novi skandal

"Ispravili smo grešku": Poznati časopis se oglasio nakon što je obrisao zastavu Palestine s portreta čuvenog glumca

0

Popularni glumac iskoristio je pažnju koju je ovaj detalj privukao na društvenim mrežama kako bi progovorio o stanju na Bliskom istoku

Dajen Kriger i Gaj Pirs na 77. Kanskom festivalu
Dajen Kriger i Gaj Pirs na 77. Kanskom festivalufoto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Proteklih dana, na društvenim mrežama mnogo pažnje je privukla fotografija australijskog glumca Gaja Pirsa nastala tokom 77. Kanskog festivala koju je objavilo francusko izdanje magazina Vanity Fair.


Čuveni glumac pozirao je za ovaj list u crnom odelu, a tom prilikom je na reveru nosio bedž s palestinskom zastavom, koji poznati nose u znak solidarnosti s Palestinom. Međutim, kada je ovaj portret objavljen – na njemu je ovaj detalj izostao, preneo je CNN.


Uprkos tome, na glumčevoj ruci se vidi narukvica u bojama zastave Palestine.

Mnogo negativnih komentara preplavilo je Iks, TikTok i Instagram, a Vanity Fair France sada je objavio neuređenu fotografiju, uz izvinjenje.

Greškom smo objavili izmenjenu verziju ove fotografije na našem portalu – naveo je magazin na društvenoj mreži Iks. – Originalna verzija je istog dana podeljena na Instagramu. Ispravili smo grešku i izvinjavamo se.


Gaj Pirs nije komentarisao ni izmenju fotografiju ni kasnije izvinjenje poznatog časopisa, ali je iskoristio pažnju javnosti da se putem Iksa obrati povodom aktuelne situacije u Pojasu Gaze.


Palestince ubijaju dok pričamo. Raseljeni, istraumirani, uništeni – rekao je glumac i obratio se direktno premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu. – Živote i budućnost palestinske dece iskorenjuje osvetoljubivi tiranin. On mora biti zaustavljen. Ovo mora stati. Sram te bilo, Netanjahu.

BONUS VIDEO

Zašto Izrael nema isti tretman kao Rusija?

 

makonda-tracker