imala je bogat život

Karijeru je počela u Plejboj klubu, udavala se triput: Preminula legendana glumica koja je 33 godine igrala istu ulogu

0

Kako javljaju američki mediji, legendarna glumica Džeklin Zeman preminula je u 71. godini

Džeklin Zeman igrala je u seriji 'Opšta bolnica' od 1977. do 2010. godine
Džeklin Zeman igrala je u seriji "Opšta bolnica" od 1977. do 2010. godinefoto: Ralph Dominguez/MPI / Capital pictures / Profimedia

Producent Frenk Valentini saopštio je putem društvene mreže Tviter vest o smrti glumice Džeklin Zeman.


Slomljenog srca vas obaveštavam da je umrla Džeki Zeman. Baš kao i njen lik (u seriji "Opšta bolnica", prim. prev), Bobi Spenser, ona je bila svetlost i profesionalac koji u svoj poziv unosi mnogo pozitivne energije – napisao je Valentini.


Glumica je najpoznatija po pomenutoj ulozi, a njen životni put bio je vrlo zanimljiv.


Džeklin Zeman rođena je u Inglvudu, u Nju Džerziju, u martu 1953. godine, u porodici jevrejskog porekla.

 

 

Odmah po završetku srednje škole želela je da ostvari svoj san da bude poznata, pa se prijavila za Plejboj klub, gde je bila Plejboj zečica sa samo 19 godina, sada već davne 1972.

 

Potom se otisnula u glumu, gde je mahom dobijala manje uloge sve dok nije dobila priliku da zaigra jednu od glavnih uloga u sapunici "One Life to Live".

 

Džeklin Zeman igrala je u seriji 'Opšta bolnica' od 1977. do 2010. godine
Džeklin Zeman igrala je u seriji "Opšta bolnica" od 1977. do 2010. godinefoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Ona joj je dala prepoznatljivost koja ju je kvalifikovala da 1977. pređe u seriju "Opšta bolnica", u kojoj je igrala sve do 2010. godnie. Za to vreme je osvojila četiri Emija i mnogo drugih priznanja.


Pored sapunica, igrala je u nekoliko komedija i televizijskih filmova, a fanovima je uvek bio zanimljiv njen privatni život.


Džeklin Zeman udavala se tri puta, ali brakovi joj nisu bili ni dugi ni srećni.

 

Najpre je dve godine bila udata za di-džeja Mareja Kaufmana, pa godinu dana za Stiva Gribina, a najduže je ostala sa Glenom Gordonom, s kojim je bila u braku 19 godina. S njim je dobila i ćerke Kesidi i Lejsi.

 

 

makonda-tracker