predosetila je

9 godina je živela u laži: Životna priča glumice koja je gledajući u poster shvatila ko joj je otac

1

Bizaran način na koji je Liv Tajler otkrila da je njen otac bio je frontmen grupe Aerosmith Stiven Tajler

foto: EPA / ETTORE FERRARI
foto: EPA / ETTORE FERRARI

Prvu deceniju svog života, Liv Tajler je verovala da je Tod Rundgren njen otac. Muzičar i producent je sedamdesetih godina prošlog veka izlazio sa Livinom majkom, muzičarkom i bivšom Plejbojevom zečicom.

 

Rundgren je znao da postoji šansa da dete nije njegovo, ali je ipak odlučio da potpiše rodni list, dajući joj svoje prezime i pruživši finansijsku podršku.

 

Tek kada je Tajlerova napunila 11 godina, počela je da sumnja. Gledajući u Aerosmit poster koji je zakačila na zid svoje spavaće sobe, uverila se da je frontmen Stiven Tajler, a ne Rundgren, njen otac.

 

 

Godine 1997. Tajlerova je pronašla majčin dnevnik, u kojem je pisalo da misli da je Stiven otac devojčice.

 

Odlučila da razreši sumnje sa svojom majkom, koja je bila primorana da kaže istinu. Buel je imao kratku vezu sa Stivenom Tajlerom krajem 1976. Susret je doveo do rođenja Liv u bolnici u Njujorku sledećeg jula. Tajler je u to vreme bio duboko u svojoj zavisnosti od droge i, u pokušaju da zaštiti Liv, Buel je skrivao očinstvo od njene ćerke.

 

Prema rečima manekenke, ona i Rundgren su "sklopili pakt da će on biti Livin otac i ako to ikada postane problem, rećiće joj to sa 18 godina".

 

Životna priča Liv Tajler
Životna priča Liv Tajlerfoto: Profimedia

 

Međutim, Liv je mnogo ranije saznala identitet svog biološkog oca. Sa devet godina, majka ju je odvela na koncert Rundgrena, a kasnije je naletela na Stivena Tajlera koji je sedeo za šankom. Liv imala pojma ko je on u to vreme, ona je brzo razvila lep odnos sa frontmenom Aerosmitha, zaljubivši se u njega, toliko da je često pričala sa svojim posterima.

 

- To je bio trenutak koji je bio veći od mene - rekla je za The Guardian.

 

Kada sretnete rođaka, između vaših tela postoji energija i iskra. Mora da je na neki način hemijski - DNK i geni. Osećala sam vezu na veoma jak način kada sam ga upoznala kao devojčica i u početku nisam znala zašto, ali sam to prilično brzo shvatila.

 

Livino ubeđenje da među njima postoji neka veza postala je još jačakada je upoznala Miji Tejlor, Stivenovu ćerku sa Cirindu Foks, koja je rođena nešto više od godinu dana nakon Liv.

 

Liv Tajler je osetila da joj je Stiven otac
Liv Tajler je osetila da joj je Stiven otac foto: Profimedia

 

Buduća glumica je videla Miju kako gleda jednu od Tajlerovih predstava sa strane bine:

 

- Bila sam bukvalno kao da gledam svog blizanca - priseća se ona.

 

Ubrzo je istina izašla na videlo i Stiven i Liv su počeli da smatraju jedno drugo ocem i ćerkom. Od tada on je postao važan deo Livinog života.

 

Od tada je i Rundgrena i Tajlera tretirala kao očinske figure:

 

- Tako sam zahvalna Todu što je izabrao da mi bude očinska figura. Velika je stvar za čoveka da kaže: 'Znam da ovo dete možda nije moje, ali ipak želim da budem njen otac - rekla je Liv.

 

 

 

makonda-tracker