živeo je u bolu

Godinama ju je čekao, a onda shvatio – NIKADA se neće vratiti: Čuveni glumac ispričao kako ga je majka ostavila

0

Decenijama nakon što se suočio sa spoznajom da majka nikada neće doći po njega, glumac je krenuo na psihoterapiju i oprostio joj "traumatično" iskustvo

Hju Džekmen sa suprugom Deborom Li Furnes
Hju Džekmen sa suprugom Deborom Li Furnesfoto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Australijski glumac Hju Džekmen (54) poznat je po ozbiljnim dramskim i zabavnim akcionim ulogama, vanserijskom talentu i širokom osmehu uvek kada ga paparaci primete u privatnim trenucima.


Šarmantni umetnik, koji je nadaren za ples i pesmu koliko i za glumu, međutim, priznao je pre izvesnog vremena da on nije uvek nasmejan i da je imao vrlo teške trenutke u prošlosti.


Štaviše, on i danas ide na psihoterapiju zbog gubitka koji je doživeo kao dete – majka ga je ostavila dok je bio mali.

 

Hju Džekmen rođen je u Sidneju, u porodici računovođe Kristofera Džona Džekmena i Grejs Meknil. Njegovi roditelji bili su Englezi koji su se preselili u Australiju 1967. godine, pa on danas zato ima i britansko državljanstvo.


Odrastao je sa četvoro starije braće i sestara, sve do trenutka kada je napunio osam godina i roditelji su mu se razveli. Njegova majka Grejs tada je s dvema ćerkama otišla natrag u Englesku, dok je mali Hju ostao u Australiji sa ocem i dvojicom braće.

 

Hju Džekmen i Lora Dern
Hju Džekmen i Lora Dernfoto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Ostao sam u Australiji s tatom i braćom i neko vreme mi je bilo teško. Ali, znate, imao sam dobrog oca koji je uvek bio tu za nas. Ne mogu ni da zamislim kako mu je bilo to što je podizao decu sam na način na koji je morao, godinama. Mislim da ja to ne bih mogao. Potrebna vam je čelična volja, a nikada ga u životu nisam čuo da se žali – ispričao je jednom prilikom glumac za Great British Life.


Glumac je ranije pričao o tome što je preko noći ostao bez majke, a nije krio kako je ovo iskustvo uticalo na njega.


Bilo je traumatično. Mislio sam da će se verovatno vratiti. A onda je sve trajalo i trajalo... – prisetio se Džekmen.


Tek kad je imao 12 ili 13 godina, shvatio je – majka se neće vratiti po njega.

 

Hju Džekmen veliki je ljubitelj tenisa i navijač Novaka Đokovića
Hju Džekmen veliki je ljubitelj tenisa i navijač Novaka Đokovićafoto: @RealHughJackman, Twitter

Nakon nekog vremena, on je Grejs oprostio to što je odrastao bez nje, u čemu mu je najviše pomogla psihoterapija, na koju je krenuo tek kao odrastao čovek, kada je snimao film "Sin".


Danas oni imaju lep odnos, a glumac je više puta viđen u njenom društvu. Često je posećuje u Norviču, gde ona živi godinama, a jednom prilikom je podelio divan portret za koji su pozirali zagrljeni i napisao samo – "mama".

 

 

BONUS VIDEO

Aleksandra Simović o ožiljcima i prevazilaženju trauma

 

 

makonda-tracker