usponi i padovi

Donald Tramp, predsednik koji je uzdrmao svet: Životna priča o milijardama, uspehu i lepim ženama

0
Rezultati izbora u SAD ostavili su u šoku brojne holivudske zvezde, građane koji su tokom kampanje podržavali Hilari Klinton, kao i ljude širom planete, a nakon proglašenja novog prvog čoveka Amerike, u toj zemlji izbili su brojni protesti. Ipak, kontroverznog biznismena i političara takve stvari ne potresaju jer se u životu uspinjao i strmoglavo padao, a posle svakog neuspeha uvek je ustajao moćniji, pa je postao američki simbol luksuza, bogatstva i uspeha.

 

ISTORIJSKA KAMPANJA

 

Kao tajkun u oblasti nekretnina i industrije zabave, ovaj ekstrovertni milijarder postigao je veliku popularnost i prepoznatljivost, a njegovo ime postalo je i tržišna marka, pogotovo po njemu nazvanim oblakoderima, Tramp Tauers. Nakon televizijskih emisija, poput Šegrta, postao je još popularniji. U junu 2015. najavio je da će učestvovati u predsedničkoj trci za izbore u SAD kao kandidat Republikanske stranke.

 

Obračun koji je čekala cela Amerika: Donald Tramp brutalno izvređao jednu od sestara Kardašijan!

 

Njegovi kontroverzni stavovi o ilegalnom useljavanju, naročito nakon izjave o zabrani ulaska muslimanima u Ameriku, izazvale su međunarodnu pažnju i brojne reakcije. Nakon što su se početkom maja 2016. njegovi protivkandidati Ted Kruz i Džon Kejsik povukli iz trke, Tramp je 19. jula 2016. zvanično proglašen za republikanskog kandidata na izborima za predsednika SAD. Kandidati su u izborni dan ušli s jednakim šansama, s tim što je bivša državna sekretarka Hilari Klinton važila za favorita tokom cele kampanje. Međutim, tokom izborne noći stvari su se drastično preokrenule. Nakon proglašenja pobede, Tramp je zahvalio svima koji su mu pomogli na teškom putu.

 

foto: Profimedia

- Bila je ovo, kako kažu, istorijska kampanja. Ali ako želiš da zaslužiš mesto u istoriji, moraš da uradiš dobar posao i obećavam vam da vas nećemo izneveriti. Uradićemo sjajan posao – naglasio je 45. predsednik Sjedinjenih Američkih Država i dodao: - Obnovićemo američki san. Vidim ogroman potencijal u ovoj zemlji. Sada će svaki čovek moći da shvati kakav potencijal ima. Obnovićemo puteve, mostove, škole, bolnice – rekao je Tramp i zahvalio svojoj porodici, roditeljima, braći, sestrama, supruzi i deci.

 

foto: Profimedia

- Volim vas i hvala vam. Sve ovo bilo je naporno, teška je ova politika – rekao je Tramp. Istog trenutka na hiljade i hiljade Amerikanaca organizovalo je proteste protiv novog predsednika, ali njega nije mnogo potreslo to što i nije najomiljeniji čovek u Sjedinjenim Državama. Izgleda da će Amerika ipak još dugo čekati na prvu predsednicu u istoriji.

 

makonda-tracker