od sjaja do očaja

Otac joj je bio jedan od najmoćnijih u Holivudu, odrasla je u zamku, a sad je sa petoro dece u kamperu

0

Po njenoj priči bi mogao da se snimi jedan dobar film. 

 

Tori Speling sada sa svoje petoro dece živi u kamperu
Tori Speling sada sa svoje petoro dece živi u kamperufoto: : SplashNews.com / Splash / Profimedia

Slavna holivudska glumica Tori Speling ima velike muke sa novcem, pišu američki mediji. 

 

Ona se posle 17 godina razišla sa svojim suprugom  Dinom Mekdermotom, a pošto je imala problem "toksične buđi" u svom domu u Kaliforniji - prvo se sa svoje petoro dece preselila u motel, a trenutno sa njima živi u kamper kombiju. 

 

Iako Spelling navodno „daje sve od sebe da stvari funkcionišu dobro i da brine o svojoj deci“, dobro obavešetni izvori su za Entertainment Tonight rekli da glumica ima velike poteškoće da pronađe mesto za život „zbog njene finansijske loše situacije.”
 

Ali, kako je došlo do toga da zvezda čuvene serije Beverli Hils i ćerka čuvenog holivudskog producenta Arona Spelinga, čije se bogastvo u jednom trenutku procenjivalo na 600 miliona dolara, ostane bez prebijene pare? 


Uprkos tome što je odrasla u izuzetno bogatoj porodici i zarađivala velike novce dok je bila rijaliti TV zvezda, glumica je 2013. otkrila da štednja novca nikada nije bila njena snaga.

 

Američki fotoreporteri svakodnevno obilaze Tori Speling i njenu decu
Američki fotoreporteri svakodnevno obilaze Tori Speling i njenu decufoto: : SplashNews.com / Splash / Profimedia

- Gugl je mislio da vredim petnaest miliona dolara. Petnaest miliona dolara! Nisam imao milion - napisala je u svojim memoarima „Spelling It Like It Is“
 

Porodična drama

 

Kao mlađa živela je luksuzan život, odrasla u ogromnoj vili odnosno zamku pod nadimkom „The Manor“, Tori a nikada nije imala sjajan odnos sa svojom majkom, Kendi Spellng.

 

Problemi su počeli nakon što je njen otac, Aaron Spelling, umro 2006. godine. 

U vreme njegove smrti, Tori nije bila u dobrim odnosima ni sa jednim od svojih roditelja, koji nisu odobravali njenu, tada novu vezu, sa Mekdermotom.

Prema Kendi, njihov zategnut odnos je zapravo ono što je "ubilo" legendarnog producenta.

- Moja ćerka je jednog dana odlučila da ne razgovara sa mojim mužem, sa mnom i mojim sinom, i tako se to nastavilo poslednjih četiri ili pet godina - rekla je Kendi. 


- I bilo je tužno. To je zapravo ubilo mog muža. On jednostavno nije želeo da živi posle toga. On je učinio sve što je mogao da učini za svoju ćerku, a ona nije želela da bude deo njegovog života kada on nije mogao ništa više da učini za nju - pričala je Kendi.

 

Beverli hils 

 

Tori je bila velika zvezda tokom trajanje serije Beverli Hils
Tori je bila velika zvezda tokom trajanje serije Beverli Hils foto: / SNAP / Profimedia

Uprkos tome što se oslanjala na svoje roditelje za finansijsku pomoć, Tori je doživela veliki uspeh 90-ih kada je dobila ulogu Done u seriji „Beverli Hils, 90210“ — koju je producirao njen tata.

Tokom desetogodišnjeg prikazivanja serije, glumica je mogla da zarađuje jako lepo, ali to se brzo promenilo kada je serije izbačena iz etra.

Da bi se izvukla iz dugova, naslednica je 2007. pokrenula rijaliti šou pod nazivom „Tori and Dean Inn Love“ i objavila nekoliko različitih knjiga o svom životu.

 

Nasledstvo 

 

Tori je dobila samo 600.000 dolara od ukupno 600 miliona, na koliko se procenjuje bogatstvo njenog oca
Tori je dobila samo 600.000 dolara od ukupno 600 miliona, na koliko se procenjuje bogatstvo njenog oca foto: : SplashNews.com / Splash / Profimedia

Stvari su postale još gore između Tori i Kendi nakon što je Aron ostavio svojoj ženi bogatstvo od 600 miliona dolara. U međuvremenu, rijaliti zvezda i njen brat Rendi Speling dobili su samo 800.000 dolara po njegovom testamentu.

- Mislim da se deo mene, možda nadao da će biti drugačije. Ali mrzela sam sebe jer sam se nadala da će biti drugačije jer nisam želela da iskoristim tu prednost, nisam želela da budem ona devojka kojoj je trebao tatin novac - rekla je Tori za ABC.

Pošto im majka nije dala više novca od noga što im je otac prepisao, Tori i Kendi skoro deceniju nisu pričale.

Međutim, 2016, Kendi je otkrila da pomaže svojoj ćerki da otplati deo svog duga.

- Pomagala sam joj, sada plaćam sve njene račune. Ne plaćam nikakve zaostale uplate, samo za kuću i školu za decu i hranu - rekla je tada za TMZ. 

Uprkos tome što su naizgled zakopala ratne sekire, Kendi je nedavno bila "osuđena" u medijima jer nije pomogla svojoj ćerki i unucima usred njihove trenutne stambene „krize“.

 

Veliki trošadžija

 

Tori je rekla da bi radije bankrotirala nego bude poznata kao ona što je roditelji izdržavaju
Tori je rekla da bi radije bankrotirala nego bude poznata kao ona što je roditelji izdržavajufoto: : SplashNews.com / Splash / Profimedia

Jedan od razloga zbog kojih je navodno dobila tako malo nasledstvo bio je taj što su njeni roditelji mislili da joj nedostaje samokontrola za upravljanje novcem. 


- Zatvorila bi radnju i potrošila između 50.000 i 60.000 dolara. Ja nikada nisam uradila ništa slično. Jednostavno je poludela -  rekla je Kendi o svojoj ćerki u intervjuu za Njujork tajms 2014.

Međutim, Tori se našalila na taj račun svojim memoarima „Spelling It Like It Isrekavši “ da „kada odrasteš sa srebrnom kašikom, teško je preći na plastičnu“.

 

- Nije misterija zašto imam problema sa novcem. Odrasla sam bogata iznad svačijih snova. Čak i kada pokušavam da prihvatim jednostavniji način života, ne mogu da napustim svoje skupe ukuse - napisala je ona

Ipak, Spelinogoca je jednom rekla da bi „radije bankrotirala” nego da je samo poznata kao „bogata devojčica” čiji su roditelji uvek morali da je spasavaju.

 

Izgleda da joj se želja ispunila... 

 

Bonus video: 

 

 


 

makonda-tracker