ispovest

Tresla se, pobegla, osamila i sakrila MORE BOLA: Veče kada je osvojila Oskara za Nikol Kidman je bilo jedno od najtežih

0

Pre nekoliko večeri Nikol Kidman osećala se kao najsrećnija žena na planeti, a 2003. godine sve je bilo potpuno drugačije

Nikol Kidman i Edrijen Brodi osvojili su Oskara 2003. godine i pozirali zajedno
Nikol Kidman i Edrijen Brodi osvojili su Oskara 2003. godine i pozirali zajednofoto: JOHN G. MABANGLO / AFP / Profimedia

Proteklog vikenda, Nikol Kidman dobila je jedno od najvećih priznanja u karijeri – Nagradu za životno delo Američkog filmskog instituta.


Na gala večeri koja je bila u potpunosti u znaku australijske filmske zvezde ona je blistava u zlatnoj haljini modne kuće Balenciaga i izgledala iskreno dirnuto trudom koji je uložen da se oda priznanje njenom višedecenijskom radu.


Nikol je bila okružena svojim najbližima: bili su tu njen suprug Kit Urban, njihove ćerke Sandej Rouz i Fejt Margaret, njena sestra Antonija Kidman, sestričina Sibela, zet Kreg Maran, bratanac Aleksander...

Da bi joj uputile aplauz i pružile iskren zagrljaj i čestitku, na dodelu nagrada stigle su i Nikoline uvažene koleginice Mišel Fajfer, Naomi Vots, Meril Strip, Sintija Erivo...

1 / 6 Foto: Lisa OConnor/AFF-USA.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedi

Veče za pamćenje, kako zbog nagrade za doprinos filmskoj umetnosti, tako i zbog velike ljubavi i podrške, što je definitivno nedostajalo Nikol Kidman kada je prošli put doživela ovakav uspeh. Ona je 2003. osvojila Oskara za ulogu Virdžinije Vulf u filmu "Sati", ali se te večeri ne seća tako rado kao što će ove.


Iza širokog osmeha i glamurozna haljine s potpisom Žan-Pola Gotjea Kidmanova je krila mnogo tuge – upravo je okončan njen brak s Tomom Kruzom, za kog je bila udata 11 godina. Njihova deca – Izabela i Konor – odlučili su da prekinu svaki kontakt s njom jer je glumica ostavivši Kruza okrenula leđa i sajentologiji, a Crkva nalaže da se svi bivši članovi isključe iz života.

 

Nikol Kidman po osvajanju Oskara 2003. godine
Nikol Kidman po osvajanju Oskara 2003. godinefoto: Mindy Schauer / Zuma Press / Profimedia

– Borila sam se s nekim stvarima u svom ličnom živoutu, ali mi je profesionalni život išao tako dobro – rekla je glumica autoru Dejvu Kargeru u razgovoru obavljenom za potrebe njegove knjige "50 oskarovskih noći". – I to se dešava, zar ne?

Na sceni, Nikol se nakratko slomila te 2003. godine i zaplakala, a potom poželela samo da ode kući, kada joj je predočen za nju čudan i nepristojan običaj među glumcima.

 


Ne volim žurke preterano, pa sam htela da prestočim Vanity Fair afterparti, a svi su mi govorili: "Moraš da dođeš". Morate da prođete kroz zabavu noseći svog Oskara. Rekla sam: "To je samo likovanje, ne deluje mi skromno". Šta? Ne mogu da prođem noseći nagradu! To je zaista neprikladno! Oni mi kažu: "To je baš ono što se radi".


Zato je otišla, nosila okolo svoju statuetu, osećala se izgubljeno, emotivno poljuljano, a u jednom trenutku je, prisetila se, počela da se trese.


Skoro da sam se izvinjavala, što je tako glupo... Volela bih da sam mogla da uživam – ispričala je Kidmanova.


Posle toga, u tišini svoje hotelske sobe, Nikol se suočila sa željom da samo želi da ponovo pronađe ljubav. Otišla je u hotel "Beverli hils", sedela na podu, jela pomfrit i hamburger i onda otišla u krevet.

 

Nikol Kidman jedna je od najboljih glumica 20. i 21. veka
Nikol Kidman jedna je od najboljih glumica 20. i 21. vekafoto: EPA / ISAAC ESQUIVEL

Tada me je pogodilo. Pomislila sam "Ja moram da pronađem ljubav. Treba mi ljubav u životu. Ovo je trenutak kada treba da kažete da je nešto naše" – zaključila je tada Nikol Kidman.


Otišla sam u krevet sama, bila sam u krevetu pre ponoći. Ako ikada ponovo osvojim Oskara, kažem vam, biću napolju 24 sata – rekla je Nikol.


I sada znamo – imaće s kim!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Usamljenost, bolest koja uzima sve više maha

 

makonda-tracker