Životna priča

Modna ikona, zavodnica i muza: Sve tajne čuvene Džejn Birkin (FOTO)

0
Zbog samo jedne ljubavne pesme, ali i strasne i turbulentne veze sa Seržom Genzburom, ova engleska lepotica postala je nezaobilazni deo pop kulture. Nakon smrti supruga, a kasnije i ćerke, nakratko se povukla iz javnosti, a pre nekoliko godina objavila je memoare iz svog burnog života

 

 

foto: Profimedia

 

Pokušaj samoubistva


Bez obzira na buran i boemski život koji su vodili, strast i svađe kao sastavni deo tog odnosa, Serž i Džejn svoju intimu delili su bez zadrške s medijima, uživali su u pažnji, pa makar ona bila i negativna. Njihovoj ludoj i divljoj vezi niko i ništa nije smetalo. Oboje su bili poznati po eksplozivnim energijama i javne afere bile su uobičajene u njihovim životima. Jednom prilikom posvađali su se u Parizu, u hotelu Castel i Džejn se na kraju bacila u Senu. Serž je skočio i spasao je, a sve se završilo tako što su se nasmejani vratili kući.


- Posvađali smo se u nekom noćnom klubu. Bila sam toliko besna da sam mu bacila u lice pitu koja se nalazila na našem stolu. Izgledalo je kao scena iz filma, pogodila sam ga pravo u lice. On je izašao iz kluba, a delovi pite padali su s njegove glave. U trenutku sam se pokajala, ali nisam znala kako da ispravim grešku. Nisam bila sigurna čak ni da li mu je uopšte još stalo do mene. Izašla sam iz kluba, pratila ga, a kada je došao do obale Sene, bacila sam se u reku. On je to video i bacio se za mnom. Zagrlio me je i znala sam da mi je oprostio. Baš smo se detinjasto ponašali – rekla je u jednom intervjuu i dodala:


- Znam da većini ljudi moj život sa Seržom izgleda čudno, ali nama je tada bilo najnormalnije da se vratimo u šest ujutro kući, probudimo decu, napravimo im doručak i onda odemo na spavanje. Pokupili bismo ih poslepodne iz škole, odveli na igranje u park i na večeru u restoran, a nakon toga bi oni otišli na spavanje, a mi u noćni život. Tako je izgledao naš uobičajeni dan. Da li je to bio najbolji mogući život? Ne znam. Jesmo li bili dobri roditelji? Ne znam. Ali, znam da je bilo tako i da to ne mogu da promenim – ispričala je Džejn koja je sa Seržom 1971. godine dobila ćerku Šarlot.


- Mojoj ćerki često je krvario nos i ona tvrdi da nikada nisam bila kraj nje kad joj se to događalo, a starija sestra nije mogla da joj pomogne jer nije mogla da podnese da vidi krv. Ja se toga ne sećam, ali ne, nisam uvek bila uz nju, provodila sam se sa Seržom obilazeći noćne klubove – bila je iskrena Birkinova.

 

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Izvor: Story, Piše: Milica Prelević )
makonda-tracker