ne nastavlja dalje

Tragedija ga je SLOMILA, nije u stanju da se vrati poslu: Glumac kog Srbi decenijama obožavaju doživeo je nezamisliv BOL

0

Harizmatični glumac uz čiji su dar za komediju stasavale generacije već godinama se kloni kamera i javnosti

Glumac Nikolas Lindherst, poznatiji kao Rodni Troter iz serije 'Mućke' , u Londonu
Glumac Nikolas Lindherst, poznatiji kao Rodni Troter iz serije "Mućke" , u Londonufoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Engleski glumac Nikolas Linderst danas obeležava 61. rođendan, iako će u srcima onih koji su bezbroj puta gledali njegovu najuspešniju seriju zauvek ostati trapavi momak u dvadesetim.


Linderst je široj publici najpoznatiji po ulozi Rodnija Trotera u seriji "Mućke", ali je izgradio vrlo uspešnu karijeru tokom i nakon snimanja komedije Džona Salivana.


U njegovoj biografiji su još i sitkomi "Otkad si otišla", "Laku noć, ljubavi", "Leptiri"...

 

  • Porodica Rodnija iz Mućki


Kao i njegov kolega iz "Mućki" Dejvid Džejson, Nikolas Linderst ne oglašava se često u javnosti i nerado govori za medije, pre svega o svom privatnom životu.

 

To je posebno slučaj otkad je glumac doživeo porodičnu tragediju – 2020. godine je preminuo njegov sin Arči, koji je u tom trenutku imao samo 19 godina.

 

Glumac Nikolas Lindherst, poznatiji kao Rodni iz Mućki, sa sinom Arčijem
Glumac Nikolas Lindherst, poznatiji kao Rodni iz Mućki, sa sinom Arčijemfoto: Retna/Avalon.red / Avalon / Profimedia

Sa suprugom Lusi Smit, s kojom je u braku od 1999. glumac je dobio samo jedno dete, s kojim su živeli mirno i povučeno u Londonu.

 

Arči je pošao očevim stopama i bavio se glumom od detinjstva, a igrao je u popularnim britanskim serijama, pa je čak imao manju ulogu u "Igri prestola".

 

Nije bilo poznato mnogo toga o njihovoj svakodnevici, pa je sve iznenadila vest da je Nikolasov sin pronađen mrtav u porodičnom domu.

 


Arčijeva majka Lusi je potvrdila ovu tužnu vest napisavši na Instagramu "Voliću te i paziću te zauvek", a njegov prijatelj i glumac iz "Igre prestola" Semjuel Smol ovu vest je prvi javno podelio.

 

  • Uzrok smrti Rodnijevog sina


Nakon što je u njihovu kuću u Fulamu stigao poziv u pomoć, policija i hitna pomoć su stigli, ali prekasno. Porodica je saopštila samo da je Arči umro nakon kratke i teške bolesti i više se nisu oglašavali.


Kako su nekoliko meseci kasnije objavili britanski mediji, on je preminuo od izliva krvi u mozak, koji je izazvala leukemija.

 


Umro je od intracerebralnog krvarenja izazvanog akutnim limfoblastnim limfomom. To nije leukemija kakvu mi znamo – rekla je Nikolasova supruga i Arčijeva majka Lusi.


Uvereni smo da niko nije mogao ništa da učini, jer Arči nije pokazivao znakove bolesti – rekla je ona i priznala da se glumac i ona teško nose s ovim gubitkom.


U pitanju je, inače, stanje koje je vrlo retko i godišnje od njega umre oko 800 ljudi.

 

Nikolas, popularni Rodni, nije kasnije pominjao ovu tragediju, a u jedinom saopštenju za javnost je rekao da su supruga i oni "potpuno ophrvani žalošću" i da im je potrebno da se poštuje njihova privatnost.

 

Od smrti sina glumac je viđen u javnosti samo jednom, kada su paparaci uslikali u Londonu suprugu i njega na ulici.

 

Glumac Nikolas Lindherst, poznatiji kao Rodni iz Mućki, sa suprugom Lusi Smit u Londonu
Glumac Nikolas Lindherst, poznatiji kao Rodni iz Mućki, sa suprugom Lusi Smit u Londonufoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glumac od tada nije bio pred kamerama, pa su se pojavile spekulacije da nije u stanju da se vrati poslu. Ipak, ljudi bliski njemu kažu da on nije otišao u penziju zvanično i da stalno dobija ponude za nove uloge.

 

 

makonda-tracker