i to sve u njujorku

Sad je sve mnogo jasnije: Otkriveno što su za samo par dana podnete tužbe protiv Foksa, Afleka, Dejmona, Džej Lo...

0

U svega nekoliko dana "sevale" su tužbe na adrese najvećih imena u Holivudu. 

 

 

Na optuženičkoj klupi su i Ben Aflek i Džej Lo
Na optuženičkoj klupi su i Ben Aflek i Džej Lo foto: Michael Tran / AFP / Profimedia

Za svega nekoliko dana u Holivudu su pokrenute tužbe protiv više velikih holivudskih zvezda.  

 

Na optuženičkoj klupi su Ben Aflek, Met Dejmon, Paf Dedi, Džejmi Foks, Aks Rouz, Džej Lo, Harvi Vajnstin, Kejsi Aflek... 

 

Tužbe su podnesene uglavnom za razne vidove zlostavljanja koja su se navodno odigrala pre više godina, a u nekim slučajevima i nekoliko decenija. 

 

Pi Didija je optužila bivša devojka pevačica Kesi
Pi Didija je optužila bivša devojka pevačica Kesi foto: TIMMSY / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

I interesantno je da su svi slučajevi prijavljeni pod Zakonom koji je na snazi u državi Njujork koji se tačno zove Zakon o preživelim odraslim osobama (Adult Survivors Act).

 

Njujork je jedna od nekoliko država koje su ponovo razmotrile zakone o vremenskim ograničenjima za građanske pravne tužbe koje se odnose na se*sualno nasilje. 

 

Ideja je da se odraslim osobama da šansa da traže odgovorsnot od velikih institucija i moćnih ljudi koji su možda iskorisili svoje bogastvo, moć i uticaj da bi izbegli odgovornost.

 

Taj Zakon koji važi od od novembra 2022. godine omogućio je da žrtve tuže navodne nasilnike i ako je pošto istekne rok zastarelosti.

 

Aksl Rouza je optužila glumica i manekenka za navodno silovanje od pre više od 30 godina
Aksl Rouza je optužila glumica i manekenka za navodno silovanje od pre više od 30 godina foto: Instagram Printscreen

Danas je dan do koga su mogle da se podnesu slične tužbe u nekim slučajevima i američi mediji navode da bi to mogao da bude razlog zbog čega je baš sad odnosno u proteklom periodu pokrenuto više tužbi. 

 

Naime, tužbe koje su pokrenute protiv velikih zvezda filmske i muzičke industrije su podnesene su u skladu sa tim Zakonom.

 

Tako je u svega nekoliko dana podignuto nekoliko optužnica.

 

Na listo optuženih je i glumac Džejmi Foks
Na listo optuženih je i glumac Džejmi Foks foto: iamjamiefoxx/Instagram

Prva je bila protiv Šona Kombsa poznatijeg kao Pi Didi. Njega je tužila bivša devojka pevačica Kesi za silovanje i zlostavljanje od pre više godina, isto kao i Akls Roza iz benda Guns N Roses glumica i manekenka Šeila Kenedi za navodno silovanje iz 1989. godine. 

 

- Rouz je iskoristio svoju slavu, status i moć kao slavna ličnost i izvođač u muzičkoj industriji da bi mogao da manipuliše, kontroliše i nasilno napada Kenedi - piše se u tužbi.

 

Na listi je i glumac Džejmi Foks koji je navodno uvredljivo dodirivao jednu ženu u restoranu, a sada su na njoj i Ben Aflek i Met Dejmon zajedno sa Harvijem Vajnstinom, Džej Lo i Kejsijem Aflekom. Njihova optužba se doduše znatno razlikuje od svih prethodnih.

 

Bonus video: 

 

 

 

makonda-tracker