tuga koja ne prestaje

Njegove reči i dalje odzvanjaju mojim srcem: Udovica Robina Vilijamsa prvi put u bolnoj ispovesti opisala njihove poslednje zajedničke trenutke

0
Suzan Šnajder otkrila je kako se slavni glumac borio sa bolešću, ali i kako je sve to izgledalo za čitavu porodicu, te šta je poslednje rekao Robin Vilijams. Glumac je 11. avgusta 2014. godine izvršio samoubistvo, nakon intenzivne borbe sa Parkinsonovom bolešću.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vilijams je bolovao od progresivne bolesti mozga, u medicini poznate pod nazivom demencija sa Levi telima, a to je utvrđeno tek tri meseca nakon njegove smrti. Udovica je zatim kontaktirala četiri doktora i sva četvorica su joj tada kazali da se radi o najgorem obliku te bolesti koji su ikada videli.

 

To je verovatno prouzrokovalo akutnu paranoju i emotivne reakcije neprirodne njegovom karakteru", rekla je Suzan.

 

U svom eseiju je opisala muke kroz koje je Vilijams prolazio boreći se sa simptomima svoje bolesti, uključujući nesanicu, drhtavice, anksioznost, probavne probleme, značajan gubitak pamćenja i paranoju.

 

Robin je gubio svoj um i bio je toga svestan. Možete li da zamislite bol koju je osećao dok je doživljavao kako se raspada? I to ne od nečega čemu bi znao ime ili razumeo o čemu se radi. Ni on, niti bilo ko drugi nije to mogao da zaustavi, nikakva količina inteligencije ili ljubavi nije to mogla da zaustavi", rekla je Šnajderova.

Slavni glumac nikada svojoj supruzi nije rekao da doživljava halucinacije, što je ključni simptom LBD-a.

 

2 godine od smrti legendarnog Robina Vilijamsa: Poruka ćerke pokojnog glumca rasplakala svet (FOTO, VIDEO)

 

foto: Profimedia

U svom eseju Suzan se prisetila poslednjeg dana kojeg je provela sa suprugom.

 

U subotu smo radili sve što inače volimo da radimo, sve do večeri, i bilo je savršeno, kao da smo bili na jednom dugačkom dejtu. Do kraja nedelje osećala sam da mu ide na bolje. Kada smo krenuli na spavanje, na naš uobičajeni način suprug mi je rekao 'Laku noć, moja ljubavi' i čekao je moj uobičajeni odgovor 'Laku noć, ljubavi'. Njegove reči i dalje odzvanjaju mojim srcem. U ponedeljak, 11. avgusta, Robina više nije bilo", rekla je Suzan.

Udovica Robina Vilijamsa konačno progovorila o njegovom samoubistvu

 

Robin je pronađen mrtav u svom domu u severnoj Kaliforniji.

 

makonda-tracker