preko trnja do zvezda

Opra Vinfri nakon svih izazova koje je život stavio pred nju: Da sam postala majka, nešto bi u mom životu moralo da trpi - to bi verovatno bila deca

0
Pre 30 godina, prvi put se na nacionalnoj televiziji pojavila Opra, žena koja je zauvek promenila medije.
foto: Profimedia

 

Prvih šest godina života Opra je živela s bakom Heti Mej. Odrastala je u velikom siromaštvu i navodno je ponekad išla u školu u haljinama napravljenim od vreća za krompire. Međutim, njena je baka činila sve kako bi devojčica uspela u životu, pa ju je naučila da čita kad je imala tek tri godine.

 

Opra je čitala uglavnom Bibliju i učila je napamet, zbog čega su komšije počele da je zovu “Propovednica”. Ali život sa bakom joj nije bio lak.

Jednom me je videla kako se igram u lokvi vode u dvorištu i istukla me kaišem. Krvarila sam. Nakon toga sam morala da obučem svečanu haljinu koja se nosila samo nedeljom. Zaprljala sam je krvlju, pa me ponovno istukla zbog toga", rekla je u jednom intervjuu.

10 lekcija Opre Vinfri koje će vam otvoriti oči (FOTO)

 

Opra je imala dve mlađe polusestre i mlađeg polubrata, ali niko od njih više nije živ.

 

U prvoj godini emitovanja njenog tok šoua pred milionskim je auditorijumom otkrila kako je od 9. do 14. godine trpela seksualno zlostavljanje. Radilo se o njenom rođaku, zatim stricu i porodičnom prijatelju.

Odveo me je na sladoled kasnije, krv mi je još curila niz nogu", izjavila je kroz suze u emisiji dodajući kako joj niko od njene porodice nije verovao kad im je to rekla. "U toj sam emisiji pričala sa ženom koja je bila žrtva zlostavljanja i to me je slomilo. Tek sam tada, a imala sam 36 godina, shvatila da nisam kriva za ono što mi se dogodilo", rekla je kasnije.

makonda-tracker