preko trnja do zvezda

Opra Vinfri nakon svih izazova koje je život stavio pred nju: Da sam postala majka, nešto bi u mom životu moralo da trpi - to bi verovatno bila deca

0
Pre 30 godina, prvi put se na nacionalnoj televiziji pojavila Opra, žena koja je zauvek promenila medije.
foto: Profimedia

 

I dok je na početku televizijske karijere intervjuisala manje poznate, nakon nekoliko godina došla je do stadijuma u kojem ona stvara zvezde.

U prvom redu to su njeni saradnici, psihijatar dr Fil, lajfstajl guru dr Oz i dizajner enterijera Nejt Berkus.

 

Opra je imala neverovatan uticaj na potrošače u SAD-u, svaki proizvod - bila to knjiga, hrana ili automobil - koji bi ona preporučila u svojoj emisiji postao bi hit.

 

Svaka knjiga koju bi preporučila u svom “Književnom klubu”, koji je bio stalna rubrika od 1996. godine, postala bi bestseler u Americi.

 

Opra Vinfri: Žrtva rasne diskriminacije

 

Taj uticaj se danas u medijima i popularnoj kulturi naziva “Oprin efekat”. Međutim, njeni su intervjui s pravim zvezdama redovno rušili sve rekorde.

 

Jedan još drži, a to je najgledaniji televizijski intervju ikada. Oprin razgovor s Majklom Džeksonom 1993. godine na njegovom imanju Nedođija pratilo je 36,5 miliona gledalaca, a to je i četvrta najgledanija emisija u istoriji američke televizije.

 

Neki od poznatijih intervjua su i onaj s Tomom Kruzom u kojem je priznao da voli Kejti Holms i u kojem skače po kauču i grli vidno šokiranu Opru, a nedavno joj se poverila i pevačica Rijana, koja je pričala o vezi s Krisom Braunom, koji ju je tukao.

 

makonda-tracker