igrao je sajmona

Preminuo glumac iz čuvene britanske sapunice, koja se emituje već pola veka: Porodica potvrdila tužne vesti

0

Glumac iz jedne od najdugovečnijih serija na svetu preminuo je u 47. godini.

 

Dejl Miks je preminuo u 47. godini
Dejl Miks je preminuo u 47. godini foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Britanski glumac Dejl Miks preminuo je u 47. godini, potvrdila je njegova porodica, piše "Daily mail": Miksa publika najbolje poznaje po legendarnoj britanskoj sapunici „Emmerdale“. Dejl je u ovom serijalu tumačio Sajmona Meredita.

 

Prvi put je zaigrao u ovoj sapunici u novembru 2003. godine kao Sajmon, prijateljski trgovac ribom u selu.

 

On se zaljubio u seriji u Nikolu Viler. Iako ona u početku nije delila njegove simpatije, na kraju je poklekla pod njegovim šarmom i njih dvoje su počeli da izlaze i sve je stiglo do prosidbe.

No, njihova sreća nije dugo trajala jer se Sajmonova bivša verenica Nataša Abot (Sali Evans) vratila u selo. I to je bio samo početak njihovih ljubavnih muka...

 

Inače,sapunica Emmerldale je počela da se emituje pre neverovatnih pola veka, odnosno 1972. godine. Menjala je forme i imala pauze, ali je uspela da opstane sve do danas što je verovatno čini najdugovečnijom TV serijom.

Porodica glumca je potvrdila tužne vesti i zahvalila se svima na velikom broju poruka podrške.

 

- Imamo mnogo manje razloga za smeh sada kada nisu tu da to podelimo sve šta imamo sa tobom. Hvala svima na lepim porukama i uspomenama koje ste nam uputili - objavila je porodica glumca na Fejsbuku.

 

Miks je glumačku karijeru započeo u ostvarenju „Byker Grove“, a nedavno se pojavio se i u seriji „The Hunt for Raoul Moat“.

 

 

makonda-tracker