Aleksandra Radović i Sergej Ćetković: Mi smo u neraskidivoj vezi

U uporednom intervjuu pobednici ovogodišnjeg izbora magazina Story na naj ženu i naj muškarca 2010. Aleksandra Radović i Sergej Ćetković jedno drugom otkrivaju tajne i komentarišu glasine o svojoj navodnoj romansi
4
1 / 7 Foto: Petar Đorđević

Pored toga što su kolege, pobednici ovogodišnjeg izbora Story Top 15, pevači Aleksandra radović i Sergej Ćetković, veoma su bliski prijatelji, te su u uporednom intervjuu za naš magazin bili dovoljno slobodni da jedno drugom postavljaju najrazličitija pitanja iz oblasti posla, ali i ona znatno intimnija. Pop zvezde ekskluzivno za Story otvoreno su komentarisale glasine o njihovoj navodnoj romansi i otkrili na koji su način krunisali svoje dugogodišnje prijateljstvo.

Story&Aleksandra: Predstavlja li vam podstrek priznanje koje ste dobili od čitalaca magazina Story?

Sergej: Da budem iskren, ne snalazim se baš najbolje sa epitetima ove vrste: kralj emocija, balada, najuspješniji i naj od naj. Nikada nisam uspeo da vidim sebe očima onih koji me možda tako doživljavaju. U svakom slučaju, lepo je čuti pozitivan komentar i s vremena na vreme dobiti po koji kompliment jer na taj način se trudite da opravdate svoj uspeh i reči hvale.

Story&Sergej: Koliko vam znači titula koju su vam dodelili naši čitaoci?

Aleksandra: Mnogo mi znači i veoma sam srećna zbog toga. Ovom prilikom želim da zahvalim svim vašim čitaocima i posetiocima portala koji su glasali za mene i ukazali mi tu čast. Mislim da je to vrlo ozbiljna nagrada te mi je zato i veoma draga.

Story&Aleksandra: U kojim trenucima ste naj muškarac?

Sergej: Onda kada opravdam očekivanja svojih roditelja, svoje porodice i kada ugledam ponos na njihovim licima.

Story&Sergej: Koji je vaš najveći uspeh do sada?

Aleksandra: Kada je reč o poslu, to su dva koncerta u Sava centru. Prva sam žena u istoriji kojoj je pošlo za rukom da dva dana zaredom održi solističke koncerte pred prepunom dvoranom. Privatno, naravno to što sam postala majka.

Story&Aleksandra: U kom trenutku ste bili najponosniji na sebe?

Sergej: Kada sam na koncertu u Beogradskoj areni na ekranima ugledao zajedničku sliku sa suprugom Kristinom i ćerkom Lolom.

Story&Sergej: Kako ćete pamtiti 2010. godinu?

Aleksandra: Prošla godina bila je u znaku majčinstva tako da će zbog toga biti najvažnija godina u mom životu do sada. U poslovnom smislu - po mnogim nagradama koje sam osvojila, po albumu čije su pesme odlično prošle kod publike i po tome što sam dobila jednu od najznačajnijih nagrada Oskar popularnosti za pop pevačicu godine.

Story&Aleksandra: Na koji način ste proslavili Novu godinu?

Sergej: Pošto gotovo svaki doček Nove godine provedem radno, ovaj put sam Novu 2011. godinu proslavio u društvu svoje porodice i prijatelja, što nije bio slučaj ranijih godina.

Story&Sergej: Šta vam je nedostajalo tokom 2010. godine?

Aleksandra: Baš ništa. Sve mi je bilo potaman!

Story&Aleksandra: Da li ste osoba koja zapada u prazničnu euforiju?

Sergej: Nekada sam više pažnje i vremena posvećivao dočeku Nove godine. Nekoliko meseci unapred se planiralo gde ćemo provesti najluđu noć, šta ćemo obući, dok se danas zbog velikog broja obaveza i neverovatne brzine života sve rešava poslednjeg dana. Uprkos svemu, dok posmatram ljude koji nakratko ostave sve svoje probleme iza sebe, uživam u prazničnoj euforiji. Ono što nam je najpotrebnije u ovim stresnim vremenima jeste zdravlje, radost, unutrašnji mir i iskreni prijatelji.

Story&Sergej: Darujete li sebi bliske ljude tokom novogodišnjih praznika?

Aleksandra: Da, praktikujem to već godinama unazad. Volim uzbuđenje prilikom kupovine novogodišnjih poklona za svoju porodicu i uvek se potrudim da darujem ono što smatram da je toj osobi potrebno. Radujem se Božiću koji provodim kod svojih roditelja i tom prilikom uvek razmenimo poklone.

Story&Aleksandra: Poštujete li tradiciju i običaje povodom obeležavanja najradosnijeg hrišćanskog praznika?

Sergej: Kao dete nisam o tome vodio mnogo računa. Moja jedina briga bila je da nabavim što više petardi i raznih pirotehničkih sredstva ne bih li praznike proslavio bučno. Danas živim u duhu pravoslavlja, trudim se da svoju veru gradim u sebi i jačam je iz dana u dan. Najradosniji hrišćanski praznik Božić uvek proslavljam u krugu svoje porodice i svojih najbližih. Obožavam taj dan kada smo svi na okupu.

