snažna i moćna

Odabrala je život bez dece, iza sebe ima tri braka, a od danas i 62. godine: Zašto je Kim Katral oličenje "Seksa i grada"?

0

Ponosno korača kroz sedmu deceniju, ima svoj stav i ne obazire se na komentare koji je prate.

kim katral
kim katralfoto: Profimedia

Popularna glumica Kim Katral, poznatija kao Samanta Džouns iz serije "Seks i grad", danas slavi svoj, verovali ili ne, 62. rođendan!

 

Kim Katral rodom je iz Engleske. Još kao jednogodišnja devojčica sa roditeljima se seli u Kanadu. U Londonu je pohađala Akademiju za muziku i dramsku umetnost, a u Kanadi svoje srednjoškolsko obrazovanje završila. Potom se seli u Njujork, gde upisuje Američku akademiju dramskih umetnosti, što je rezultiralo petogodišnjim ugovorom sa režeserom Otom Premingerom.

 

 

Katralova iza sebe ima tri braka. Dve godine bila je u braku sa Larijem Dejvisom, sedam godina joj je trajao drugi brak sa Andreom Lasonom. U tom periodu Kim je živela u Frankfurtu i naučila tečno da govori nemački. A od 1998. do 2004. bila je braku sa basistom Markom Levinsonom.

 

Iako iza sebe ima veliki broj filmskih uloga, a još više serijskih, za nas je Kim Katral oduvek bila i zauvek će biti Samanta Džouns, provokativna plavuša koja se ne stidi da vodi svoj život onako kako samo ona želi, ne osvrćući se na komentare ili očekivanja sredine.

 

 

Ova njena uloga obeležila je ovu seriju, ali i njen ceo život, iako je nekoliko puta isticala da u privatnom životu ni najmanje ne podseća na Samantu. Ipak, ne nadajući se, njene replike u popularnoj seriji prepričavaju se i dan-danas, a njen lik postao je inspiracija mnogim mladim devojkama širom sveta.

 

makonda-tracker