Lepotica koja je osvojila svet

Životna priča Natali Vud: Misteriozna tragedija koju svet nije zaboravio (FOTO)

0
Privatni život Natali Vud, ćerke ruskih emigranata koja se nikada nije odrekla svoje pravoslavne vere, bio je jednako buran i zanimljiv, poput filmskih priča u kojima je briljirala, sve do trenutka kada je njeno beživotno telo pronađeno kako pluta blizu obale Tihog okeana, a prerana smrt holivudske dive ni do danas, nakon tri i po decenije od njenog odlaska, još nije sasvim rasvetljena.

 

 

Prva je bila uloga u Kazanovom kultnom ostvarenju Sjaj u travi, verovatno jednom od najpopularnijih holivudskih filmova svih vremena, koja joj je vratila staru slavu, ali i mnogo više od nje. Druga je bila razvod od Roberta koji je Elija predvideo.

 

foto: Profimedia


Na profesionalnom planu, naredna dekada donela joj je brojne velike uspehe i uloge koje su ostale zabeležene u istoriji svetske kinematografije. Prva u nizu bila je ona u Priči sa zapadne strane, mjuziklu o mladalačkim idealima i uličnim bandama baziranom na romansi o Romeu i Juliji.

 

Bila je božanski lepa i umrla je pod nerazjašnjenim okolnostima: Napokon rešena najveća holivudska misterija? (FOTO)

 

Ali, osim teških dramskih rola, oprobala se i u komedijama, od kojih je najznačajniji spektakl Velika trka, u kom je igrala sa Džekom Lemonom, Tonijem Kertisom i Piterom Folkom. U to vreme čak je i odbila ulogu u filmu Boni i Klajd, koja je posle pripala Fej Danavej, a to je opravdala time što nije htela da se odvaja od svog psihoanalitičara tokom snimanja.

 

foto: Profimedia


Naravno, u moru uloga koje je tih godina odigrala bilo je i onih koje nisu bile baš sjajne, ali Natali je i tu bila posebna. Nagrada Harvard Lampoon (Harvardska činija) dodeljena joj je 1966. za najgoru glumicu godine i ona je prva filmska diva u istoriji kinematografije koja je otišla da lično primi tu nagradu.

 

foto: Profimedia


U to vreme počela je da se viđa sa britanskim producentom Ričardom Gregsonom. Pošto njegov prethodni brak nije bio zvanično okončan, par je bio u vezi dve i po godine, dok papiri nisu bili spremni za novo venčanje, što se dogodilo u maju 1969. godine. Već naredne dobili su ćerku Natašu. Međutim, 1971. godine iznenada su se razdvojili, pošto je Natali načula nedoličan Ričardov razgovor sa sekretaricom. Ovaj razlaz istovremeno je predstavljao i Natalino udaljavanje od sopstvene porodice. Majka i sestra ubeđivale su je da ostane sa Gregsonom zbog dobrobiti deteta, a njen odgovor na taj savet bilo je podnošenje zahteva za razvod.

 

foto: Profimedia


Čim je ova nesrećna ljubavna epizoda okončana, obnovila je romansu sa Robertom Vagnerom. Ponovo su se venčali tri meseca nakon okončanja razvoda sa Gregsonom, a posle dve godine dobili su ćerku Kortni Vagner. Ostali su zajedno do glumičine prerane smrti 1981. godine.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Piše: Igor Karanov, Izvor: Story )
makonda-tracker