotovo kada je čula ko će biti na njoj.

 

U spotu se pojavljuju i glumica Tanja Bošković i pevačica Vanesa Šokčić. Kako je izgledala saradnja sa njima?

 

Lako, zabavno, sa puno ljubavi i poštovanja. Mi smo već sarađivali u show programu „Ples sa zvezdama“ i ostali u sjajnim odnosima. Srećan sam i zahvalan što su dale doprinos kreaciji ovog video spota.

 

Album nosi naziv “Metamorfoza”, zbog čega?

 

Promena je nešto što se svima događa, u ovo neko vreme oko 40-ih je ona životna koja drma sa svih strana i tera da se probudimo, osvestimo, prepoznamo i, na kraju krajeva, zavolimo i prihvatimo. To je najvažnije, da budemo avanturisti i da učimo iz dešavanja. Metamorfoza predstavlja mene, čoveka koji voli da peva, igra, zabavlja sebe i druge. Bolje nisam mogao izabrati.

 

foto: Martin Stamenković

Da li ste vi nekada u životu doživeli metamorfozu?

 

Doživljavam je stalno i ona već ima odjeka u mom poslovnom, ali privatnom životu. Bilo je važno da se opustim i prepustim onome što je već predodređeno i izabrano, pa i da konačno uživam.

 

Da li je ovaj album ujedno i uvertira za letnju turneju po morskoj obali?

 

Možda nekoj mediteranskoj, ili, još bolje, američkoj, jer obala Crne Gore i Hrvatske, nažalost, sluša nešto drugo.

 

Gde najviše volite da provodite letnje mesece?

 

U Barseloni i okolnim ostrvima (Menorka, Majorka i Ibica), koja su udaljena avionom oko 25minuta i koja su fantastična. Kruna je Formenter,a koja se nalazi blizu Ibice i nestvarno je lepa. Što se Barse tiče, to je grad u kome znam sve i u kome volim da provodim sve slobodno vreme koje imam. Tamo imam i svoju skrivenu plažu.

 

Koji je vaš metod i način za rashlađivanje?

 

Ako ima neke vode u blizini, onda momentalno uskakanje u istu a ako nema onda kao i svi drugi, disanjem na škrge, polivanjem vode, bezbrojnim tuširanjem i sedenjem ispred ventilatora ili klime

 

Bili ste mnogo vezani za svog psa Roka. Da li ćete se opet odlučiti da uzmete novog ljubimca?

 

Ne verujem, jer veza koju sam imao sa Roccom je bila posebna i to je za mene nenadnokadiv gubitak u svakom smislu. Možda u nekoj dalekoj, dalekoj budućnosti. Trenutno ne razmišljam o tome ali kod svakog psa na ulici zastanem, pomazim i pomislim „gde je sad moj Rocco“...

 

foto: Martin Stamenković

 

Šta je to što vas trenutno najviše emotivno ispunjava?

 

Da budem najbolja verzija sebe i da budem u službi nekih viših ciljeva.... Jer samo tako će i ta emotivna strana biti zadovoljna. Trenutno me ispunjava što se ljudima sviđa pesma i spot, što dobijam dobre kritike za album. Sve to me čini radosnijim i čini da ne izgubim veru u muzičke promene na ovim prostorima...da generalno ne izgubim veru...u danas... u sutra...

 

Kada beogradska publika može da očekuje koncert?

 

Mislim da će koncerta biti sledeće godine. U planu je promovisanje još par pesama sa novog albuma tako da ćemo na solistički koncert morati jos malo da sačekamo, jer vi znate mene. To mora biti show. Nije mi dovoljno samo da pevam i da stojim u mestu, pucketam prstima, već moram sebe zabaviti, a to mogu samo ako pevam, igram i uživam.

 

 

makonda-tracker