Anabela: Posle oluje došla je sreća

Tokom prethodnih pet godina, pevačica Anabela Đogani preživela je fizičko zlostavljanje od strane bivšeg muža Gagija Đoganija, nakon čega se razvela, ali i otkrila sreću kraj novog dečka Mladena Radulovića
8
1 / 24 Foto: Dejan Milićević

Poslednjih pola decenije u životu pevačice Anabele Đogani (35) podseća na odlično napisan scenario za holivudski blokbaster. Atraktivnu brinetu život nikada nije mazio, ali ona je iz svake oluje koja bi je zadesila, izlazila snažnija i hrabrija za novo sutra. I posle najmučnijih dana, lepa pevačica pronalazila je dovoljno snage da krene dalje ostavljajući za sobom depresivne trenutke iz kojih je izvlačila najvažnije životne lekcije. Energiju da ne poklekle uvek je pronalazila u svojim prelepim ćerkicama Luni (14) i Nini (5), zbog kojih je pobeđivala i najteže probleme.

Anabeli se prva trudnoća desila potpuno spontano i kao plod velike ljubavi sa bivšim mužem, frontmenom grupe Funky G, Gagijem Đoganijem. Iako je bila veoma mlada, dolazak na svet ćerke Lune 8. marta 1996. godine dočekala je spremno jer je, kao dete razvedenih roditelja, silno želela da ima svoju porodicu. I zapravo taj trenutak kada je postala majka, uslovio je niz nedaća u njenom životu jer je u želji da po svaku cenu sačuva porodičnu oazu, trpela zlostavljanje svog nekadašnjeg supruga. Niz bračnih kriza koje su ostavljale bolne ožiljke na njenoj duši, nevera čoveka kojeg je najviše volela i lečenje čestih depresivnih stanja Anabela je pokušala da zaleči drugom trudnoćom, uverena kako je to pravi način da probudi stare strasti i sreću sa Gagijem. Ali, sreću zbog saznanja da čekaju blizance ubrzo je smenila velika tuga kada su supružnici saznali da trudnoća nije održiva. Spontani pobačaj ostavio je mučan trag u Anabelinom srcu i posle svega što je preživela, bila je ubeđena kako jedino drugo dete može da joj vrati osmeh na lice. Ali, ni posle rođenja svoje druge ćerke Nine 14. aprila 2005. godine, pevačica nije dugo bila srećna, budući da se suočila sa postporođajnom depresijom, s kojom se, uz mnogo truda i muke, uspešno izborila.

- U jednom trenutku došla sam u stadijum kada sam po čitav dan ležala u poluzamračenoj sobi i nisam imala snage da se posvetim svojoj porodici. Opterećivali su me poslovi oko Nine, pa sam je svakodnevno vodila kod žene koja ju je čuvala dok sam ja samo imala potrebu da se osamim i spavam. Obuzele su me melanholija i apatija, nisam znala šta mi se dešava. S druge strane, zbog takvog mog ponašanja koje nisam mogla da kontrolišem, osećala sam preveliku grižu savesti jer sam bila svesna da se o svojim devojčicama ne brinem kako treba. Gagi mi je jednog dana rekao: Ne mogu više da te gledam kako propadaš i toneš sve dublje. Nagovorio me je da se obratim psihijatru i već na prvom pregledu lekar je konstatovao da bolujem od postporođajne depresije. Redovno sam pila antidepresive i odlazila na psihoterapiju. Prve tri seanse sam preplakala, a kasnije mi je razgovor sa lekarom sve više prijao –otkrila je pevačica sredinom 2008. godine ekskluzivno za magazin Story. Uprkos oporavku od melanholičnog stanja i blaženstvu koje je usledilo, sreća je bila kratkog daha. Posle manje od dvanaest meseci, Anabela podnela zahtev za razvod braka jer više nije želela da preživljava nemile bračne scene. Brakorazvodna parnica okončana je 29. aprila 2009, čime je stavljena tačka na sedamnaestogodišnji brak Anabele i Gagija, ali su nekadašnji ljubavnici odlučili da nastave poslovnu saradnju u okviru dens grupe Funky G, u kojoj su bili zajedno od početka. Baš taj potez pokazao se kao pogrešan jer su sveže razvedeni supružnici odlučili da daju drugu šansu svojoj ljubavi.

