Lepotica koja je osvojila svet

Životna priča Natali Vud: Misteriozna tragedija koju svet nije zaboravio (FOTO)

0
Privatni život Natali Vud, ćerke ruskih emigranata koja se nikada nije odrekla svoje pravoslavne vere, bio je jednako buran i zanimljiv, poput filmskih priča u kojima je briljirala, sve do trenutka kada je njeno beživotno telo pronađeno kako pluta blizu obale Tihog okeana, a prerana smrt holivudske dive ni do danas, nakon tri i po decenije od njenog odlaska, još nije sasvim rasvetljena.

 

foto: Profimedia

 

 

Sećam se kako mi je govorila da onaj snimatelj s kraja Paramauntovih dokumentaraca, koji uperi svoj objektiv u publiku, u stvari snima mene. Ja sam se nameštala, pozirala i smeškala da ispadnem što bolje, mislila sam da će me on učiniti poznatom. Verovala sam u sve što mi je majka govorila ",  otkrila je glumica jednom prilikom.

Životna priča - Natali Vud: Zauvek je otišla i sa sobom odnela istinu

 


Nedugo nakon Natalijinog rođenja, porodica se iz San Franciska preselila u okrug Santa Rosa u Kaliforniji. Tamo je devojčicu primetio reditelj ekipe koja je nešto snimala u predgrađu. Tako je, nekoliko nedelja pre nego što će napuniti pet godina, dobila ulogu od petnaest sekundi u filmu Srećna zemlja. Tu ju je primetio reditelj Irving Pikl, koji je uspostavio i čuvao kontakt sa porodicom naredne dve godine, dok se nije pojavila uloga za malenu Nataliju. Kad je pozvao njenu majku i zamolio je da, ukoliko može, dovede ćerku na probno snimanje, Marija Stepanovna toliko se uzbudila da je momentalno spakovala celu porodicu i preselila je u Los Anđeles. Uzalud je muž Nikolaj pokušavao da je odgovori od tako radikalnog poteza, ogromna snaga njene ambicije da Natalija postane zvezda bila je nezaustavljiva. Ako je verovati glumičinoj sestri Svetlani, koja se kasnije proslavila kao Lana Vud, Pikl je otkrio talentovano dete i hteo da ga usvoji.

 

foto: Profimedia


Sa sedam godina Natalija je dobila ulogu nemačkog siročeta, koju je igrala uz slavnog Orsona Velsa i Klodet Kolbert u filmu Sutra je zauvek. Vels je kasnije pričao da je devojčica rođeni talenat:

 

Toliko je dobra da je to zastrašujuće."

 

 

Nakon još jednog filma u Piklovoj režiji, Natalijina majka potpisala je ugovor sa 20th Century Foxom za njenu prvu glavnu ulogu u božićnom klasiku Čudo u 34. ulici. Ovaj film, u kom je igrala uz Morin O'Haru, učinio ju je jednom od najvećih dečjih zvezda u Holivudu.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Piše: Igor Karanov, Izvor: Story )
makonda-tracker