Sanja Marinković: Već sam izabrala venčanicu

12
Voditeljka Sanja Marinković otkriva da su se njen partner Aleksandar Uhrin i ona verili u martu prošle godine u Firenci, a zaruke obnovili u Milanu i ističe kako priželjkuju da sinu Strahinji podare brata ili sestru
foto: Stefan Koković, privatna arhiva, Story arhiva
foto: Stefan Koković, privatna arhiva, Story arhiva

Voditeljka emisije Magazin In na TV Pink, Sanja Marinković (37), nakon petogodišnje emotivne veze sa montažerom Aleksandrom Uhrinom (38) doživela je 2. marta za svoj rođendan prošle godine na žurki iznenađenja jedan od najromantičnijih trenutaka kada ju je zaprosio njen nevenčani suprug. S obzirom na to da je od tada prošlo godinu dana i da su, po narodnom verovanju, već trebali da sklope brak, emotivni partneri odlučili su da produže verenički staž za još godinu dana i to početkom marta u Milanu gde su proveli harmonični odmor. O tome kako se oseća kao dama koja je svakodnevno obasuta ljubavlju i pažnjom svog partnera, kao i načinu na koji njih dvoje osvežavaju svoj brak i vaspitavaju sinčića Strahinju, voditeljka govori u intervjuu za Story.

Story: Suprug Aleksandar iznenadio vas je romantičnim putovanjem u Italiju početkom marta. Da li je za to imao neki poseban povod?

- Ranije sam sa prijateljicama slavila rođendan i to najčešće u restoranu Reka, ali u poslednje dve godine moj suprug je odlučio da promeni tu tradiciju pa je tako ove godine organizovao put u Milano, a protekle u Firencu. Aleksandar i ja smo nedavno gledali film Sofije Kopole Somewhere koji je sniman u prelepom hotelu u Milanu i on je odlučio da mi priredi boravak u tom objektu, kao i romantično iznenađenje poput onog u filmu. Oduševilo me je to što je napravio specifičnu atmosferu u prelepom ambijentu Milana, od samog dolaska do odabira mesta koje ćemo obilaziti. Zaista je bilo predivno.

Story: Jeste li razmišljali da se verite ili da organizujete venčanje tokom romantičnog boravka u Italiji?

- Kada otputujemo negde, moje prijateljice misle da ćemo se venčati jer znaju za našu želju da organizujemo intimnu svadbu. Ipak, sigurno to nećemo uraditi bez naših najbližih prijatelja. Do sada nisam pričala o tome, ali Aleksandar i ja smo se verili na moj rođendan 2. marta prošle godine. Znali su samo naši najbliži i moja dobra prijateljica Vesna Dedić. Nisam ni pretpostavljala šta planira, a kada sam videla prsten, mislim da sam doživela tahikardiju. Oduševio me je njegov romantični gest. Nakon prelepog čina prosidbe, Aleksandar je organizovao put u Firencu kao iznenađenje tim povodom. S obzirom na to da veridba po narodnom verovanju traje godinu dana, šalili smo se kako treba da obnovimo taj divni čin. Pred polazak u Milano spakovala sam prsten koji sam dobila pre godinu dana. Obnovili smo veridbu u Italiji i sigurna sam da prstenu neće ponovo prestati rok trajanja. (Smeh)

Story: Kako ste reagovali kada vas je zaprosio?

- S obzirom na to da smo dugo zajedno, nisam očekivala da će me zaprositi na tradicionalan način. On je bio vrlo ponosan na sve što je organizovao jer sam u svemu uživala. Konsultovao se sa Vesnom Dedić oko mesta na kome će to uraditi i u potpunosti su pogodili moj ukus jer sam svakim detaljem na tom putovanju u Firenci bila oduševljena.

Story: Vaše venčanje je nekoliko puta najavljivano. Kada ćete se zapravo venčati?

- Kada živiš s nekim toliko dugo i s njim imaš dete, sam čin izgubi na važnosti i nije na listi prioriteta. Ne smatram da treba da stanemo ispred matičarke i kažemo da kako bismo dokazali svoju ljubav, što ne znači da to uskoro nećemo uraditi.

Story: Jeste li već pronašli venčanicu koju ćete nositi?

- Nakon razgovora sa mojim prijateljicama, shvatila sam da moram  izabrati venčanicu, a kada sam se upoznala sa brendom Estare Culto, oduševila sam se njihovim elegantnim večernjim haljinama. Duga haljina na jedno rame, iako je jarkih boja, moj je izbor i već sam odabrala jednu takvu. Najviše mi se dopada model kreatora Dalibora Betija i sebe sam već zamislila u takvoj venčanici.

