Lepotica koja je osvojila svet

Životna priča Natali Vud: Misteriozna tragedija koju svet nije zaboravio (FOTO)

0
Privatni život Natali Vud, ćerke ruskih emigranata koja se nikada nije odrekla svoje pravoslavne vere, bio je jednako buran i zanimljiv, poput filmskih priča u kojima je briljirala, sve do trenutka kada je njeno beživotno telo pronađeno kako pluta blizu obale Tihog okeana, a prerana smrt holivudske dive ni do danas, nakon tri i po decenije od njenog odlaska, još nije sasvim rasvetljena.

 

Ni njen privatni život nije bio ništa manje zanimljiv od filmskih priča u kojima je glumila. Pojedini ljudi vole da se venčavaju više puta u životu, ali nema baš mnogo onih koji se više puta uzmu sa istom osobom, kao Natali Vud. Prema sopstvenom priznanju, još kao dete bila je zaljubljena u osam godina starijeg Roberta Vagnera. Kad je postala punoletna, nije gubila vreme: uspela je da preko studija udesi da se sretne s njim.

 

foto: Profimedia

 Viđao sam Natali po gradu, ali nikad mi nije izgledala preterano zainteresovano. Snimala je Buntovnika bez razloga i uglavnom bila sa Džejmsom Dinom, a ja sam provodio vreme sa starijom ekipom. Prvi put smo zaista razgovarali na jednoj modnoj reviji 1956. godine. Bila je prelepa, ali nije davala apsolutno nikakav znak da joj se dopadam. Kasnije sam otkrio da je potpisala ugovor sa mojim agentom isključivo zbog toga što je radio za mene. Uglavnom, mesec dana kasnije pozvao sam Natali na premijeru, a ispostavilo se da je to bilo baš na njen osamnaesti rođendan. Na večeri na koju smo otišli, oboje smo osećali kako se odnos među nama menja. Nakon toga poslao sam joj cveće i nastavili smo da se viđamo. Sećam se da sam se munjevito zaljubio u nju. Jedne večeri, dok smo sedeli na mom brodiću, pogledala me je s ljubavlju svojim tamnosmeđim očima u kojima se video odblesak lampiona. Taj trenutak promenio mi je život", ispričao je Robert Vagner.

Deca Holivuda kriju mračnu tajnu: Zbog lepote žrtvovala je vid, što je samo delić mnogih problema (FOTO)

 


Venčali su se godinu dana nakon prvog sastanka, uprkos veoma oštrom protivljenju njene majke Marije Stepanovne.

 

foto: Profimedia


Nakon uspešne prvo dečje, a potom i tinejdžerske karijere, pred Natali se ukazalo beskrajno filmsko područje zrelih uloga. Ono što ju je usmerilo u tom nesagledivom dijapazonu mogućnosti bio je film Tramvaj zvani želja. Kad je videla rolu koju je ostvarila Vivijen Li, bila je opčinjena.

 

foto: Profimedia


Međutim, sudbina je htela da Natali do 1961. godine naniže nekoliko uloga u prilično slabim filmovima, pa je čuveni reditelj Elija Kazan izjavi da je Vudova sada već isprana kao glumica. Ipak, to ga nije sprečilo da je pozove na razgovor povodom svog sledećeg filma.

 Kad sam je video, uočio sam da se iza te spoljašnjosti fino vaspitane mlade supruge, u njenom oku krije neka iskrica očajanja. Pričao sam s njom tiše i ličnije, hteo sam da otkrijem njen unutrašnji život i kakvih tu ljudskih osobina ima. A onda mi je rekla da ide na psihoanalizu. Aha, to je to. Jadan njen suprug Robert Vagner, pomislio sam. A voleo sam Roberta. Volim ga i sad",  ispričao je Kazan jednom prilikom.


Ta godina donela je pred Natali dve prekretnice.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Piše: Igor Karanov, Izvor: Story )
makonda-tracker