Životna priča

Modna ikona, zavodnica i muza: Sve tajne čuvene Džejn Birkin (FOTO)

0
Zbog samo jedne ljubavne pesme, ali i strasne i turbulentne veze sa Seržom Genzburom, ova engleska lepotica postala je nezaobilazni deo pop kulture. Nakon smrti supruga, a kasnije i ćerke, nakratko se povukla iz javnosti, a pre nekoliko godina objavila je memoare iz svog burnog života

 

 

foto: Profimedia

 

Mikrofon u krevetu

 

Druga numera toliko se svidela Brižit da je odmah pristala da je snimi sa Seržom u studiju. Pesma je bila spremna za objavljivanje, ali Bardo se predomislila i povukla svoj pristanak za njeno javno publikovanje. Plašila se reakcije svog tadašnjeg muža pa je zamolila Serža da je ne objavi, na šta je on i pristao. Tek kada se razvela 1986. godine, otkrila je medijima celu priču o pesmi. Godinu dana nakon prvog snimanja Je T’aime … Moi Non Plus, tu istu pesmu Serž je snimio s novom ljubavnicom, Džejn Birkin.


- Otpevala sam ovu pesmu jer nisam želela da je bilo ko drugi otpeva – izjavila je svojevremeno Džejn. Erotski naboj kako u rečima, tako i u njenoj izvedbi pokrenuo je spekulacije da je par tokom snimanja dueta zaista vodio ljubav. Serž je na takva nagađanja odgovarao da je bolje što se to zaista nije desilo, jer bi traka trajala mnogo duže. Na početku, pesma je zabranjivana na većini radio-stanica u Evropi, u Švedskoj, Španiji, Brazilu, Britaniji, Italiji pa čak i Francuskoj, gde je bilo dozvoljeno njeno emitovanje, ali samo nakon 23 sata. Nekad zabranjivana, danas se smatra jednom od najlepših ljubavnih pjesama ikada napisanih.


- Je t’aime… je samo jedna od Seržovih sjajnih numera, kojih ima na stotine. Ipak, znam da je to pesma uz koju će me sahraniti. Kada umrem, na vestima će prikazivati moje fotografije uz zvukove te melodije. I nemam ništa protiv toga – izjavila je jednom prilikom Džejn koja je upravo zahvaljujući toj pesmi postala poznatija kao pevačica nego glumica. Njena karijera krenula je uzlaznom putanjom i ona je osvojila francusko tržište.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Izvor: Story, Piše: Milica Prelević )
makonda-tracker