Marko Jarić: Nisam preljubnik

Košarkaš Marko Jarić otkriva da glasine o tome kako je suprugu Adrijanu Limu prevario sa bivšom devojkom Nevenom Miličević nisu tačne i kaže da još ne planira proširenje porodice
4
1 / 7 Foto: Mika Knežević

Uprkos izgrađenom mirnom porodičnom životu, tridesetjednogodišnji košarkaš Marko Jarić nedavno se zbog navodne preljube ponovo našao u medijskoj žiži. Iako je njegova supruga, dvadesetosmogodišnja manekenka Adrijana Lima zvanično jedna od  najlepših žena na svetu, popularni sportista protekle nedelje označen je kao nevernik koji je izabrao da se umesto u naručju voljene izabranice zadrži u strasnom zagrljaju bivše devojke Nevene Miličević. Međutim, ni to što je tokom višegodišnje briljantne košarkaške karijere doživljavao da o sebi čuje ili pročita brojne tračeve i naučio da ne treba da obraća pažnju na njih, ovoga puta nije pomoglo Jariću da ostane imun na glasine kako je prevario životnu saputnicu sa kojom je pre osam meseci dobio ćerkicu Valentinu.  U ekskluzivnom intervjuu za Story, slavni sportista objašnjava detalje skandala u kojem se nedavno zatekao, priča o svom harmoničnom braku, voljenoj supruzi i naslednici, ali i o tome gde će sa svojim obožavanim damama nastaviti dalji život.

Story:  Da li je tačno da ste se pre dve nedelje provodili u Americi sa bivšom devojkom Nevenom Miličević?

- Trenutno sam u Madridu sa svojom porodicom, a sporne fotografije stare su šest godina kada sam poslednji put i video tu devojku. Sedeo sam sa Adrijanom pored bazena naše kuće kada sam slučajno na Internetu pronašao tu priču.

Story: Šta mislite kako je došlo do glasina o vašoj preljubi?

- Zgrožen sam zlobom pojedinih ljudi koji su progurali tu priču u medije. Mnogi pokušavaju da se afirmišu plasiranjem takvih informacija i smatram da je to sramota. Nisam iznenađen činjenicom da je te fotografije neko dostavio medijima, ali mi smeta što niko nije proverio činjenice jer, ako ništa drugo, na tim slikama izgledam znatno drugačije nego sada. Tada sam imao i bradicu i zaista izgledao mladoliko.

Story: Da li su sporne fotografije narušile vaš porodični mir?

- Ne, ali sam nakon mogućnosti da se tako nešto plasira u medije zabrinut u kakvoj zemlji odrastaju deca u Srbiji.

Story: Pošto ste završili klupske obaveze u Španiji gde ste igrali za klub Real Madrid, planirate li selidbu u Ameriku i gde ćete nastaviti život?

- U Ameriku idemo na mesec dana čim Adrijana završi svoje obaveze u Španiji, pa ćemo videti za dalje. Još ne znam šta će se desiti sa mojom karijerom. Imam nekoliko ponuda da ostanem u Španiji, pa trenutno vagam i razmišljam o tome koja je najbolja za moj dalji profesionalni i privatni život.

Story: Pošto vaša supruga gotovo sve poslove obavlja u Americi, kako ćete izabrati buduću životnu bazu tako da oboje možete nesmetano da gradite karijeru?

- To svakako mora biti neka destinacija odakle će Adrijana moći lako da putuje za Ameriku i nazad, budući da joj obaveze nalažu da Sjedinjene Američke Države posećuje četiri puta mesečno.

Story: Jeste li joj svojim sugestijama pomogli da povrati vitku liniju?

- Adrijana je moja supruga i njena slika u mojim očima je drugačija u odnosu na onu koja je vidljiva iz ugla srpske i svetske javnosti. S druge strane, ona je i surovi profesionalac, tako da joj nijednog trenutka nisu bili potrebni moji saveti kako bi povratila vitku liniju nakon porođaja.

Story: Znači li to da joj govorite kako je lepa i kada nije u top formi?

- Moj cilj kao muža jeste da pokušam da je opustim pošto sa svih strana trpi pritisak kako mora da izgleda savršeno jer nosi epitet jedne od najlepših žena na svetu. To joj nameće imperativ da uvek bude u top formi, ali ja se trudim da joj stavim do znanja kako je to nevažno, budući da je ona meni uvek najlepša.

Story: Na koga liči vaša ćerka Valentina?

- Svi kažu da podseća na tatu, ali se nadam da će kroz godinu, dve početi da liči na mamu.

Story: Da li je Valentina napredna i mirna bebica?

- Ćerkica odlično napreduje i stvarno je super beba.

Story: Planirate li da joj uskoro podarite brata ili sestru?

- Adrijana i ja još ne pričamo o tome, iako smo po čitav dan zajedno i dotičemo se raznih tema. Smatramo da je još rano za proširenje porodice.

Story: Svojevremeno je objavljeno kako ćete praviti svadbu u Srbiji i Brazilu. Jeste li odustali od te ideje?

- Želimo da se venčamo i po verskim običajima, ali smo zauzeti oko bebe pa smatramo da trenutno nije vreme za to. Ipak, sigurno je da ćemo se venčati i u pravoslavnoj i u katoličkoj crkvi, ali ne garantujem da će to biti u Srbiji i Brazilu.

Story: Hoćete li uskoro ponovo sa svojom dragom posetiti Srbiju?

- Sve zavisi od toga gde ćemo letovati u avgustu. Znatno nam je teže da putujemo otkako smo dobili Valentinu jer je nemoguće da za dva dana odlučimo gde ćemo odmarati i koje destinacije ćemo posetiti. Mada ćemo verovatno nakratko otići ili u Brazil ili u Srbiju.

Story: Šta se dešava sa Adrijaninim zahtevom da dobije srpsko državljanstvo?

- Radimo na tome, a zbog obaveza supruga i ja nismo stigli da dostavimo potrebnu dokumentaciju nadležnim organima u Srbiji, ali ima vremena i za to.

Story: Vlada li u Madridu slavljenička euforija otkako je španska reprezentacija prošle nedelje osvojila Svetsko prvenstvo u fudbalu?

- Atmosfera ne može da se poredi sa dočekom koji smo imali u Srbiji kada je naša košarkaška reprezentacija osvojila Svetsko prvenstvo. Euforija postoji, ali grad funkcioniše normalno.

Nikola Rumenić

makonda-tracker