Glossy intervju

Dijana Đorđević: Tek kada spoznate ljubav unutar sebe, možete je deliti i drugima

0

Zaštitno lice KCN televizije, ambiciozna novinarka Dijana Đorđević u intervjuu za Glossy otkriva sve strane ljubavi koje poseduje, priča o svom poslu sa velikom ljubavlju, te duboko veruje da je na pravom putu do uspeha.

foto: Privatna arhiva
foto: Privatna arhiva

Vaša autorska emisija “Sve strane ljubavi” je pravi primer jedne dinamične emisije vodjene sa ljubavlju u kojoj i poznati otkrivaju svoje nežne strane. Kako vam sve to polazi za rukom? 

 

Verovali ili ne, to se nekada i ja zapitam. Suština je pre svega u prirodnoj komunikaciji i pristupu sa puno poštovanja osobi koju intervjuište, koju želite da na neki svoj način animirate da vam otkrije nešto što drugim novinarima do sada nije. Jako je važna priprema za svaki razgovor ali i znati pažljivo slušati ono što vam sagovornik govori jer to nekada može biti asocijacija za novo pitanje.

 

Svi koji vas poznaju znaju da ste jako emotivno biće, da li je upravo iskrena emocija koju gledaoci prepoznaju u vama ključni faktor za vaš uspeh, a generalno i za bavljenjem javnim poslom? 

 

Apsolutno ste u pravu, samo iskrena emocija pokreće sve. Moj posao je moj život. Imam sreće da radim ono što volim, ali isto tako moram da naglasim da iza svega ovoga stoje godine rada, truda, odricanja i iskušenja. Verujem i znam da sam na pravom putu i da još veći uspesi slede.

 

Koje su vaše strane ljubavi ? 

 

Sve moje strane ljubavi su u meni samoj i oko mene. Kada spoznate ljubav unutar sebe, onda je možete nesebično deliti i drugima. Svuda i uvek. Ja sam je spoznala.

 

Koji vam je najdraži sagovornik koga ste ugodtili u emisiji do sada?

 

Svaki sagovornik je drag na svoj način i drugčiji i jedinstven.

 

foto: Privatna arhiva

Najjemotivniji trenutak je u vašoj emisiji bio...?

 

To je svakako razgovor sa Aleksandrom Gajšekom, čuvenim autorom i voditeljem serijala Agape na Studiju B, koji je bio na neki način i talija mojoj autorskoj emisiji, Sve strane ljubavi, jer je bio prvi gost u njoj. Tako je sve i krenulo, sa njegovom pričom o novinarstvu, porodici, duhovnosti, ljubavi.

 

Da li uspevate da iskanališete emocije pred kamerama?

 

Naučila sam kako da kanališem emocije pred kamerama. Nekada to bude jako teško ali profesinalnost u etru zahteva emocije van programa.

 

Kako izgleda zaljubljena novinarka?

 

Zaljubljena novinarka izgleda baš kao ja. Vesela, nasmejana, sa onim prepoznatljivim sjajem u očima. U svom svetu ali čvrsto stojeći na svojim nogama.

 

Vaš savet za buduće mlade novinare bi bio...?

 

Verujete pre svega u sebe, u svoje snove. Budite uporni i dovoljno istrajni na svom putu, potrudite se da ne ličite na druge, već budite original sopstvenog bića.

 

foto: Privatna arhiva

Postoji li neki čaroban recept za uspeh?

 

Moj čarobni recept za uspeh je ljubav,vera, nada i puno rada na sebi.

 

Kao neko ko se bavi javnim poslom i kome posao diktira da uvek mora besprekorno da izgleda, otkrijte nam neke vaše modne savete?

 

Posao kojim se bavim zahteva uvek besprekoran izgled. Ja negujem neki svoj stil koji je u sustini klasičan i damski ali nekada volim da budem sportski obučena, pa tako kada mi obaveze dozvole štikle zamenim patikama, haljine i kostime nekim dobrim kožnim pantalonama, jaknicama, džemperima u jarkim bojama, a šesiriće kačketima i kapama.

 

Šta nas još očekuje do kraja godine u emisiji “Sve strane ljubavi”?

 

Do kraja godine bice još zanimljivijih gostiju koji će imati šta da kažu. U poslednjoj je gostovao legendarni Slobodan Šarenac, sportski komentator I voditelj RTS, ali ne bih da Vam otkrivam baš sve. Gledajte emisiju ,, Sve strane ljubavi,, svake subote od 21:15h na tv Kopernikus ( K::cn1) jer ljubav je ono što nam svima treba.

 

 

makonda-tracker