- Pomirili smo se mesec dana nakon razvoda kada smo poslovno putovali u Makedoniju. Bili smo sjajno raspoloženi i puni pozitivne energije. Želela sam da ga zagrlim, da mu pevam... Osetila sam leptiriće u stomaku, ponovo sam uživala u Gagijevoj blizini i u njemu videla onog lepog i seksepilnog muškarca u kojeg sam se nekada davno zaljubila. Jasno je da posle toliko godina i dvoje dece naš odnos ne može da bude uzbudljiv kao na početku veze, ali nama je divno – govorila je tada Anabela zanemarivši izreku da knjigu koju je jednom čitala nema potrebe da čita ponovo jer joj unapred zna kraj. Konačan rastanak usledio je veoma brzo, a od nekada strasnih emocija ostala je samo bleda senka. Za razliku od prvog rastanka, drugi je bio znatno teži, a Anabela i Gagi dodatno su se udaljili shvativši kako više ne mogu da budu ni prijatelji.

- Jako teško sam podnosila njegove prevare. Patila sam zbog toga, ali ubeđivala sam sebe kako je to samo njegov hir, način da se uzdigne i dokaže. Pa neka razlog bude i to da nisam bila dovoljno dobra za njega...

 Jednostavno sam presekla i shvatila da bez potrebe produžavam agoniju, da neke stvari idealizujem i ne želim da ih vidim onakve kakve jesu. Posle mnogo ružnih uvreda s njegove strane, kada me podsetio ko sam i šta sam bila kada sam njega upoznala i da sam navodno stvorena u periodu našeg zajedničkog života, osetila sam se jako ružno. Nisam očekivala da ću to ikada doživeti od čoveka s kojim sam provela sedamnaest godina. Bila sam izbeglica kada smo se sreli i realno niko i ništa za javnost, ali sigurna sam da smo zajedno počeli da gradimo karijeru. Nikada u njemu nisam videla materijalno, nego samo ljubav.  Ruka koja udara ne može da mazi kao pre i otud to moje nezadovoljstvo, potreba da spavam pored dece umesto u bračnom krevetu – rekla je pevačica neposredno nakon razvoda. Anabela je tada ekskluzivno magazinu Story poverila da je tokom bračnog života trpela psihičko i fizičko zlostavljanje od strane bivšeg muža.

- Bila sam šokirana kada mi je novinarka u Crnoj Gori rekla da je jedna anonimna žena izjavila kako je u redu da trpi batine u braku pod izgovorom: Ako trpi Anabela, mogu i ja. Žao mi je ako je neko tako shvatio moju priču jer sam želela da poručim, a to sam i vrlo konkretno rekla, da batine niko ne treba da trpi i da sam se ja kao javna ličnost koja je to preživela, upravo i oglasila da istaknem kako je to nedopustivo – ispričala je pevačica koja nije ni sanjala da će joj učešće u rijaliti šou-programu VIP Veliki brat u februaru doneti preporod u vidu nove ljubavi, iako su joj mediji bezuspešno pripisivali veze sa reperom Markom Jankovićem i fudbalerom Ivicom Dragutinovićem. Naime, nakon upornog udvaranja nekadašnjeg manekena Mladena Radulovića, pevačica je popustila i pred kamerama odlučila da započne ljubavnu romansu. Po izlasku iz kuće, novopečeni ljubavnici dali su ekskluzivni intervju za Story u kome je atraktivna brineta otkrila kako ju je užasavala činjenica da je Mladen devet godina mlađi od nje.

- Bila sam uverena da će to biti veliki problem jer imam mnogo burniji život od njega, bračno i roditeljsko iskustvo. Međutim, to se zaista ne oseća jer Mladen poseduje sve ono što želim od muškarca, čak je i premašio moja očekivanja. Mada, plašila sam se da će me posmatrati kao neku tetu (smeh) – istakla je pevačica koja je u međuvremenu otpočela samostalnu karijeru. Uprkos tome što su ona i njen dragi tokom leta nameravali da svoju ljubav krunišu venčanjem, do toga nije došlo.

