Razmislite

Wham, i od tada tišina: Nikada nismo stigli da se oprostimo od njega, koji je bio podjednako važan deo slavnog dua sa Džordžom Majklom (FOTO)

1
Još 1980. godina duo Wham! vladao je čitavom planetom. Njihove pesme u mnogima bude najlepša sećanja, a nekadašnji član ove grupe stekao je ogromnu popularnost kao solo muzičar. Da, u pravu ste, u pitanju je Džordž Majkl, ali šta je sa Endruom Ridžlijem?
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Endru Ridžli bio je neizostavni deo slavnog dua Wham! sa popularnim Džordžom Majklom. Po tome je i dan danas najpoznatiji. Trenutno se vodi kao penzionisani tekstopisac, pevač i gitarista. 2005. godine on i Džordž planirali su da se okupe ponovo kao Wham! ali Endru je odustao, u poslednji čas.

 

foto: Profimedia

Kasnije, 2012. godine, šuškalo se kako će grupa obeležiti 30 godina uz poznate hitove, međutim Džordž je ubrzo to demantovao. Ali, opet, gde je Endru?

 

Džordž Majkl: Seks kao način života

 

Naime, nakon koncerta "The Final" 1986. godine, ovaj duo se pozdravio sa scenom. Džordž Majkl je već naveliko planirao, pažljivo gradio svoju solo karijeru, a Endru se preselio u Monako, i pokušao da se oproba u Formula 3 moto trkama. Ne proslavivši se, preselio se u Los Anđeles, kako bi pokušao da se ostvari kao - glumac! Ipak, 1990. godine vratio se u Britaniju.

 

Džordž Majkl: Zaslužio sam zatvorsku kaznu

 

U januaru iduće godine pridružio se Džordžu na sceni za par pesama, ali u to vreme nije važio za aktivnog muzičara. Svakako, rado je davao intervjue, posebno za "A Different Story" dokumentarac, o životu Džordža Majkla naravno. Nikada nije napustio mesto njegovog najvećeg kolege, njegove muizičke desne ruke, čoveka koji ga je poznavao pre nego što je postao svetski poznat.

 

foto: Youtube Screenshot

Endru uživa u relativno mirnom porodičnom životu sa suprugom Karen Vudvard. Veruje se da se sa fantastičnim duom ipak nije ništa stravično dogodilo, do jednostavnom razilaženja puteva, usled različitih želja.

 

foto: Profimedia

Obojica su ka sopstvenom uspehu koračali kako su želeli, ali zauvek će ostati upamćeni jednostavno kao - Wham!

makonda-tracker