glossy intervju

Aleksandar Radojičić: Ne zavidim kolegama, ima dovoljno uloga za sve

0

Uoči premijere predstave “Pošteni provalnik” u Pozorištu “Boško Buha”, popularni glumac otkriva koliko uživa u igranju komedija, zašto ćerku Aju mora da upozna sa bikom Ferdinandom, kako se snašao u prvoj ulozi negativca i čime je zaslužio pojavljivanje na naslovnim stranama.

foto: Promo
foto: Promo

Od uloge Balerine u seriji “Montevideo, bog te video” do danas, Aleksandar Radojičić stekao je armiju obožavalaca, a o njegovoj popularnosti svedoče brojne naslovne strane, stalno interesovanje medija za njegov privatni život i ogroman broj pratilaca na društvenim mrežama. Uprkos tome, Aca je skroman, pristojan, lepo vaspitan i nerado priča o svojoj intimi. Intervju za Glossy dao je u jeku priprema za premijeru komedije “Pošteni provalnik”, koja se od 13. oktobra igra na Večernjoj sceni Pozorišta “Boško Buha”.

 

foto: Vladimir Jablanov

Uzbuđen i pomalo umoran, priča o divnoj saradnji s kolegama Viktorom Savićem, Borkom Tomović, Katarinom Marković, Nemanjom Oliverićem i Aleksandrom Tomić, i ne krije da ima tremu pred prvo javno izvođenje predstave.

 

- Vodvilj je težak žanr, zanimljiv je i predivan za igru, ali treba dosta rada da se pripremi. U njemu ne može mnogo da se ne improvizuje, bar dok se dobro ne uigra, a do tada sve mora da bude tačno i precizno. Bez obzira na to, možete da budete kreativni, da pokažete svoju maštu, a u ovakvoj ekipi je to uvek moguće.

 

foto: Vladimir Jablanov

Leži ti komedija, iako je zahtevniji žanr?

- Volim da igram u komediji, iako to nije lako. Imate pritisak i obavezu da ono što igrate bude smešno, a svako ko je iole objektivan zna da nije sve što kaže i uradi tako. Tekst treba dobro pročitati, analizirati sva značenja, shvatiti sve što je dvosmisleno i trosmisleno. Tek onda dolazi nadogradnja.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani.

makonda-tracker