in memoriam

Čitav svet je neutešan, a porodica je zanemela od tuge: Preminuo legendarni Džordž Majkl

0
Poznati britanski pevač Džordž Majkl preminuo je u 54. godini.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kako BBC prenosi Majkl je umro u svom domu u Londonu na veliki hrišćanski praznik.

 

Džordž Majkl rođen je kao Jorgos Kirjakos Panajotu u Londonu 1963. godine, a karijeru je otpočeo sa 18 godina u duetu Wham! sa Endruom Ridžlijem. Tri godine nakon debija, bend je izdao svoj drugi album "Make It Big" koji je zabeležio šestostruki platinasti tiraž u SAD i koji je lansirao dvojac u sam vrh pop muzike pesmama Wake Me Up Before You Go-Go, Freedom i Carless Whisper. Bio je pevač, kompozitor, kao i osvajač dve Gremi nagrade.

Osamdesete su mu protekle u znaku seksa i zgodnih lepotica, a onda su usledile glasine da je u stvari gej. Bio je to šok kako za njegove obožavateljke, tako i za bivše ljubavnice i devojke. Ta vest, međutim, izazvala je talas oduševljenja među homoseksualcima. Dok su žene žalile, muškarci su slavili. Oni strejt zbog toga što njihove devojke više neće maštati o njemu, a oni gej zbog toga što je njihov san postao stvarnost.

 

Podsetimo, Džordž Majkl priznao da je bio u paklu droge. Pevač je bio i osuđen zbog vožnje pod uticajem kanabisa, zbog čega je četiri nedelje proveo u zatvoru.

 

Znam da sam zaslužio da budem tamo. Bio sam oduševljen ljubavlju i podrškom koju su mi pokazali fanovi. Ispostavilo se da je lakše nego što sam očekivao", rekao je Majkl tada priznajući da je bio svestan opasnosti u kojoj se našao.

 

Droga me je skoro ubila. Na podsvesnom nivou, bilo je vrlo zastrašujuće i nikada se neću osećati sasvim bezbedno u životu", pričao je pokojni pevač.

Džordž Majkl: Seks kao način života

 

Porodica engleskog pevača i kompozitora oglasila se danas i saopštila da je on "umro mirno" u svom domu u Goringu.

 

Sa velikom tugom možemo samo da potvrdimo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo mirno, tokom Božićnih praznika", navela je porodica u saopštenju i zamolila da se ispoštuje privatnost u "ovom teškom vremenu prepunom emocija", prenosi BBC.

foto: Profimedia

Porodica je preko agenta Džordža Majkla saopštila da dalje neće davati nikakve izjave. Policija je saopštila da smrt popularnog pevača tretira kao neočekivanu, ali da nisu uočili ni jednu sumnivu okolnost. Nekadašnji kolega u duetu Wham Andi Rigli kazao je da ga je "slomio gubitak voljenog prijatelja".

 

Ja, njegovi voljeni, prijatelji, svetska muzika, ceo svet zauvek ćemo ga voleti", napisao je on na svom Tviter profilu.

 

Muzičar Elton Džon objavio je na svom Instagram profilu fotografiju sa Džordž Majklom uz poruku da je šokiran.

 

Veoma sam šokiran. Izgubio sam voljenog prijatelja, najljubazniju, najvelikodušniju dušu i briljantnog umetnika. Moje srce je uz njegovu porodicu i sve obožavaoce", napisao je Elton Džon.

 

Tokom karijere koja je trajala skoro četiri decenije, prodato je više od 100 miliona albuma. Osim zbog muzike, novinske stupce punio je i zbog svog seksualnog opredeljenja i korišćenja droge.

 

makonda-tracker