isključen s aparata

Bio je optužen za jezive stvari, zavisnosti su ga lomile: Preminuo glumac iz najgledanijih filmova devedesetih

0

Glumac koji je obeležio najuspešnije blokbastere iz devedesetih i dvehiljaditih već neko vreme je proveo na intenzivnoj nezi

foto: Warner Bros. / Regency Enterpris / AFP / Profimedia
foto: Warner Bros. / Regency Enterpris / AFP / Profimedia

Američki glumac Tom Sajzmor preminuo je u 62. godini nakon što je njegova porodica donela odluku da se isključe aparati koji su ga održavali u životu, javlja Daily Mail.


On je pre više od nedelju dana hitno hospitalizovan zbog pucanja aneurizme na mozgu, a sve do smrti ostao u komi i na na intenzivnoj nezi.


Njegov menadžer Čarls Lago saopštio je da je Sajzmor umro u bolnici iu Burbenku, u Kaliforniji, mirno, okružen članovima svoje porodice

.
Glumčevi sinovi zamolili su javnost za poštovanje privatnosti, a njegov brat Pol izjavio je da je "izuzetno tužan nakon smrti svog starijeg brata".


– Uticao je na moj život više nego bilo ko drugi – skrhan je Pol Sajzmor.

 

Američki glumac Tom Sajzmor
Američki glumac Tom Sajzmorfoto: EPA-EFE/PAUL BUCK

Tom Sajzmor rođen je 1961. godine u Detroitu, a filmsku karijeru započeo je krajem osamdesetih, kada se pojavio u filmu Olivera Stouna "Rođen 4. jula". Usledile su desetine uloga, a Sajzmor je svetskoj publici najpoznatiji zbog uloga u ostvarenjima "Spasavanje redova Rajana", "Pad crnog jastreba", "Prava romansa", "Harli Dejvidson i Marlboro čovek"...


Sajzmor se godinama borio protiv brojnih zavisnosti, a sve je počelo alkoholizmom, koji je pobedio zarad svoje karijere.


Ljudi su videli kad sam pijan, pa sam pomislio "Vidi, moramo da nađemo drogu s kojom mi je prijatno u mojoj koži" – ispričao je 2013. godine za AP. – I jesam. Našao sam drogu, zove se kokain. Koristio sam je neko vreme. Onda sam našao još bolju drogu, po imenu heroin.

Tri godine je bio u braku s glumicom Miv Kvinlan tokom devedesetih, a potom je 2005. dobio blizance sa Džanel Mekintajer.


Iste godine objavljen je snimak pod nazivom The Tom Sizemore Sex Scandal u kom on ima odnose sa više žena, a u njemu je tvrdio da je spavao sa Paris Hilton, što je ona demantovala i istakla da je u pitanju njegov način da pospeši prodaju svog filma.

 

Uz to što je stalno imao probleme s narkoticima i što je viđan u teškim stanjima, glumac je posećivao policiju i zbog optužbi za zlostavljanje. Najpre ga je bivša devojka Hajdi Flajs 2003. optužila za nasilje, nakon čega je 2020. optužen da je na setu dodirivao det od 11 godina, što je kasnije odbačeno.


Pre nego što je hospitalizovan, počeo je da radi kao nastavnik glume u Los Anđelesu.

 

 

makonda-tracker