Lepotica koja je osvojila svet

Životna priča Natali Vud: Misteriozna tragedija koju svet nije zaboravio (FOTO)

0
Privatni život Natali Vud, ćerke ruskih emigranata koja se nikada nije odrekla svoje pravoslavne vere, bio je jednako buran i zanimljiv, poput filmskih priča u kojima je briljirala, sve do trenutka kada je njeno beživotno telo pronađeno kako pluta blizu obale Tihog okeana, a prerana smrt holivudske dive ni do danas, nakon tri i po decenije od njenog odlaska, još nije sasvim rasvetljena.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre trideset pet godina, negde baš u ovo vreme, tačnije 29. novembra, obalska straža u blizini ostrva Santa Katalina izvukla je iz hladne vode beživotno telo Natali Vud, tada najlepše glumice na svetu. Istraga njenog iznenadnog tragičnog kraja bila je kratka i bezuspešna, a zvanično je saopšteno da je preminula pod nerazjašnjenim okolnostima. Tako je u svojoj četrdeset trećoj godini, nakon 56 filmova, brojnih nagrada, dva braka i podizanja dve ćerke, skončala istinska filmska diva čije je uloge volela cela planeta.

 

Novi šokantni dokazi o misterioznoj smrti Natali Vud


Natali Vud rođena je 1939. godine u San Francisku kao Natalija Zaharenko, dete ruskih emigranata Marije Stepanovne i Nikolaja Stepanoviča Zaharenka. Njen otac, koji je bio rodom iz Vladivostoka, sa majkom i dva brata prebegao je u Montreal, odakle se kasnije preselio u San Francisko. Život ga nije mazio, a radio je kao fizički radnik i stolar. Natalijina majka bila je poreklom iz južnog Sibira, ali je odrasla u kineskom gradu Harbinu. Govoreći kasnije o svojim korenima, već kao velika holivudska zvezda, Natali Vud je u svojim pričama preplitala potpuno različite bajke o Ciganima čergarima, bogatim zemljoposednicima i aristokratama. Podizana je u pravoslavnom duhu i te veroispovesti nikada se nije odrekla. Njena majka maštala je da joj ćerkica postane glumica ili balerina, što se neočekivano brzo ostvarilo.

 

foto: Profimedia


Jedan od biografa Natali Vud smatra da je, u oskudici u kakvoj su živeli, majka svoje snove i maštanja prenela na srednju ćerku. Ona je, kad god je mogla, vodila malu Nataliju u bioskop.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

( Piše: Igor Karanov, Izvor: Story )
makonda-tracker