život bez telefona i interneta

"Danas je normalno biti napasnik, mizogin, čudak": Glumac kom se smeši Oskar nije nalik nijednoj drugoj zvezdi

1

Proslavljeni glumac ima bogatstvo procenjeno na 20 miliona dolara, a nedavno je samo za jedan posao dobio 10 miliona. Previše, ako njega pitate.

Kilijan Marfi bi za 'Openhajmera' mogao da osvoji Oskara u martu
Kilijan Marfi bi za "Openhajmera" mogao da osvoji Oskara u martufoto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Irski glumac Kilijan Marfi, koji je igrao glavnu ulogu u "Openhajmeru" Kristofera Nolana i osvojio sve moguće nagrade u poslednje vreme, trenutno iščekuje i Oskara za najboljeg glumca.


Proslavljeni glumac, kog smo obožavali u nizu uspešnih projekata, uključujući "Birmingemsku bandu", navodno ima imetak procenjen na 20 miliona dolara. Mediji sada, međutim, pišu da je Marfi značajno uvećao svoje bogatstvo posle "Openhajmera" jer mu je navodno za tu ulogu plaćeno 10 miliona dolara.


Ako njega pitate – previše.

Ja sam samo j***i glumac. Ima lekara, medicinskih sestara, ljudi j***o rade. Mučim se s tim – istakao je on za Guardian pre nekoliko godina. – Mislim, glumci su previše plaćeni, znate? Lepo je kada ti plate, kada si mlad i nemaš novca, ali moja katolička krivica odmah udari. Pomislim "Sve će poći po zlu. Ti ovo ne zaslužuješ". I ne zaslužujem.

 

Kilijan Marfi nedavno je dobio BAFTA nagradu za ulogu u filmu  'Openhajmer'
Kilijan Marfi nedavno je dobio BAFTA nagradu za ulogu u filmu "Openhajmer"foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Kako je istakao, neke stvari koje podrazumeva njegov posao mu se ne dopadaju, a kada ne radi, najviše vremena voli da provodi sa suprugom Ivon Meginis i njihovom decom.

 

Samo želim da bude pristojan i ljubazan. To su staromodne vrednosti, rekao bih da danas nestaju. Danas je normalno biti napasnik, mizogin, čudak – objasnio je glumac.


Koliko on uživa u jednostavnom životu pokazuje i to što glumac živi bez mobilnog telefona, a stanuje u kući koja nema internet konekciju.


U razgovoru za The Mirror prošle godine, on je objasnio da je veoma teško deci koja odrastaju u današnje vreme.

 

Kilijan Marfi kao Robert Openhajmer
Kilijan Marfi kao Robert Openhajmerfoto: Universal Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ja sam otac dvojice tinejdžera, a ja sam nekad bio mlad i mogu da prepoznam da je mladoj osobi u današnje vreme teško – rekao je Kilijan Marfi. – Vrlo je kompleksno odrastati, stvari se menjaju neverovatnom brzinom. Svi smo svesni efekta interneta i života onlajn.


Kako je objasnio, on ima osećaj da deca počinju da žive u svojim uređajima, a on je posvećeniji tome da sinove nauči empatiji i pravom životu.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zbog ovoga morate pogledati film "Živi i zdravi"

 

makonda-tracker