razočaranje raste

Greška iz aviona ga je skupo koštala: Šta se dogodilo između Breda Pita i ćerke koja se odrekla njegovog prezimena?

0

Bred deli Šajlo sa bivšom ženom Anđelinom Džoli, a zajedno imaju još petoro dece

foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI
foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Kada je ćerka Breda Pita i Anđeline Džoli, Šajlo Džoli-Pit, napunila 18 godina, nije dugo čekala da zvanično podnese zahtev kojim je tražila da se iz njenog imena, odnosno prezimena izostavi prezime njenog oca.

 

Bred navodno nije znao za njene planove i bio je zatečen njenim hrabrim potezom, ali s obzirom na složenost njihovog odnosa, mnogi nisu bili iznenađeni.

 

Evo šta znamo o vezi Breda i Šajlo i kako se ona menjala tokom godina.

Ponosan tata


Bred i Anđelina su 27. maja 2006. u Namibiji dočekali Šajlo Nouvel Džoli-Pit. Budiči da je ona bila njihovo prvo biološko dete Bred je odmah preuzeo ulogu obožavanog tate.

 

Rođenje njihove devojčice bio je globalni događaj, a prve fotografije na kojima je donele su im milione dolara, koje su donirali u dobrotvorne svrhe. U ranim godinama devojčice, Bred je često viđen kako ljulja Šajlo i vodi je gde god krene širom sveta.

 

Šajlo je često plenila pažnju medija svojim jedinstvenim stilom i šarmom koji je Bred podržavao.

 

ŠAJLO VIŠE NE ŽELI DA NOSI PREZIME OCA
ŠAJLO VIŠE NE ŽELI DA NOSI PREZIME OCA foto: SL, Terma / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


Nakon rođenja Šajlo, Anđelina i Bred su usvojili Paksa, a potom su doblili blizance, Noksa i Vivijen.

 

Glumac je priznao da se njegov stil roditeljstva razlikovao kada je u pitanju podizanje dečaka i devojčica.

 

- Ja sam disciplinovan sa dečacima. Devojke ne greše, tako da ne moram da budem strog. Osećam da je moj posao da im pokažem svet, pomognem im da pronađu šta žele da rade sa svojim životom, stavim što više stvari ispred njih i povučem ih nazad kad izađu iz reda, da znaju ko su - rekao je za The Telegraf Magazin.

 

BRED JE RAZOČARAN ODLUKAMA SVOJE DECE
BRED JE RAZOČARAN ODLUKAMA SVOJE DECE foto: / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kako ga je roditeljstvo promenilo?


Bred je u prošlosti često govorio o svojoj želji da bude najbolji tata Šajlo i njenoj braći i sestrama.

 

- Stalo mi je do moje dece više nego do sebe, što mislim da je prava definicija ljubavi. Osećam se kao najbogatiji čovek na svetu otkako sam postao otac. To što sam otac promenilo me je na mnogo nivoa i učinilo me velikodušnijim i življim. Svoju decu vidim kao suštinski deo svog života. Volim da budem otac i sve odgovornosti koje to podrazumeva -rekao je za Psihologiz magazin 2014. godine.

 

I VIVIJEN SE ODREKLA OČEVOG PREZIMENA
I VIVIJEN SE ODREKLA OČEVOG PREZIMENA foto: Nancy Kaszerman/ZUMA Press Wire / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bredov i Anđelinin razvod


Njihova naizgled srećna porodica se raspala kada je Anđelina podnela zahtev za razvod 2016 godine. Bio je to veliki šok za čitav Holivud.

 

Oni su bili zajedno devet godina pre braka 2014, ali samo dve godine kasnije njihova romansa je zapala u probleme iz kojih nisu uspeli da "isplivaju".

 

Od tada je Bredov odnos sa decom počeo da se menja i činilo se da su odlučili da većinu vremena provode sa svojom majkom umesto s njim.

 

SVA DECA SU SE PRIKLONILA MAJCI
SVA DECA SU SE PRIKLONILA MAJCI foto: Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Porodična drama


Odeljenje za dečije i porodične usluge Los Anđelesa 2016. godine istražilo je Breda zbog zlostavljanja dece nakon incidenta u avionu koji je navodno uzrokovao njihov razlaz.

 

Iako je utvrđeno da Bred nije fizički povredio svoju decu, nakon što mu je nakratko dodeljeno zajedničko starateljstvo nad svojim potomcima, 2021. godine, sporazum je preinačen i puno starateljstvo pripalo je Anđelini, a Bred je dobio mogučnost da povremeno viđa maloletnicime članove porodice.

DRAMA U AVIONU KAD JE BRED BIO NASILAN GA JE KOŠTALA PORODICE
DRAMA U AVIONU KAD JE BRED BIO NASILAN GA JE KOŠTALA PORODICE foto: EPA / MIKE NELSON

Godinu dana kasnije, zvezda Tomb Rajder-a tvrdila je da su njihova deca bila traumatizovana Bredovim agresivnim ponašanjem.

 

Šajlonino samopouzdanje


Uprkos tome šta se dešava između njenih roditelja, Šajlo je izrasla u samouverenu i talentovanu mladu ženu. Dokazala je svoje veštine kao neverovatno nadarena plesačica, a koreograf Lil Kelaan Karter ponosno deli njene videe na Instagramu.

 

Promena prezimena 


Šajlonina odluka da izbaci Pita iz svog imena došla je usred onoga što je njen advokat opisao kao „bolne događaje“ u životu njegovog klijenta.

ŠAJLO JE ANGAŽOVALA ADVOKATA ČIM JE NAPUNILA 18 GODINA
ŠAJLO JE ANGAŽOVALA ADVOKATA ČIM JE NAPUNILA 18 GODINA foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Šajlo se na ovaj potez odlučila nakon što su to uradila njena braća i sestre. Njena 16-godišnja sestra Vivijen je nedavno navedena kao Vivijen Džoli na plakatu za mjuzikl The Outsiders, što sugeriše da je i ona odlučila da se odrekne prezimena svog oca.

 

Zahara, 19, takođe je izbacila „Pit“ iz svog imena tokom svog prijema u Alfa Kapa Alfa Sororiti na Spelman koledžu u Atlanti prošlog novembra, kada je predstavljena kao Zahara Marli Džoli.

 

Veruje se da Madoks (23) takođe ne koristi Pit na dokumentima koji nisu pravni. Bred se godinama nije slikao sa šestoro dece.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Nije Biković Bred Pit 

 

makonda-tracker