Story: Volite li da Aleksandru priređujete iznenađenja, kao i on vama?

- Naravno. Imala sam ideju da mu vratim istom merom jer sam želela da mu u oktobru nekoliko dana posle njegovog rođendana organizujem putovanje iznenađenja. Ali, pošto smo se tek vratili sa dvomesečnog odmora, nisam uspela da realizujem ideju jer je Strahinja od novembra pa sve donedavno bio bolestan. I ovo putovanje jedva smo organizovali između njegova dva virusa.

Story: Koliko se vaš sin promenio u poslednje vreme. Da li po karakteru podseća na vas ili na vašeg supruga?

- On sada ima tri i po godine i iznenađuje nas svojom štosevima. Strahinja misli da sve zna, a u stvari ne zna ništa. U fazonu je da sve može sam, da se obuče, popne na stolicu, ode do prodavnice i kupi baki šta joj treba... Izuzetno je temperamentan, a to je povukao na Uhrina i mene. Toliko je živahan da ne može da ga čuva samo jedna osoba. Ide u školicu, divno napreduje i zbog toga sam veoma srećna.

Story: Planirate li proširenje porodice?

- Da i nadam se da će se to desiti u narednih godinu dana.

Story: Imate li neki neostvaren san?

- Nemam neostvarene snove, a možda mi nedostaje samo malo izazova. Mojoj prijateljici Vesni Dedić stalno pričam da mi trebaju novi poduhvati. Nisam tip žene koja voli da se ušuška u mirno porodično gnezdo, već stalno volim da napredujem i imam izazov ispred sebe. Verujem da ću se tako osećati i u sedamdesetoj.

Story: Kako Aleksandar i vi osvežavate vezu? Šta mislite o nepisanom pravilu da se parovi udaljavaju nakon rođenja deteta?

- Sitnim iznenađenjima osvežavamo vezu. Zajedno smo od 2006. godine i zaista smo skladan par. Sličnog smo temperamenta i kao svi parovi imamo manje ili veće turbulencije. Nemamo još fazu da ne govorimo dva, tri dana jer iskreno ne mogu da ćutim duže od pet minuta. Srećna sam jer nije lako da nađeš čoveka koji će te razumeti. On je spreman da ostavi svoj posao i dva dana čuva Strahinju, što je danas retkost. Poznajem žene čiji muževi i preko radne nedelje izlaze do kasno u noć po kafanama. U našem odnosu najbitnije je to što se o svemu dogovaramo i razgovaramo.

Story: Da li su romantični trenuci i dalje sastavni deo vašeg života?

- Naravni i to su sitna zadovoljstva. Danas parovi ostavljaju decu da spavaju i posvete se sami sebi, a kod nas je to potpuno drugačije. Mi organizujemo čitav dan, počinjemo ga tako što planiramo da uveče gledamo film i pijemo belo vino, jedemo pršutu i dobar sir. Ne idemo svake večeri negde zbog našeg deteta, ali sami organizujemo ono što nam odgovara.

Story: Vaša autorska emisija Magazin IN godinama se nalazi pri vrhu lista gledanosti, a čini se da je mišljenje publike podeljeno, pa vas tako mnogi vole, a pojedinci i mrze. Šta je tajna vašeg uspeha?

- Pre svega uspeh je u tome što emisija traje već osam godina u istom terminu subotom posle podne. Večite teme: muško-ženski odnosi, roditeljstvo, karijera, seks, ljubav naprosto su neiscrpne jer se sve u životu vrti oko toga. Zbog toga emisija ima široku grupu gledalaca.

Story: Ispunjava li vas rad sa polaznicima vaše radionice za medije Officina?

- Svom partneru nedavno sam pričala da je svako drugo dete koje radi priloge na svim televizijama iz naše radionice, što mi je najveća satisfakcija. Sam rad sa učenicima uvek je novi izazov, svaki put dolaze nove generacije koje imaju drugačiji stil razmišljanja.

Story: U svojoj emisiji, baš kao i na sajtu, dajete brojne savete damama. Jeste li ih i lično iskusili?

- Poslednjih nekoliko godina posvećena sam zdravom životu i to će biti glavna tema na sajtu. On će se, između ostalog, baviti istim temama kao i emisija Magazin In: zdrava hrana, životni stil, porodica, nega, lepota... Daće odgovor na pitanja koja mi ljudi svakodnevno postavljaju na ulici, a to su: Kako uspevate da organizujete treninge, odlazak na posao i vaspitavanje deteta. Nimalo nije lako kuvati ručak, praviti karijeru i pri tom odgajati dete, što je najvažnije od svega.

Ksenija Konić

makonda-tracker