Životna priča

Tom Henks: Pravoslavac opčinjen svemirom (FOTO)

0
Oskarovac Tom Henks prolazio je kroz brojne bure koje je vešto koristio kako bi bolji izlazio iz svake situacije koju mu je život nametnuo, a danas dok se njegov film "Inferno" prikazuje u bioskopima, otkriva da su mu preostale još samo dve želje: da tumači lik Džejmsa Bonda i otputuje na Mesec.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zahvaljujući neodoljivom šarmu, harizmi, upornosti i trudu, Tom Henks (60) danas je jedna od omiljenih holivudskih zvezda. Svoj uspeh dokazao je i time što je kao najmlađi glumac dobio nagradu Američke filmske akademije. Kada je reč o sedmoj umetnosti, već nekoliko godina ima najveće honorare na svetu i do sada je zaradio više od tri milijarde i trista hiljada dolara.

 

Ovaj sredovečni umetnik u slobodno vreme najviše voli da se opušta uz fudbalske utakmice jer je vatreni navijač Aston Vile, a poznat je i po svojoj velikoj zainteresovanosti za proučavanje svemira, zbog čega često posećuje centrale Nase.

 

Tom Henks ili Bil Marej? Za 3 godine ova fotografija nema koga nije posvađala! (FOTO)

 

Interesantna je i činjenica da je Tom iz iste familije kao i 16. predsednik Amerike Abraham Linkoln, a dalji je rođak i Džordža Buša, što ga nije sprečavalo da istupa protiv njegove politike i javno podrži Baraka Obamu.

 

foto: Profimedia

Tomas Džeferi Henks rođen je 9. jula 1956. godine u Konkordu, u Kaliforniji, u braku bolničarke Dženet Merlin Frager i kuvara Amosa Henksa. Nažalost, roditelji su mu se razveli i Tom je sa bratom Larijem i sestrom Sandrom ostao da živi sa ocem, dok je najmlađi Džim otišao sa majkom. Budući glumac veliki deo svog detinjstva proveo je putujući sa ocem. Često su se selili, pa je mali Tomas menjao škole i maćehe, uskraćen za mogućnost da u tom periodu stekne prve prijatelje.

Moji roditelji razveli su se kad sam imao pet godina, a ja sam nastavio da živim sa ocem koji je bio suvlasnik mnogih restorana. Kasnije se još tri puta ženio, dok se moja majka posle toga dva puta udavala. Zbog njihovih brakova imam izuzetno veliku familiju i na porodičnim okupljanjima uvek nas je bilo mnogo.

 

Kao tinejdžer bio sam potpuni kreten, u isto vreme neverovatno stidljiv i ludački bučan – tipični klinac koji glasno dobacuje glupe komentare za vreme bioskopske predstave. Ali, nikada nisam upadao u nevolje. U suštini, bio sam dobro i odgovorno dete. Ipak, radije sam išao u pozorište nego na sastanke sa devojkama. Kažem vam, ponašao sam se kao potpuni kreten", navodio je Tom u intervjuima koje je davao američkim medijima.

Kada se konačno sa svojim ocem nastanio u Ouklandu, upisao se u školsku dramsku sekciju. Posle ga je privukla ljubav prema glumi pa je odlučio da se preseli u Njujork i dokaže svoj talenat. Međutim, umesto slave najpre je pronašao svoju prvu suprugu, glumicu i producentkinju Samantu Luis, koja mu je rodila dvoje dece, Kolina (39) i Elizabet (35). Međutim, njihov brak nije dugo trajao, a razveli su se 1987. nakon devet godina zajedničkog života.

 

foto: Profimedia

Za dobar brak najbitnije je da upoznaš osobu koja ti odgovara, a meni to nije odmah pošlo za rukom", komentarisao je svoj razvod Henks.

makonda-tracker