ostala verna sebi

"Probudićeš se sa 50 godina nesrećna": Glumica se nikad nije pokajala što nema decu, a SVI su je ubeđivali da greši

0

Iako popularna glumica nikome ne mora da objašnjava svoje životne izbore, njen pogled na majčinstvo je velika lekcija o odgovornosti i zdravom pristupu životu

Ejmi Adams i PAtriša Klarkson u seriji 'Oštri predmeti'
Ejmi Adams i PAtriša Klarkson u seriji "Oštri predmeti"foto: HBO / Planet / Profimedia

Američka glumica Patriša Klarkson (63) jedna je od glumica čiji lik dobro znamo iako joj možda nismo upamtili ime.


U njenoj biografiji nalazi se niz vrlo popularnih ostvarenja, uključujući filmove "Zelenu milju", "Daleko od raja", "Dogvil", "Viki Kristina Barselona", a poslednjih godina je oduševila u seriji "Oštri predmeti".


Patriša Klarkson uvek je bila među poznatim ličnostima koje se ne eksponiraju mnogo u medijima, pa o njenom privatnom životu nije bilo poznato previše detalja.


Ipak, o jednoj temi je govorila više puta – o tome što nije pristala na konvencionalnu ulogu žene u društvu često je intrigiralo javnost.

 

Glumica iza sebe nema nijedan brak, što je u Holivudu redak slučaj, a nedavno je okončala dugu vezu s mlažim režiserom Darvinom Šoom.


Kako je ispričala jednom prilikom udaja je nikada nije interesovala.


Nikada nisam poželela venčanje, nikada nisam htela decu. Rođena sam bez tog gena – istakla je u intervjuu za Guardian.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER


Na pitanje da li je svesno odbijala brak, istakla je da to nije bila njena namera, ali jednostavno nikada nije poželela da se uda.


– Ne, nije namerno... Nemojte da me razumete pogrešno, ja mrzim da budem sama. Imala sam prelepe, neverovatne muškarce u svom životu i ništa od toga ne bih promenila – rekla je.


Patriša, inače, ima četiri sestre, a tri od njih su majke, pa glumica ima sjajan odnos sa svojim sestrićima i sestričinama.


Imam mnogo sestara koje imaju divnu decu, a ona imaju divnu decu – objasnila je jednom prilikom u podkastu Table for Two With Bruce Bozzi. – Obožavam to što sam tetka, volim to više nego glumu, što je čudno. Ali kažem vam, iako su to predivna deca, to ne definiše svaku ženu.

 


Kako je istakla, njena majka joj je godinama pričala da mora da se ostvari kao majka, verujući da je to garant njene buduće sreće. Njen život je demantovao majku – ona je danas srećna žena i ne kaje se zbog svojih izbora.


Mama mi je rekla: "Peti, samo ne želim da se probudiš jednog dana kad budeš imala 50 godina i budeš nesrećna" – prisetila se glumica. – Probudila sam se sa 50 godina, u tangama i salonkama... Imala sam odličan i seksi život!


Prema njenim rečima, majčinstvo nije bilo za nju jer je u pitanju odgovorno životno polje u kom nema prostora za neuspeh.


Imala sam priliku da imam dete, ali sam volela da radim i odrastala sa sjajnim roditeljima koji su zbog mene sve žrtvovali... Deci zaista morate biti posvećeni. Morate biti odličan roditelj, a ja sam se plašila da to ne mogu da budem... U redu mi je to što nisam uspevala kao glumica... Ali nisam želela da ne uspem kao roditelj – zaključila je.

 

 

BONUS VIDEO

Verica Rakočević u emisiji Realna priča

 

makonda-tracker