Story&Sergej Ćetković: Kako provodite Božić?

Aleksandra: Uvek u krugu porodice. Badnji dan i Božić obavezno su neradni dani za mene, provodim ih u duhu tradicije, na selu u porodičnoj kući. U toku Badnje večeri prostremo slamu, deca sakupljaju bombone i novčiće i govore piju, piju. Za Božić uvek lomimo česnicu i ispoštujemo sve božićne običaje. Mislim da je posebna draž Badnjeg dana i Božića upravo to što ih obeležavamo na selu jer se u takvoj sredini mogu sprovesti u delo svi lepi običaji.

Story&Aleksandra: Koju želju biste voleli da ostvarite u narednih dvanaest meseci?

Sergej: Pošto već duže vreme razmišljam o jednom kvalitetnom duetu, moja želja bi bila da napokon nešto uradim po tom pitanju i da se oprobam i na inostranom tržištu. 

Story&Sergej: Šta ste poželeli sebi u 2011. godini?

Aleksandra: Zdravlje najpre, ne samo sebi, već svima. Sve ostalo dolazi lako. Poslovno, poželela sam mnogo dobrih koncerata i singlova i još više prijatelja.

Story&Aleksandra: Kada ste prestali da verujete u Deda Mraza? Sergej: Još kao dete verovao sam da sve te poklone ispod novogodišnje jelke ostavlja baš Deda Mraz sa sedom bradom obučen u crveni ogrtač. Zamišljao sam kako pretura po velikoj torbi tražeći baš moj poklon.  Dobro je što moji roditelji nikada nisu pokušali da me ubede u suprotno i što su mi dozvolili da uživam u plodovima svoje mašte. Što se kostima Deda Mraza tiče, još nisam našao odgovarajući konfekcijski broj.

Story&Sergej: Verujete li da Deda Mraz ipak postoji?

Aleksandra: Naravno da verujem. Juče sam se čak nakratko videla sa njim. (Smeh)

Story&Aleksandra: Kad se prisetite koncerata koje ste održali tokom prethodne godine i spektakularne večeri u Beogradskoj areni, koje emocije vas obuzmu?

Sergej: Još sam pod jakim utiskom i nema reči koje mogu opisati taj osećaj. Inače, sam sebi sam najveći kritičar i nikada nisam zadovoljan jer uvek može bolje. Trudim se da iz godine u godinu ispravljam greške, učim na njima, ali nikad ne uspem da ispravim sebe. Radili smo dugo na pripremama za taj veliki koncert u Beogradskoj areni. Najsrećnijim me čini radna atmosfera, trenuci kada trošim svoju kreativnost, kako u muzici, tako i u osmišljavanju nekih drugih stvari koje se tiču samog koncerta i tada onako premoren legnem u krevet. Uvek sebe zamislim kao nekog iz publike ko posmatra koncert i jedino na taj način mogu znati da li ću zadovoljiti publiku i probuditi neku emociju u njima. Isto je i kada nastaju neke moje pesme.

Story&Sergej: Na izmaku 2010. obradovali ste svoje fanove novim singlom U inat prošlosti. Da li je moderniji zvuk nešto čemu ćete stremiti u budućnosti?

Aleksandra: Ne znam da li ću stremiti isključivo ka tome, ali će svakako biti na novom albumu i bržih pesama i to mnogo više nego ranije. Mislim da ću se vratiti i onom haos zvuku koji sam imala na prvom albumu, sa puno dinamičnih pesama. Dakle, u nekim narednim pesmama svakako će preovladavati brži ritmovi.

Story&Aleksandra: Koliko vam je tokom poslednjih nekoliko veoma uspešnih godina značila podrška vaše supruge Kristine?

Sergej: Sav svoj uspeh dugujem Kristini. Od prvog dana verovala je u to što radim i bila moja najveća podrška. Uvek me iznova osvaja svojim pogledom, dobrotom i čistom dušom. Svaki dan me kupi za još dva života.

Story&Sergej: U godini koju smo ispratili ostvarili ste se u ulozi majke danas sedmomesečnoj ćerkici Nini. Koliko vas je promenilo materinstvo?

Aleksandra: Mnogo. Mislim da sam postala mekša, tolerantnija i mirnija. Nina me je kupila svojim osmehom. Stalno se smeje i to me izuzetno raduje.

Story&Aleksandra: Šta se promenilo u vašem životu od kada je u vaš dom došla sada jedanaestomesečna naslednica Lola?

Sergej: Lola je učinila da još više zavolimo jedno drugo, povezala nas sa još bezbroj onih tankih niti koje vas učine srećnijim i jačim. Vreme zaista brzo prolazi i zato ne želim da propustim nijedan dan njenog odrastanja. Koristimo svaki slobodan i sunčan dan za malu šetnju u prirodi.

Story&Sergej: Da li su se promenili vaši pogledi na svet od kada je u vaš život došla Nina?

