Povodom rođendana

10 lekcija Opre Vinfri koje će vam otvoriti oči (FOTO)

0
Opra Vinfri danas, 29. januara, slavi 62. rođendan! Ona je promenila svet tok šoua, a imala je jednu misiju - dirnuti ljude u srce i tako ih podstaći na pozitivne promene u životu...
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Opra Vinfri




Nešto u meni vezalo se za svakoga od vas na način da samu sebe vidim u vama i vas u meni. Postala sam vaš surogat koji postavlja pitanja, daje odgovore, uči, raste, širi razmišljanja, preispituje verovanja i način na koji gleda na svet. Slušala sam i rasla, i znam da ste vi rasli zajedno sa mnom.



Svako od nas ima poziv, a vaš pravi posao u životu je da otkrijete koji je to poziv i da ga počnete izvršavati. Svaki put kada je na ovoj pozornici bila osoba koja je uspela, pričala je o poslu i o užitku kog je dobila radeći ono za šta je znala da joj je suđeno da radi. 



Tvoj poziv prosvetliće te i dati ti do znanja da si upravo onde gde treba da budeš, radeći ono što treba da radiš. U tom je ono što želim svakome od vas i za šta se nadam da ćete poneti iz ovog šoua. Da vas u životu vodi srce. Morate zarađivati za život, razumem to. Ali isto tako morate znati šta u vama budi životnu svetlost, tako da i vi, na sopstveni način, možete osvetliti svet.



Možda je to 20 ljudi, možda 30 ljudi, 40 ljudi, vaša porodica, prijatelji, susedi, kolege iz razreda, kolege na poslu. Gde god da jeste, to je vaša platforma, vaša pozornica, vaš krug uticajnosti. To je vaš talk show i tu leži vaša moć. Na svaki način, svaki dan, pokazujete ljudima ko ste zapravo. Govorite sami za sebe. I kada to uradite, primićete proporcionalno onome što dajete na kojoj god platformi stajali.



Niko osim vas nije odgovoran za vaš život. Nema veze šta je vaša majka radila; nema veza šta vaš tata nije radio. Vi ste odgovorni za sopstveni život... Vi ste odgovorni za energiju koju stvarate u sebi i za energiju koju dajete drugim ljudima.

Drastična promena: Opra Vinfri nekad i sad

Opra Vinfri, foto: Profimedia



Show me je naučio da postoji jedna funkcija koja je zajednička svačijoj boli i patnji, a to je bezvrednost. Osećaj da nismo dovoljno vredni života za koji smo stvoreni.



Vrlo često blokiramo sopstvene blagoslove jer mislimo da nismo dovoljno dobri, dovoljno pametni, lepi ili bogati... Show me je naučio da vredite samim tim što ste se rodili i što ste ovde. Vaše postojanje, vaš život čini vašu vrednost pravom kog ste dobili rođenjem. Ti sam, dovoljan si. 



Razgovarala sam s gotovo 30.000 ljudi u showu i svi oni imali su jednu zajedničku stvar: svi su tražili potvrdu drugih. Želeli su da znaju: Vidiš li me? Čuješ li me? Znači li ti išta ovo što govorim?

Pokušajte sa svojom decom, mužem, ženom, šefom, prijateljima. Dajte im potvrdu.

Vidim te. Čujem te. I važno mi je što imaš da kažeš.




I nadam se da će svako od vas biti nečija sigurna luka – sigurno mesto na koje može pasti. Učinite za njih ono što je moj show, kako mi govorite, učinio za vas. Povežite se. Prigrlite. Oslobodite. Volite nekoga. Samo jednu osobu. A onda proširite ljubav na dve osobe. I na koliko god možete. Videćete kakvu će to promenu doneti.



Za sve postoji određeno vreme i naše zajedničko vreme na ovoj platformi bliži se kraju. Ja to ne vidim kao kraj, nego kao jedan neverovatan početak. Jedno poglavlje završeno. Drugo poglavlje počinje za sve nas.
makonda-tracker