veoma su bliski

U sestri je našao "savršenu ženu" i nijedna joj nije blizu: Anđelina i njen brat zaprepastili su svet svojim odnosom

11

Poljubac Anđeline Džoli i njenog brata sve je šokirao 2000, a oni su nastavili da pričaju o tome koliko znače jedno drugom. Štaviše, Džejms kaže da je to možda razlog zašto je sam – nijedna žena ne može da se meri s njegovom sestrom

Džejms Hejven i Anđelina Džoli
Džejms Hejven i Anđelina Džolifoto: Profimedia

U dugoj istoriji dodele Oskara nagledali smo se skandala, šokantnih trenutaka i bizarnih situacija, ali malo šta može da se uporedi s onim što je Anđelina Džoli priredila 2000. godine, kada je osvojila ovo priznanje.


Glumica je na ceremoniju stigla u pratnji svog brata Džejmsa Hejvena, a na crvenom tepihu ga je – sočno poljubila u usne.


I ne samo to, već je na prilikom govora na pozornici rekla:


Ja sam u šoku i trenutno sam tako zaljubljena u svog brata. Upravo me je grlio i rekao da me voli i znam da je tako srećan zbog mene, hvala ti na tome.

 


Glumica se zahvalila i drugima, uključujući svoje roditelje Džona Vojta i Maršelin Bertran, a završila ponovo se obraćajući rođenom bratu.


Džejmi, nemam ništa bez tebe. Ti si najhrabriji, najsnažniji muškarac kog znam. Hvala ti. Mnogo te volim – rekla je glumica.

Malo je reći da je usledio medijski haos. Štampu šitom sveta preplavile su fotografije oskarovke kako se ljubi s bratom, a do danas se to navodi kao jedna od bizarnijih epizoda u životu Anđeline Džoli. A to govori nešto, budući da pričamo o ženi koja je nosila krv Bilija Boba Torntona u bočici obešenoj o lančić, udala se u majici na kojoj je krvlju napisala mladoženjino ime, strastvena je ljubiteljka noževa...

 

Iste godine, oni su se lfotografisali za Elle, takođe tpkom poljupca.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @_cinefreak


Dve godine kasnije, glumica je pričala o svom čuvenom govoru u intervjuu za Vogue.


To što sam rekla da sam "zaljubljena" u njega bio je samo izraz... Mislila sam – u tom trenutku, sa svim s*****ma koja se dešavaju, sve što mi je važno jeste da taj momak sedeo tamo, bio uz mene i bio tako j****o srećan zbog mene – rekla je Džolijeva.

 

Anđelina Džoli danas
Anđelina Džoli danasfoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ko je brat Anđeline Džoli?


Džejms Hejven rođen je u Los Anđelesu 1973, dve godine pre Anđeline, kao prvo dete američkog glumca Džona Vojta i glumice Maršelin Bertran.

 

On je glumac, režiser, producent, scenarista, iako nije ni u jednom od ovih poslovna postigao ni približan uspeh kao njegov otac i sestra. Od 2006. izvršni je direktor festivala "Artivist", koji isitče filmove koji se bave pitanjima ljudskih i prava životinja, kao i zaštite životne sredine.

 

 

Kao i Anđelina, u lošim je odnosima sa ocem Džonom Vojtom i odrekao se njegovog prezimena, a 2009. godine je otkrio da je "ponovo rođen kao hrišćanin".


Sa sestrom je uvek bio u odličnim odnosima – kao što smo imali priliku da vidimo, a još više su se zbližili nakon smrti majke 2007. godine.


Kad sam izgubio majku, nisam mogao da prestanem da plačem – rekao je on za Daily Mail kasnije te godine. – Srećom, bio sam sa Endži kad smo saznali. To je bio tako veliki trenutak.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🥂 (@90sbonbon)


Hejven je za Marie Claire ispričao da su njegova slavna sestra i on posebno povezani zbog zajedničke želje da zaštite žene i decu kojima je to potrebno i da je njihovu strast ka humanitarnom radu delimično inspirisala njihova majka.


Ne želim stalno da grdim svog oca – želim mu dobro i nadam se da će naći mir – ali on je moju mamu godinama psihički zlostavljao i to me je nateralo da brinem, naročito o napuštenim ženama i deci. Dakle, to je moja religija – pomaganje udovicama i siročićima – istakao je Džejms.

 

Brat Anđeline Džoli Džejms Hejven u novembru 2023.
Brat Anđeline Džoli Džejms Hejven u novembru 2023.foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

On je istakao da mu je Anđelina, iako je mlađa, od rane mladosti davala savete u vezi s njegovim ljubavnim životom i da je veoma zaštitnički nastrojena prema njemu.


Možda nisam našao pravu ženu jer je moja žena previše izbirljiva kad sam ja u pitanju – rekao je za Daily Mail jednom prilikom. – Svaka žena mora da prođe kroz dva filtera – moj i sestrin. Ja sam, po prirodi, perfekcionista. A onda i, zato što sam tako blizak s Endži, to je kao da sam već našao savršenu ženu teško je nekome da dostigne taj nivo.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Životna ispovest Feđe Štukana: Anđelina Džoli i Bred Pit su mi dali ideju da sve stavim na papir

 

makonda-tracker