tu hirurg ne prilazi

Ne veruje u odricanje i gladovanje: 6 trikova zbog kojih Nikol Kidman ima isti stas više od 30 godina

0

Slavna oskarovka nije na nekom strogom režimu, ni kada je reč o vežbanju ni što se tiče ishrane, a njena glavna tajna je umerenost

Nikol Kidman na Kanskom festivalu 2017. godine
Nikol Kidman na Kanskom festivalu 2017. godinefoto: EPA/JULIEN WARNAND

Australijska glumica i dobitnica Oskara Nikol Kidman ovog juna proslaviće 57. rođendan, a spada u žene za koje se često piše da neumereno mladolik izgled održavaju uz pomoć estetskog hirurga.


Šta god da je njena tajna, Nikol izgleda sjajno i briljira u svakoj ulozi, a jedna je od poznatih dama koje mogu da se pohvale i izuzetnim stasom, pa je tako muza mnogih dizajnera i često krasi naslovnice čuvenih magazina.


Šta god da obuče – od veličanstvenih balskih haljina do ultrakratke mikro-suknje brenda Miu Miu, Nikol Kidman je žena koja izaziva divljenje, ali to joj nije stiglo slučajno.

Ona se i te kako bavi svojom figurom jer priroda njenog posla zahteva da mnogo vremena provodi ispred kamere, a veruje da je ključno početi iznutra: zdravnom ishranom i meditacijom.

 

Nikol Kidman već decenijama izgleda, manje-više, isto
Nikol Kidman već decenijama izgleda, manje-više, istofoto: : Barbara Hine / INSTAR Images / Profimedia

Tajne izgleda Nikol Kidman

 

  • Joga i meditacija


Glumica redovno upražnjava jogu i meditira, a naglašava da bez zdravlja nema ni lepote.


– Tokom godina sam shvatila da ako nemate zdravlje, nemate ništa – objasnila je pre nekoliko godina za Women's Health. – Zato je to na prvom mestu. A kako doći do toga kada ima dvoje male dece, muža i mnogo posla? Sada radim za balns. Praktikujem jogu, tračim i meditiram. Zaista se dobro brinem o sebi i pravilno se hranim.

 

 

  • Zdrav balans


Glumica ističe da ona odbija da elinimiše neke grupe namirnica iz svoje ishrane, a umesto toga se fokusira na zdrave izbore u većini slučajeva. Sa svojim suprugom Kitom Urbanom, muzičkom zvezdom, često ide na turneje, a u njegovom autobusu se nalazi mnogo brze hrane.


Ja nisam neko ko veruje u odricanje. U mojoj ishrani je 80 posto zdravih stvari, a 20 procenata... – rekla je Nikol Kidman i naglasila da ponekad posustane, pa zdrava hrana obuhvata oko 70% njenog jelovnika.

Ali zato mislim da je važno imati prirodne "lekove", pronađite ono što deluje kod vas. Ja radim mnogo i imamm mnogo energije – kaže oskarovka.

 

  • Sveža morska hrana


Nikol Kidman obožava ribu i morske plodove, kao i svi Australijanci, a obožava i roštilj, pa su riba i morski plodovi na žaru njen izbor ako mora da se odluči za savršen obrok.

 

Nikol Kidman na Met gali
Nikol Kidman na Met galifoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE
  • Trčanje


Glumica još od detinjstva često trči, a to nije iznenađujuće jer je njena porodica bila opsednuta jurnjavom kroz prirodu.


Ja potičem iz porodice maratonaca, pa je to bilo deo mog života otkako sam bila devojčica – kaže Nikol. – Tata bi me podigao iz kreveta i ona bismo trčali krugove.


Ona otkriva daje trčanje za nju nešto što se radi uz muziku i da obožava da to čini po šumi kada je u Nešvilu, u Americi, odnosno po plaži kada je u Sidneju.

 

  • Bez kafe nema dana


Nikol Kidman i Kit Urban su veliki zaljubljenici u kafu, priznaje glumica, koja dodaje da još više voli penu u šoljici kafe.

 


Odem da naručim kapućino i kažem im da mi naprave više pene nego kafe – otkriva glumica.


Umerenost je ključ


Glumica ističe da je i u pogledu ishrane i kada je reč o fitnesu, najvažnije biti umeren i ne previše strog.


Ja svakako nemam tajni režim, a volela bih da ga imam – kaže glumica. – Nisam striktna kada je u pitanju dijeta. Jedem manje-više sve, ali umereno. Tako je i u pogledu vežbanja, trudim da se ne budem previše stroga i pomešam stvari da bi ostale zabavne.

 

1 / 9 Foto: The Hapa Blonde / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta je lavlja dijeta?

 

makonda-tracker