- U jednom trenutku, kada je već nekako postalo jasno da ćemo sklopiti brak, upitala sam se čemu žurba?! Naša se veza od početka odvijala pred kamerama, a ni posle napuštanja kuće Velikog brata medijski pritisak nije jenjavao. Ne kažem da i mi nismo delimično krivi za to, ali u jednom momentu shvatila sam da je dosta i pomislila kako nema potrebe da srljamo u nešto. Mladenov i moj odnos je dovoljno snažan i još nema potrebe da ga nadograđujemo na taj način. Uvek sam slušala svoje srce, a to činim i sada. Ako mi ono kaže da je potpis neophodan, ja ću se potpisati, ali za sada nije tako – rekla je pevačica koja poslednjih godina snažno sija na zvezdanom estradnom nebu, ali i uživa u skladnoj ljubavi sa Radulovićem i radosti koju joj pričinjavaju njene naslednice.

Story: Koliko ste se promenili u proteklih pola decenije?

- Mnogo i iz svega sam izvukla pouke. Nemam velike ambicije i nedostižne ciljeve koji bi me zbog nemogućnosti realizacije dovodili u depresivna stanja. Mogu da kažem da je prošla godina za mene bila presudna, a iz nje sam izašla mnogo snažnija.

Story: Šta ste naučili iz nemilog bračnog iskustva koje je iza vas?

- Komunikacija je najvažnija u braku i kakva god ona bila, važno je da postoji. Divno je s nekim do najsitnijih detalja podeliti osećanja, ali tako da taj neko ko ih sluša razume šta mu govorite. Osim toga, kompromis i tolerancija su takođe ključni, kao što je potrebno i postaviti granice. Ja to nisam znala, ali sam naučila.

Story: Kada pogledate iza sebe, izgleda li vam nemogućim da ste proživeli svu tugu i bol koje su vas snašle?

- Kada se prisetim svega što je prošlo, priznajem da ne osećam gorčinu jer je sreća koju proživljavam nadvladala sve ružno što mi se dešavalo. Moj mozak pamti, ali telo sada ne reaguje na tu vrstu osećanja. Više ne zadrhtim na ta sećanja, nemam knedlu u grlu ili niti grč u stomaku, što je veliki uspeh.

Story: Posle svega što vam se dogodilo, da li ste verovali u novu, veliku ljubav?

- Priželjkivala sam je i molila se, ali nisam verovala da će mi se dogoditi. Danas je veoma teško pronaći osobu pored koje možete da budete ono što jeste. Pogotovo je teško ženama sa javne scene jer svi očekuju da žive sa zvezdom, a ne shvataju da je to naš posao koji se kao i svaki drugi završi kada prekoračimo kućni prag.

Story: Planirate li da Mladen i vi uskoro ozakonite svoju vezu?

- Mi smo bili toliko zaljubljeni jedno u drugo da smo po svaku cenu želeli da ozvaničimo našu vezu, a onda smo shvatili koliko smo uznemireni zbog manjka vremena i mnoštva obaveza koje smo imali u tom periodu. Papir nije garant za sreću, a to se pokazalo i tokom ovih osam meseci koliko smo zajedno jer ništa od najnežnijih osećanja nije nestalo ili se promenilo. Još nemamo tačan datum, pustili smo da vreme učini svoje jer papir ne znači ništa.

Story: Želite li da se ponovo ostvarite u ulozi majke?

- Kao mala, maštala sam da imam troje dece i bila bih presrećna kada bi mi se ta želja ispunila. Mnogo volim klince i oni mi znače sve u životu. Ukoliko bi mi se blagosloveno stanje dogodilo slučajno, nikada ne bih imala srca da prekinem trudnoću, ali za sada ne planiram da nešto menjam na tom polju.

Story: Šta vas u životu čini najsrećnijom, a šta vas uvek rastuži?

- Sitnice me čine srećnom, kao kada ležim i mazim se u krevetu sa svojim ćerkama. S druge strane, rastužuje me ljudska potreba da nekog drugog spotakne i naruši mu sreću. To nikada neću razumeti i smatram to ogromnim hendikepom.

Story: Na koji način vaspitavate svoje ćerke i čemu ih učite?

- Odrasla sam u velikoj porodici u kojoj je bilo mnogo ljubavi, smeha, vriske, desila se i poneka suza, a iz toga sam naučila da na svetu ništa nije važnije od ljubavi. U stanju sam da svojim ćerkama stotinu puta dnevno kažem da ih volim, kao i one meni, što mi je jedini pokretač u životu. Važno mi je da ih vaspitam tako da budu osećajne i poštene, a one su najbolje ogledalo kakav sam ja roditelj.

Moni Marković

makonda-tracker