glossy intervju

Aleksandar Radojičić: Ne zavidim kolegama, ima dovoljno uloga za sve

0

Uoči premijere predstave “Pošteni provalnik” u Pozorištu “Boško Buha”, popularni glumac otkriva koliko uživa u igranju komedija, zašto ćerku Aju mora da upozna sa bikom Ferdinandom, kako se snašao u prvoj ulozi negativca i čime je zaslužio pojavljivanje na naslovnim stranama.

 

foto: Promo, Vladimir Jablanov

U predstavi “Majstori, majstori” ostvario si sjajnu ulogu, a publika počinje da se smeje čim se pojaviš na bini?

- To je inače fenomenalan tekst i legendaran film. Imao sam odgovornost što glumim ulogu koju je igrao čuveni Ljuba Moljac. Trudio sam se da to ni ne zaliči na tu ulogu, pošto svi znamo ko je on bio i bilo bi glupo da se takmičim s njim. Našao sam svoju sliku tog profesora i drago mi je ako se to publici dopalo. To je još jedna predstava u čijem sam nastajanju uživao, a režirao je, kao i “Poštenog provalnika” Milan Karadžić. U Buhi su odnosi izuzetno zdravi, fenomenalna je atmosfera, pa je zadovoljstvo raditi prestave.

 

Igraš joj jednog miljenika publike svih uzrasta - bika Ferdinanda u istoimenom crtaću. Kakav je osećaj kad karakter treba da izgradiš samo glasom, kada ne možeš da igraš svojom fizičkom pojavnošću?

- Radujem se radu na tom animiranom filmu, jer mi je Ferdinand jedan od omiljenih crtaća iz detinjstva. Drago mi je što ću ga oživeti za one klince koji nemaju pojma o biku koji voli da miriše cveće.

 

Zna li tvoja ćerka za Ferdinanda?

- Još ne, ali ću je obavezno voditi da se upozna s njim. I ja jedva čekam da vidim crtani i radujem mu se.

 

foto: Marina Lopičić

Upravo si završio snimanje filma “Patuljci sa naslovnih strana”, koji u fokusu ima rijaliti kulturu?

- Film se bavi svim negativnim stvarima koje nas okružuju, potragom ljudi za svojih pet minuta slave, prikazuje šta bi oni dali da se nađu na naslovnim stranama i da na njima ostanu. Danas vidimo nije teško dospeti na naslovne strane tabloida, koliko je teško održati popularnost ili prepoznatljivost.

 

Nastavak intervjua pročitajte na sledećoj strani.

 

makonda-tracker