glossy intervju

ŽAK HOUDEK ISKRENO O PORODICI I LJUBAVI: Pogled, zagrljaj i topla reč sitnice su koje su neophodne za SREĆAN BRAK

0

Popularni hrvatski pevač Žak Houdek u intervjuu za Glossy otvoreno govori o braku, porodici, ljubavi i karijeri, otkrivajući kako sa ove distance gleda na svoje učešću na Eurosongu 2017. godine, ali i šta je sebi poželeo za 38. rođendan koji je nedavno proslavio.

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Hrvatski pevač Žak Houdek na muzičkoj sceni je već 17 godina, a tokom svoje dugogodišnje karijere nagrađen je brojnim priznanjima za svoj rad. Autor je brojnih hitova, a 2017. godine predstavljao je svoju zemlju na najprestižnijem evropskom muzičkom takmičenju.

 

U intervjuu za Glossy.rs Žak otkriva kako danas gleda na svoje učešće na Eurosongu, ali i kakve utiske nosi iz domaćeg šou programa "Luda noć", gde je bio u ekipi sa Markom Konom i Bojanom Stamenov.

 

Publika vas je ove sezone pratila u šou programu “Luda noć”, gde ste bili u ekipi “Mrvice”. Koliko vam je prijalo ovo takmičenje?

 

Izuzetno mi je prijalo ovo takmičenje. Moja je velika čast kao gostu iz Hrvatske da se takmičim u ovako spektakularnoj i zabavnoj emisiji. Zahvaljujem se mojoj ekipi “Mrvice” - Marku Konu i mojoj sestri bliznakinji Bojani Stamenov. Bojana i ja se uvek šalimo da smo kao da smo rođeni blizanci, kao da nas je jedna majka rodila (smeh).

 

Prošle godine ste izdali nekoliko pesama. Da li ste zadovoljni kako ih je publika prihvatila?

 

Uvek sam zadovoljan, zato što biram da budem zadovoljan. Srećan sam što sam izabrao muziku koju lično volim i cenim. Pevam pesme u koje verujem. Publiku jako poštujem i cenim.

 

Koju od novih pesama smatrate najdražom?

 

Najdraža nova pesma moram da priznam mi je “Srce”. Najnovija mi je takođe jako draga , izašla je pre nekoliko dana, i naišla je na izuzetan interes kod radijskih urednika, puno veći od ostalih. Neću da kažem da mnogo očekujem od nje, jer ne treba puno da se očekuje u životu da se ne razočaramo. Vrlo je zanimljiva sa ljubavnom tematikom. Predlažem da je svi poslušate.

 

Po čemu pamtite školovanje na Berklee univerzitetu u Bostonu?

 

Nakon što sam upisao fakultet u Bostonu, prvih godinu dana sam bezuspešno skupljao novac za školarinu pošto je moja stipendija pokrivala trećinu troškova. Na kraju sam tu stipendiju odlučio da iskoristim za letnji semestar Berklija u Evropi. Nisam dospeo do Bostona ali ne žalim jer je dragi Bog za mene imao drugi plan.

 

Prošlo je dve godine od vašeg sjajnog nastupa na Eurosongu u Kijevu. Kakvi su vam sada utisci kada se sve sleglo?

 

Presrećan sam, predivno iskustvo! Nakon što smo doživljavali tih tri nedelje mmoge slomove, sastavljanja, rastavljanja uspeli smo. Hvala celom timu, posebno mom prijatelju i menadžeru Mihovilu Beku. Svi smo ostavili srce na bini, izgunili i dali sve od sebe. Preponosan sam na svoj tim!


Ove godine vaše zemlju predstavljao je mladi Roko Blažević, vaš učenik. Koliko ste ponosni što na neki način opet imate svoj doprinos na ovom takmičenju?

 

Ponosan sam na Roka i na njegovu pesmu koju sam lično napisao. Ovo mi je ustvari drugi put na Evroviziji, sada sam kao autor. Roka smatram svojim detetom, pomagaću mu u svemu celim svojim bićem.

 

foto: Privatna Arhiva


Nedavno ste proslavili svoj 38. rođenan. Šta ste sebi poželeli?

 

Proslavio sam ga radno. Godine su broj kao i kilogrami (smeh). Poželeo sam sebi samo zdravlje da mogu još da stvaram svoja dela jer sam pun pozitivne energije i kreativnosti.

 

Sa suprugom Brigitom ste u braku trinaest godina. Šta je to što je i dalje isto u vašem odnosu kao prvog dana?

 

Poverenje, kompromis i prijateljstvo.

 

Koja je vaša definicija ljubavi i koji je recept za srećan i kvalitetan brak?

 

Opet ću da ponovim: poverenje, kompromis, prijateljstvo, ali i strast i ljubav. Potrebno je da ne uzimamo stvari zdravo za gotovo i da su neke sitnice vrlo bitne kao na primer: pogled, zagrljaj i topla reč.

 

Oko kojih stvari uvek imate različito mišljenje?

 

Oko većine stvari. Kažu da se različitosti privlače. Najčešće oko sitnica, to nas i nervira.


Otac ste dvoje prelepe dečice, Sofije i Davida. Čime se trudite da ih naučite u životu?

 

Verujem u neverbalnu komunikaciju i da deca upijaju sve što mi jesmo. Trudim se da postanu ljudi dobri, čestiti, pošteni, vredni i marljivi .


Koliko oni prate vašu karijeru?

 

Ne prate puno. David je mali i misli da sve tate pevaju, a Sofija nije previše fascinirana sem što je bila srećna jer je išla sa nama na Eurosong.


Da li se sećate njihovih prvih reakcija kada su vas videli na tv ekranu?

 

Iskreno se ne sećam. Kod nas tv gori 24h dnevno, tako da im je to normalno.


Koliko je danas teško izvesti decu na pravi put?

 

Izuzetno teško, jer je danas puno različitih prepreka na putu. Ali što se mora nije teško. Mislim da je cilj svakog roditelja da mu bude čestito. Podržaću ih u svemu što je društveno prihvatljivo.

 

Čime se Žak bavi pored muzike u slobodno vreme?

 

Volim da se bavim sa izradjivanjem sitnih stvarih stvarčica, popravljati stvari u kući. Volim da nam je kuća lepa.

 

Kako izgleda vaš jedan sasvim običan dan?

 

Nijedan moj dan nije isti. Sutra imam termin kod zubara, biram lokaciju za spot, prekosutra igram u mjuziklu i snimam spot...

 

Koji je najveći blam koji vam se desio u životu?

 

Jedan od najvećih je kada sam pao na potpisivanju ugovora sa diskografskom kućom Croatia record 2002. godine. Naime zazvonio mi je mobilni i ja sam otišao da ga isključim, a kad sam se vraćao promašio sam stolicu koja je bila na točkiće i pao . Takođe prilikom pada svukao sam pola konferencijskog stola. (smeh)


Šta imate u planu za ovu godinu?

 

U planu imam da izdam album “Glavom i bradom”. Pesme su divne i jedva čekam da izađu.

 

 

makonda-tracker