#LastChristmas

Poznati se opraštaju od Džordža Majkla: Kako je moguće da je uzrok smrti otkriven ovako brzo? (FOTO, VIDEO)

0
Kao član dua Wham! lik Džordža Majkla postao je najprepoznatljiviji na svetu zbog turneje koja je održana u Kini 1985. godine. To je bila prva poseta Kini od strane benda sa Zapada, što je privuklo ogromnu medijsku pažnju...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Rođen kao Georgis Kirijakos Panajtou, Džordž Majkl započeo je muzičku karijeru u grupi Wham! rame uz rame sa prijateljem Endruom Ridžlijem. Ridžli je uvek znao da će postati popularan. Sanjao je o tome da postane fudbaler ili da ima bend... Snovi su mu se očito ostvarili, jer je veliku popularnost stekao sa Majklom.

 

Wham, i od tada tišina: Nikada nismo stigli da se oprostimo od njega, koji je bio podjednako važan deo slavnog dua sa Džordžom Majklom (FOTO)

 

S druge strane, Majkl je bio prilično povučen, simpatični maleni dečak, koji je morao da uči i pokazuje se dobro u školi kako bi kasnije mogao da postane ostvaren čovek. Njegov otac je radio mnogo, te je prema njemu gajio veliko strahopoštovanje, dok je sa majkom imao veoma prisan odnos, i uvek se trudio da je ne izneveri svojim postupcima.

 

Ipak, kada je pre grupe Wham! sa trojicom mladića (među kojima je bio i Ridžli) bio deo jednog boj benda, imao je veliku podršku porodice, iako isprva nisu znali odakle mu uopšte tolika želja za jednom "prilično neozbiljnom profesijom".

Nisu me shvatali ozbiljno, morao sam dosta da ih ubeđujem, učili smo zajedno o svemu tome i pogledajte gde sam sada. S druge strane ne znam šta bi se desilo da... nisam naleteo na Edrua u školi. On je znao.

 

On je uvek znao da će uspeti. Ja sam bio malo obazriviji, drugačije sam i podignut, dosta se tu stvari nije baš slagalo. Ipak, uspeli smo, zar ne? On je zaista jedno divno biće", rekao je jednom prilikom Džordž Majkl.

Ovako te se ja sećam... Bila sam devojčica, a ti si bio divan mladić okružen manekenkama u spotu, i među vrlo zaraznim rimama. Imala sam čak i Casio sa popularnom 'Wake me up before you go-go'... Kasnije 'Freedom', fantastični saksofon iz 'Careless whisper', prvi nalet samopouzdanja uz 'I want your sex' i naravno sve to zajedno uz 'Faith'...

 

Bio si neverovatan... Čistog srca, hrabar, prelep... Revolucija! Uvek ću imati vere zbog tebe! Hvala ti, Džordž!" dirljiv je komentar uz fotografiju koju je objavila Bojana Stamenov na Instagram profilu.

Čitav svet je neutešan, a porodica je zanemela od tuge: Preminuo legendarni Džordž Majkl

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani teksta...

 

makonda-tracker