Aleksandra: Promenili su se prioriteti i naravno da sve što me je ranije brinulo sada deluje smešno i nevažno. U trenucima kada dobijete dete, najvažnije je samo ono što je vezano za njega.

Story&Aleksandra: Da li ste imali strah od roditeljstva?

Sergej: Nisam, i nemam ga ni sad. Mislim da ne postoji ništa lepše što te može više ispuniti i na taj način učiniti boljim čovekom. Ne bih mogao sebi da dam bilo kakvu ocenu o tome kakav sam otac. Trudim se da budem i biću najbolji tata na svetu.

Story&Sergej: Kako ste se snašli u ulozi majke?

Aleksandra: Mislim da sam se dobro snašla i organizovala, ali svaki dan je drugačiji i novi izazov. Trudim se da uhvatim svaki njen korak, da budem maksimalno posvećena majka i da moje dete nijednog trenutka ne oskudeva u pažnji. Želim da Nina postane dobar čovek. Ona mnogo voli muziku i kada joj pevam, najviše uživa slušajući pred spavanje moju pesmu Čuvam te.

Story&Aleksandra: Šta najviše poštujete kod svoje dobre prijateljice Aleksandre Radović?

Sergej: To što uvek kaže ono što misli, što ima čvrst stav i ne boji se da ga pokaže. Ponekad iz njene iskrenosti i želje da opravda svoje stavove, pogotovo pred kamerama, izgubi svoju prirodnost i na trenutak deluje grubo, zato je ljudi dožive na potpuno pogrešan način. Aleksandra je veliki drug i lepo ju je imati je za prijatelja.

Story&Sergej: Koje osobine cenite kod Sergeja Ćetkovića?

Aleksandra: On je iznad svega pošten i dobar čovek i to najviše poštujem kod njega.

Story&Aleksandra: Smetaju li vam komentari da ste Aleksandra i vi u navodnoj romansi?

Sergej: Volim da čujem dobar trač, jedino mrzim one plasirane sa namerom da se nekom učini zlo. To što smo često gostovali zajedno po raznim emisijama i koncertima navelo je nekog da iskonstruiše jednu takvu glupost. Često se našalimo i nasmejemo na račun toga. Upoznali smo se na snimanju mog CD-a Budi mi voda, na kome je Aleksandra pevala prateće vokale. Mojim preseljenjem u Beograd stekao sam iskrenog prijatelja. Na samom početku moje karijere bila mi je velika podrška i mnogo mi je pomogla. Znamo i danas da podelimo po koji dobar savet, sarađujemo oko novih pesama i mnogo mi je bitno njeno mišljenje jer ona uvek kaže ono što misli. 

Story&Sergej: Godinama unazad mogle su se čuti priče da Sergej i vi delite nešto više od prijateljstva. Nerviraju li vas takve priče?

Aleksandra: Da, Sergej i ja delimo nešto više od prijateljstva. Mi smo sada i kumovi. S obzirom na to da je Sergej krstio moje dete sasvim sigurno ćemo ostati u neraskidivom odnosu jer je on sada kao član moje porodice.

Story&Aleksandra Radović: Koliko vam je značilo to što ste bili kum na krštenju Aleksandrine naslednice Nine?

Sergej: Kada me je Aleksandra pozvala i rekla da moramo hitno da se vidimo, nisam ni pomišljao da će me tako obradovati. Srećan sam zbog našeg prijateljstva, i toga što su Lola i Nina gotovo vršnjakinje, mada Nina ima malo prodorniji glas, na mamu, pa ponekad rasplače Lolu. Sada smo u još jačoj, neraskidivoj vezi.

Story&Sergej: Koliko vam je značilo to što je baš on bio pored vas kada ste krstili svoju mezimicu?

Aleksandra: Mnogo, jer mi je veliki prijatelj. Bila sam srećna što se i njemu i meni desilo gotovo u isto vreme da se ostvarimo kao roditelji. Drago mi je što će naša deca moći da se druže. Mnogo mi je značilo što je prihvatio kumstvo. S obzirom na to da smo Ninu krstili u manastiru Žiča, malo smo duže putovali, ali je bilo prelepo. Sam manastir je predivan, organizovali smo mali izlet i posle krštenja završili u jedom etno selu na ručku. Lepo smo se proveli i taj dan će mi ostati u divnom sećanju.

Story&Aleksandra: U kojim situacijama vas Aleksandra najlakše iznervira?

Sergej: Kada bez ikakve potrebe počne da paniči i nervira se zbog prisustva paparaca, a gotovo uvek napravi od muve slona.

Story&Sergej: Kada vas Sergej najlakše istera iz takta?

Aleksandra: Gotovo nikad me ne nervira. Jedino što nekada ne znam da li se šali ili govori ozbiljno. Eto, samo tada me nervira. (Smeh)

Story&Aleksandra Radović: Zbog čega je Aleksandra naj žena?

Sergej: Zato što je dobar čovek, vanserijski pevač i iznad svega majka moje male kume Nine.

Danilo Mašojević

makonda-tracker