preko trnja do zvezda

Opra Vinfri nakon svih izazova koje je život stavio pred nju: Da sam postala majka, nešto bi u mom životu moralo da trpi - to bi verovatno bila deca

0
Pre 30 godina, prvi put se na nacionalnoj televiziji pojavila Opra, žena koja je zauvek promenila medije.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Redovno je na listama najuticajnijih ljudi u svetu, a izgradila je bogatstvo kojim se upisala u istoriju.

 

Opra je prva Afroamerikanka u istoriji koja je zaradila milijardu dolara, a danas i jedina Afroamerikanka koja ima bogatstvo vredno nekoliko milijardi dolara, tačnije 2,9 milijardi.

 

Opra već odavno nije samo voditeljka tok šoa, formata koji je preokrenula za 180 stepeni i praktično ga ponovno izmislila.

 

U međuvremenu je glumica nomininovana za nagradu Oskar, vlasnica je medijskog carstva koje uključuje novine, online portal i televizijsku i radijsku stanicu, autorka je dve knjige, vlasnica je i organizacije Weight Watchers, koja se bavi pomaganjem prilikom mršavljenja i jedna od najvećih humanitarki u SAD-u u celom 20. veku.

 

Smršala 13 kilograma uz najbolju podršku na svetu: Tajna dijete Opre Vinfri konačno otkrivena (FOTO)

Ne gledam na sebe kao na sirotu devojčicu iz geta koja je uspela. O sebi razmišljam kao o devojci koja je od ranog uzrasta znala da je odgovorna za sebe i da mora da uspe", rekla je svojevremeno danas 62-godišnja Opra, koja je rođena pod imenom Orpa Gejl Vinfri u gradiću Kosijasko, u američkoj državi Misisipi.

Od detinjstva svi su pogrešno izgovarali njeno ime, pa je Opra ostalo do danas. Njena majka Vernita Li bila je tinejdžerka kad ju je rodila i radila je kao kućna pomoćnica. Nisu imale novca, a njen je otac živeo u drugoj državi i nije bio u vezi s Vernitom.

 

makonda-tracker