Glossy intervju

Nevena Vukes: Premalena sam ja da bih znala šta nosi dan, a šta noć

1

 

Mlada srpska glumica Nevena Vukes, donedavno Ristić, ekskluzivno u intervjuu za Glossy pre velike premijere predstave „Lutka“ koja će se održati 6. decembra u Zvezdara Teatru, otkriva neke detalje svog novog bračnog života, sa uzbuđenjem priča o novom projektu, i priznaje šta joj je pored glume još jedna velika strast.

foto:  Darko Mihalić
foto: Darko Mihalić

Prvu godišnjicu braka ste proslavili na veoma interesantan i zanimljiv način. Možete li nam objasniti o čemu se radi?

 

Proveli smo je radno, ali ovoga puta ne na sceni, već u našem dvorištu praveći nešto za naš dom, zato se mozda slika koju smo objavili učinila neobičnom. 

 

U kojim stvarima ste suprug i vi najsličniji, a u kojima pak potpuno različiti?

 

Duša i srce su nam slični, ali umom vodimo borbe na dve strane. Trudimo se u tim borbama da budemo budni jedno za drugo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena Vukes (@nevena.vukes) on

Pored glume bavite se i režijom. Režirali ste nekoliko spotova. Kako vam je to pošlo za rukom?

 

Režija je posebna umetnost i prema njoj imam veliko poštovanje. Malo sam govorila o tome u medijima, ali pre same odluke za odlazak na studije glume, bila je i ideja za režijom. Tada sam bila dete da bih jasno mogla da znam i da jasno usmerim svoje darove. Krenula sam putem glume i ljubav prema njoj je rasla. Međutim, svaki novi snimajući dan budio je meni sve jasniju sliku režije kao profesije i zavolela sam je. Ne kažem da ću se baviti njome, ali kažem da je volim. A spotovi su samo maleni izleti u tu ljubav. Počela sam radeći spotove Marku, a kasnije su i druge njegove kolege muzičari prepoznali nešto u mom radu i kada god se pojavi slobodno vreme, snimam.

 

Da li vam je to još jedan poslovni odabir?

 

Premalena sam ja da bih znala šta nosi dan, a šta nosi noć. 

 

Koliko često posećujte rodni Kragujevac ?

 

Koliko budem u prilici...

 

Koliko i da li Marku pomaźete oko karijere, a koliko on vama?

 

Trudimo se, uz Boziju pomoć, da se razumemo i imamo razumevanja, da se ljubimo, volimo i živimo. Dokle god je tako, na taj način smo jedno drugom od pomoći u svemu, pa i u poslu. 

 

Koliko se razlikuje hrvatska TV produkcija od naše?

 

Ima razlike, ali ima i sličnosti. I dobre pšenice i kukolja ima svukud. 

 

Odskočna daska vam je bila serija “Cvat lipe na balknu”. Kako pamtite taj period?

 

Pamtim taj period po dobrom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena Vukes (@nevena.vukes) on

Veliki ste ljubitelj mode, zajedno sa suprugom promovišete novu jesenju kolekciju Iskon mode. Da li imate običaj i kakve šalove najčešće nosite?

 

Jako nas je radovala ta saradnja sa Iskon Mode-om iz Beograda i što su se odučili za nas da im budemo zaštitno lice njihove najnovije kolekcije za jesen-zimu. Dugo pratim njihov rad i posebno cenim što su svi njihovi modeli od prirodnih materijala. Konkretno u ovom slučaju nosili smo unikatne modele ručno radjenih šalova. Inače, volim šalove. Jedna dobar šal može biti divan detalj za damu ili gospodina.

 

Uspešno saradjujete sa teatrom “Vihor”, šta nas očekuje u ovoj sezoni?

 

Vihor je priča koja živi Bogu hvala već 3 godine. Kao osnivač cele ove putujuće priče - putujućeg teatra koji je za ove tri godine obišao preko 40 gradova naše zemlje i Evrope, mogu reći da se radujem premijeri nove predstave “Lutka” po tekstu Mira Gavrana, koju već unazad nekoliko meseci spremam sa dragim kolegom Bojanom Dimitrijevićem, i da me posebno raduje sto će upravo datum premijere biti poklopljen sa rođendanom Teatra Vihor. Uz Vihor sam puno toga naučila i još uvek učim. Svako novo putovanje u neki novi grad me posebno raduje i sa sobom nosi sve to jedno dragoceno iskustvo. Kako Vihor nema svoju stalnu scenu, jedna od ideja je da svaki novi projekat/predstava bude izvedena u nekom novom pozoristu. Ovoga puta je to grad Beograd i vrata nam je otvorila Zvezdara Teatar. Ja se ovim putem zahvaljujem Zvezdari Teatru na ukazanom poverenju i nesebičnoj podršci  mladom Putujućem nezavisnom teatru, a ovim putem sve pozivam da dodju 6.decembra 2018.godine, sa početkom u 20h na svečanu premijeru predstave “Lutka”. Karte su već u prodaji. Predpremijera je zakazana u Bačkoj Topoli, za 3.decembar na sceni Kulturnog centra sa početkom u 19.30h.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nevena Vukes (@nevena.vukes) on

Koliko ste se vi igrali lutkama u detinjstvu?

 

Vise sam volela da pravim, sklapam, zavijam, odvijam... Sve vezano uz alat, lutkice mi nisu bile baš zanimljive. A “lutka” u predstavi “Lutka” koju igram je posebno zanimljiva. Najsavršeniji android osmišljen kao zamena za žene. Da li “mašina” može da zameni ženu saznaćete vrlo brzo.

 

Da li će vas srpska publika uskoro gledati na malim ekranima?

 

Nadam se, uskoro.

 

 

 

makonda-tracker