preko trnja do zvezda

Opra Vinfri nakon svih izazova koje je život stavio pred nju: Da sam postala majka, nešto bi u mom životu moralo da trpi - to bi verovatno bila deca

0
Pre 30 godina, prvi put se na nacionalnoj televiziji pojavila Opra, žena koja je zauvek promenila medije.
foto: Profimedia

 

Njen je šou prvobitno bio okarakterisovan kao tabloidni, bazirajući se na tzv. lakšim temama i šoubiznisu, ali sredinom devedesetih Opra je počela da uvodi ozbiljnije teme, poput zdravlja, geopolitike, duhovnosti, zavisnosti i sl.

U to je vreme uvela i poklone za publiku, pa je tako jednom svako u studiju dobio auto, drugi put putovanje u Australiju i slične ekstravagantne poklone, koji su uvek bili propraćeni njenim uzvicima:

'Ti si dobio auto! I ti si dobio auto! Svi ste dobili auto!', a zatim i slavnim skandiranjem publike: 'Hvala ti, Opra!'.

Njene su emisije u to vreme svake nedelje privlačile u proseku 26 miliona gledalaca, a kasnije se to popelo i na 40 miliona.

 

Opra Vinfri objavila dirljivo pismo za svoj 60. rođendan

 

Četiri godine nakon prve emisije Opra je kupila kompleks zgrada i u njima napravila svoj televizijski studio.

 

Pre velikog uspeha na televiziji, Opra je imala zapaženu ulogu u filmu “Boja purpura” Stivena Spielberga iz 1985. godine.

Htela sam da budem glumica, ali nisam imala hrabrosti da dam otkaz na televiziji. Kvinsi Džouns slučajno je video moju emisiju i pozvao me da glumim u ‘Boji purpura’. Nikad u životu nisam glumila i bila sam prestravljena. Pogotovo zato što obožavam knjigu po kojoj je film snimljen. Bilo mi je teško, ali sam ponosna na tu ulogu", rekla je Opra.

makonda-tracker