tužno

Nakon smrti unuka novi udarac za legendarnog glumca: Umesto proslave 80. rođendana stižu vesti koje su pravo RAZOČARANJE

0

Svi planovi su pali u vodu, a razlog je neočekivan 

Još jedan udarac za holivudskog glumca
Još jedan udarac za holivudskog glumca foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Glumac Robert de Niro doživeo je teško razočarenje uoči svog 80. rođendana. Veliki događaj koji je bio planiran da se održi danas otkazan je, a to je glumu jako teško palo.

 

Glumac veteran puni 80 godina u četvrtak, 17. avgusta, a TriBeCa Film Festival – čiji je on bio saosnivač nakon napada 11. septembra 2001. – planirao je da organizuje veliku zabavu u njegovu čast.

 

Događaj trebalo da bude održan od 29. septembra do 1. oktobra, ali to sada neće biti moguće, već će fanovi morati da sačekaju sledeću godinu da bi odali počast njegovom životu i radu u Holivudu.

 

 

U saopštenju objavljenom u sredu, festival je najavio da će odložiti proslavu „De Niro Con“-a za april 2024. zbog tekućeg dvostrukog štrajka Udruženja pisaca Amerike i SAG-AFTRA.

 

- S obzirom na tekuće štrajkove VGA i SAG-AFTRA, odlučili smo da odložimo De Niro Con, višednevni događaj obožavatelja koji slavi Roberta De Nira i njegov rad De Niro Con će se sada održati u aprilu 2024. - pisalo je u objavi.

 

Na njihovoj veb stranici, događaj je predviđao specijalne goste na projekcijama, izložbe i još mnogo toga, i ponudio različite opcije ulaznica, od "Johnni Boi Pass", koji košta 150 dolara za opšti ulaz, do "The Godfather Pass" za 3.500 dolara , koji uključuje poziv za dvoje gostiju da prisustvuju ekskluzivnom koktel prijemu, jedan primerak knjige ograničenog izdanja sa potpisom De Nira, popuste na robu i dve karte za Tribeka festival 2024.

 

Teška godina za Roberta de Nira
Teška godina za Roberta de Nira foto: Matt Baron/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Glumci su prvi put stupili u štrajk 14. jula, kada im je istekao ugovor sa Alijansom filmskih i televizijskih proizvođača (AMPTP), navodeći zabrinutost zbog njihovih ostataka od platformi za striming i upotrebe veštačke inteligencije. Pisci, koji imaju slične brige oko veštačke inteligencije i plata, stupili su u štrajk 2. maja.

 

Otkazivanje ovog događaja ipak nije ništa u poređenju sa tragedijom sa kojom su se De Niro i njegova porodica suočili ovog leta. Dobitnik Oskara žali zbog smrti svog unuka Leandra, 19-godišnjeg sina njegove ćerke Drene De Niro, koji je preminuo 2. jula nakon slučajnog predoziranja od toksičnih efekata fentanila, bromazolama, alprazolama, 7-aminoklonazepama, ketamina i kokaina. 

 

Iza čuvenog holivudskog glumca je težak period
Iza čuvenog holivudskog glumca je težak period foto: EPA-EFE/Sebastien Nogier

 

De Niro je Drena usvojio kada se oženio Dijanom Abot 1976. godine, a ona je Leandra dočekala sa umetnikom Karlosom Mareom 2004. godine.

 

U to vreme, De Niro je u izjavi za Us Vikli rekao:

 

- Duboko sam uznemiren zbog smrti mog voljenog unuka Lea“, dodajući: „Veoma smo zahvalni na saučešću od svih. Molimo da nam date privatnost da na miru ožalimo Leandra."

 

Bonus video:

 

Zašto se Maša Dakić plaši Roberta de Nira?

 

 

makonda-tracker