iskreno do kraja

Svedočenje najmlađe ćerke Brusa Vilisa treba svi da čuju: Umesto da klone duhom ovako se bori sa autizmom

0

Umesto da ih razbije na komade autizam ih je učinio jačim i bližim nego što su ikada bili 

ISPOVEST TALULE VILIS KOJU SVI TREBA DA PROČITAJU
ISPOVEST TALULE VILIS KOJU SVI TREBA DA PROČITAJU foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Najmlađoj ćerki Brusa Vilisa i Demi Mur, Taluli Villis dijagnostifikovan je autizam. Cela porodica je bila u šoku, ali kada su shvatili šta se dešava nisu klonuli duhom, već su jedni drugima bili veika podrška.

 

Talula je nedavno dala intervju za HELLO! u kojem je otkrila da je njena dijagnoza, umesto da ih razbije na komade, zapravo samo još jače zbližila njenu porodicu.

 

- Rekla bih da su me posebno moje sestre, Rumer i Skaut, ohrabrile da tražim ono što mi treba u situacijama kada sam više navikla da se skrivam  - rekla je ona.

- Mogu da govorim šta mi treba i znam šta mi treba. Na primer, imala bih dane kada sam stalno mislila da sam bolesna, ali sada znam da moram da budem svesna na koji način trošim energiju - rekla je ona.

 

Ona je objasnila da se čuvala za gala veče, pokušavajući da poslednje dane pred dogašaj provede više se odmarajući, a manje radeći.

 

Na svečanosti, na kojoj se Taluli pridružio i njen dečko Džastin Ejsi, njena sestra Rumer (36) predstavila Talulu kao svoju „izvanrednu sestru“.

 

TALULI JE VEOMA KASNO DIJAGNOSTIFIKOVAN AUTIZAM
TALULI JE VEOMA KASNO DIJAGNOSTIFIKOVAN AUTIZAMfoto: @buuski/Instagram

- Od samog početka, istakla se — ne samo po svojoj kreativnosti, koja je bila divlja i bezgranična, već i po načinu koji je funkcionisala, a koji je na drugačijoj frekvenciji od nas ostalih - rekla je Rumer kad je izašla na scenu. 

 

- Kada je konačno dobila dijagnozu autizma, to nije bilo otkriće koliko povratak kući… To joj je dalo dozvolu da bude tačno ono što jeste, bez izvinjenja ili objašnjenja - rekla je Rumer, pa je nastavila:

 

- Od tada sam je videla kako raste u sebe sa gracioznošću i samopouzdanjem koji oduzimaju dah. To je kao da gledam kako neko konačno izdiše nakon što je godinama zadržavao dah. Pronašla je utehu u svojoj koži, a ne tako što je promenila sebe, već tako što je dozvolila da je prihvatimo nakvu kakva jeste u svoj svojoj čudnosti, osetljivosti i ostalom.

 

TALULA JE U 29. GODINI SAZNALA STRAŠNU DIJAGNOZU
TALULA JE U 29. GODINI SAZNALA STRAŠNU DIJAGNOZU foto: EPA/STEFAN ZAKLIN

Primivši tu čast, Talula je rekla da je to bilo „veoma nadrealno iskustvo”.

 

- Prvo sam pomislila 'Vau, šta sam uradila? Da li sam zaista uradila dovoljno?' Ali mislim da ono što radim, i čemu se i dalje nadam, jeste stvaranje više dijaloga, posebno oko ljudi kojima je dijagnoza dijagnostikovana kasno u životu, i volim da budem deo okretanja brojčanika - rekla je ona.

 

- Dijagnozu ne dobijaju samo mladi ljudi, to je ogroman spektar, i za mene je to ono što ova čast znači, to potvrđuje da sam na pravom putu da budem zaista snažan zagovornik i član zajednice.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Raša Bukvić o Brusu Vilisu 

 

makonda-tracker