farsa bez kraja

Nova drama u kraljevskoj porodici: Kralj Čarls i osramoćeni princ "ratuju" oko "kućice" od 30 miliona funti

0

U britanskoj kraljevskoj porodici strasti se nikako ne smiruju. 

Kralj Čarl želi da iseli princa Endrua iz tog velelepnog zdanja
Kralj Čarl želi da iseli princa Endrua iz tog velelepnog zdanjafoto: EPA-EFE/GUY BELL

Kako prenosi britanski mediji, princ Endru odbija da napusti svoju Kraljevsku ložu tokom građevinskih radova koji bi uskoro trebalo da se dese, On se plaši da će u slučaju da ode iz tog velelepnog zdanja biti trajno iseljen iz istog. 

 

Vojvoda od Jorka se plaši da se "možda nikada neće vratiti" usred sukoba sa kraljem Čarlsom oko njegovih planova da smanji monarhiju. 


Sve ovo je posledica sukoba dvojce braće, Endrua i Čarlsa, pošto kralj zapravo želi da vojvoda napusti svoju dugogodišnju Kraljevsku ložu u Vindzoru jer ima planove da smanji monarhiju.

Enrdu više nema službene dužnosti u kraljevskoj porodici nakon što je bio primoran da da otkaz zbog velikog skandala. No, on deli vilu od 30 soba i 30 miliona funti samo sa svojom bivšom suprugom Sarom, vojvotkinjom od Jorka.

 

Kralj veruje da bi imovina mogla biti bolje prenamenjena, ali Endru, koji je preuzeo kuću od pokojne kraljice majke na dugoročni zakup i koji je uložio oko sedam miliona funti sopstvenog bogatstva u renoviranje, odbija da poklekne.

 

Kralj bi voleo da iseli princa Endrua
Kralj bi voleo da iseli princa Endruafoto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Strani mediji prenosi da bi ovog leta trebalo da se izvode radovi na tom zdanju, koji će uključivati popravke krova koje je platio lično Endru.

 

Ova velepelna loža ima sedam spavaćih soba na dva gornja sprata. Izvori britanskih medija kažu da bi imalo smisla da se princ privremeno preseli u obližnju kolibu Frogmor - Harijevu i Meganinu bivšu kuću. Međutim, Endrua brine što je kralj predložio da se vojvoda trajno preseli tamo.

 

Isti izvor navodi da se Endru – s pravom ili ne – plaši da bi mogao biti trajno iseljen ako bi napustio imanje, čak i privremeno.

 

Endru se plaši da bi mogao biti trajno iseljen ako bi napustio imanje, čak i privremeno.
Endru se plaši da bi mogao biti trajno iseljen ako bi napustio imanje, čak i privremeno.foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

- To je postača prava farsa. Endru ima zakazanu popravku krova kasnije ovog leta, za koju će biti potrebno nekoliko meseci da se završi i obavešten je da bi ostanak u kući tokom renoviranja mogao biti problematičan. Ali on nema želju da ode - kaže taj izvor.

Bakingemska palata je odbila da komentariše ove navode, međutim jedan drugi izvor je insistirao da i nema potrebe da se vojvoda od Jorka iseli tokom radova.

 

 

 

 

 

makonda-tracker